Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

‘Tütün’ borcunu ödemeye çalışıyor

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #117084 19-08-2006 16:33 GMT-1 saat    


‘Tütün’ borcunu ödemeye çalışıyor
Fransız biyolog Alain Tissier ve ekibi, kanseri tütünle tedavi edebilmenin yollarını arıyor.
SAINT-PAUL-LES-DURANCE - Atom Enerjisi Kurumu bünyesinde 2003’te kurulan Librophyt şirketinin müdürü Alain Tissier, tütünün genetik değişime uğratıldıktan sonra kanser tedavisinde kullanılan Taxol ve Taxotere gibi bazı molekülleri üretebileceğini söyledi.


Tissier, kemoterapide kullanılan bu moleküllerin “bir organda ve vücutta kanser hücrelerinin yayılmasını engellemede hayati önem taşıdığını” belirtti.

Daha önce yapılan araştırmalarda, porsukağacı Toxul molekülünü doğal olarak, Taxotere’iyse ağacın başka bir molekülü olan 10 deacetylbaccatin III’ün (10 DAB III) yardımıyla üretmişti. Ancak sağlanan miktar aşırı ağaçlandırmayı gerektirecek kadar az olmuştu. Ayrıca bazı ülkelerde neredeyse yok olan bu ağacın maliyeti yüksekti ve ağacın büyümesi için zaman gerekiyordu. Bu sebeplerle başka bir yol deneyen Tissier, bu molekülleri sigara sanayisinde kullanılmayan yabani tütünden elde etmek üzere kolları sıvadı.

Kanser tedavisinde kullanılmak üzere tütünü seçme nedenini, üretmek istedikleri bazı molekülleri, daha önce aynı sınıftan bir bitkinin üretmiş olması olarak açıklayan Tissier, ayrıca tütünün bulunması kolay bir bitki olduğunu, bu nedenle de üretim maliyetinin az olduğunu ifade etti.

Laboratuvarında, porsuk ağacından alınan DNA örneklerini bakterilerle tütün yapraklarına aktaran Tissier, Taxotere elde etmek için gereken 10 DAB III’ün tütünden elde edilip edilemeyeceğini görmeyi bekliyor.

Tissier, bu sürecin “2-3 yıl alabileceğini” de belirtti.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <