Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

KPP ILE INTERNETE BAGLANMAK

> 1 <

blackwolf

grup tuttuğum takım
Çavuş Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 254 ileti
Yer: izmir
İş: bilg. müh.
Kayıt: 06-08-2006 13:33

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #111955 08-08-2006 19:03 GMT-1 saat    
İnternet'e bağlanmak için en kullanışlı araçlardan biri KDE ile gelen kppp programıdır.
X Window altında MS-Windows ortamına alışkın kullanıcılar içinde oldukça kullanışlıdır. MS-Windows altındaki çevirmeli ağ ile yaptıkları tüm işleri oldukça pratik bir hale getiren bu program şu anda Türkiye'de bulunan internet servis sağlayıcıların kullandıkları tüm şifreleme yöntemlerini desteklemektedir.

Kppp'nin kullanımı:

Önce kppp'yi çalıştırmak gerekiyor, bunun için Alt - F2 tuşuna basıp ekrana gelen kutucuğa kppp yazın.

Programı ilk kez çalıştırıyorsanız; SETUP dügmesine basmalısınız. Bu sayede KPPP ile ilgili ayarların yapıldığı pencere ekrana gelir.

"ACCOUNTING" sekmesi ile kullanağınız bağlantıların özelleşmiş ayarlarını yapabilirsiniz. Bu ayarlar altında "New..." yazan düğme ile kullanmak istediğiniz ayarlar topluluğunu düzenleyebilirsiniz. Ilk sekme altında "Dial Setup" ayarları yapılmaktadir. "Connection Name" kısmına bu ayarlar topluluğuna vermek istediğiniz ismi yazmalısınız. "Phone Number" bölemesine internet servis sağlayıcınızın size verdiği telefon numarasınız yazmalısınız. "Authetication" seçeneklerinden:

"Script-Based" seçeneği ile bağlanmak istediğiniz servis sağlayıcının siz bağlandığınızda terminallerde şifre, kullanıcı isminin vs. istenmesi ve verilecek cevapların programca bir yığın dosyası halinde kullanılması ve bağlantının otomatikleştirilmesi için kullanılır. Eğer Superonline, Garanti.Net, Turk.net gibi bu şifreleme yöntemini kullanan bir servis sağlayıcı ile çalışıyorsanız yapmanız gerekenler;

Bir terminal ekranında sistem sağlayıcınızın kullanıcı adı, şifre istediği imleçlerin belirlemesi ("username:", "login:" "password:" gibi). Ancak bunlar bilinmiyor ise genelde kullanılan imlecin sonunda ":" bulunmaktadır. Ve sadece bu ":" kullanılabilir.
Sekmeler arasında bulunan Login-Script sekmesi altında; SEND ve EXPECT çiftleri ile işlem yapılır. Ilk önce EXPECT seçilir ve yandaki boşluğa ":" yazılır. "ADD" tuşu ile bu metin yığına eklenir. SEND seçilerek gönderilmesi gerekilen bilgi (kullanıcı adı veya şifre) yazılır ve sonra yığına eklenir. Gerektiği kadar bu kullanılarak bağlantı sağlanır.


"PAP" genelde Ms-Windows sunucularının kullandığı şifreleme sistemidir. kullanıcı adı, şifre gibi bilgiler terminallerde direkt olarak girilmez ve ayrı bir protokol ile gönderilir, bu seçenek ile böyle bir sunucuya bağlanmak için kullanılacak seçenektir. Ve kullanıcı ismi, şifre bilgileri programın ana ekranındaki gerekli yerlere yazılmadır.

"Terminal-Based" seçeneği ise bağlantı anında sizin gerekli girişleri yapmanız için bir terminal ekranı açmaktadır.

DNS sekmesinde ise gerekli olan bilgiler; kullanacağınız alan adı sunucularının IP'leridir. Bu DNS IP numarasını mutlaka servis sağlayıcınızdan öğrenmeli ve kutucuğa yazmalısınız.

"DEVICE" bölmesinde ise modeminizin bağlı olduğu portu seçmelisiniz. /dev/cua0 dos altındaki com1'e denk gelmektedir. cua1 ise com2... ve sırayla devam eder.

"MODEM" bölümünde modeminizle ilgili ayarları yapabilirsiniz.

"PPP" bölümünde kullanacağınız pppd programının yerini, gerekli argümanları ayarlayabilir ve kppp'nin bazı davranışlarını belirleyebilirsiniz.

Program çalıştırıldığında en üstteki seçmeli bölmeden kullanmak istediğiniz bağlantı ayarlarını seçmelisiniz. Şifreleme yönteminize göre aşağıdaki bölmelere şifre, kullanıcı adlarını girmelisiniz.

Show Log window seçeneği ise bağlantı gerçeklemesi öncesi ve sonrasında kullanılan komutları ve cevapları görüntüler.

"CONNECT" tuşuna bir dokunuş ile artık internete bağlanabilirsiniz.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <