Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Stresin yararı da olabiliyor

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #117332 19-08-2006 20:28 GMT-1 saat    
Stresin yararı da olabiliyor
Strese girmemek için hayatın önceliklerini belirlemek, empati yapabilmek, karşılıklı saygıyı sağlamak ve saydam olmak gerektiği ifade edildi.


Gaziantep - Stresin, zaman zaman başarıyı artırıcı bir faktör de olabileceği belirtildi.


Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Herken, stresin, günümüz toplumunun en önemli rahatsızlıklarından olduğunu belirterek, “Hayatımızdaki her türlü değişim stresi oluşturabilir. Daha çok istenmeyen değişiklikler stres oluştursa da bazen arzulanan ve istenilen değişiklikler de strese neden olabilir” dedi.
“Örneğin, piyangodan büyük ikramiyeyi herkes bekler ama bu durumun getirdiği değişimi kaldıramayıp ciddi stres yaşayanlar çok görülmüştür” diyen Doç. Dr. Herken, şöyle devam etti: “İstenmeyen değişimleri kontrol etmek elimizde olmadığından, onlarla mücadele etmek daha zordur ve stresi artırır. Ruh dünyamızda sıkıntılarla kendisini gösterir. Bazen bireyin kendisi stres kaynağı olabilir. Günümüzün önemli bir bölümünü geçirdiğimiz iş ortamındaki gerginlik en önemli stres kaynaklarından biridir. Sürekli gergin aile yaşantısı da aynı durumdadır. Aile yaşamındaki gerginlikler, kaygı derecesini artırır.”

“HER ZAMAN OLUMSUZ DEĞİLDİR”
Stresin her zaman olumsuz olmadığını kaydeden Doç. Dr. Herken, “Zaman zaman başarıyı artırıcı faktör de olabilir. Sorun oluşturacak durum olumsuz ve hayatı kötü etkileyen strestir” diye konuştu.
Stresle mücadele edilirken izlenecek yollar bulunduğunu vurgulayan Doç. Dr. Herken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Stresin geçmesini zamana bırakmak doğru bir yöntem değildir. Stres ile aktif mücadele edilmeli. Stresi ortaya çıkaran durumun değiştirilemesi için çaba gösterilebilir. Stresi doğuran neden kabul edilebilir ya da yok edilmesine yönelik çalışılabilir. Birey stresi kendi kendine yenemiyor ise profesyonel yardım almalı.”
Doç. Dr. Herken, strese girmemek için hayatın önceliklerini belirlemek, empati yapabilmek, karşılıklı saygıyı sağlamak ve saydam olmak gerektiğini ifade etti.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <