Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Kök hücre kelliğe de çare olacak

> 1 <

B!gNOOb

grup tuttuğum takım
Teğmen Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 861 ileti
Yer: İstanbul
İş: Öğrenci
Kayıt: 13-10-2006 13:15

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #140649 13-11-2006 17:13 GMT-1 saat    
Embriyonik kök hücreyle ürettiği yeni deri hücrelerini farelerde deneyen ve başarı elde eden Prof. Dr. Kürşad Türkmen, aynı yöntemle saçlı deri üretmeyi de başardı. Türkmen, diyabet yaraları ve derin yanıkların tedavisi için çalışıyor...

Hematoloji Kongresi için Antalya’ya gelen Prof. Dr. Türkmen, embriyonik kök hücre ile deri araştırmaları yürüttüğünü söyledi. Dünya nüfusunun yaşlandığına ve yaşlılığın neden olduğu hastalıkların arttığına dikkati çeken Türkmen, bu hastalıkların tedavi maliyetlerinin ülke ekonomilerini tehdit eder boyuta ulaştığını bildirdi.

Bu nedenle embriyonik kök hücre araştırmalarının büyük önem taşıdığını dile getiren Türkmen, “Embriyonik kök hücre araştırmaları, yaşlanan dünyamızda sağlıklı yaşayabilmek için doku yenilemesi anlamına geliyor. Henüz araştırma aşamasındaki bu çalışmalarda hayvanlarda çok iyi sonuçlar alınıyor. Ancak bu tedavilerin insanlara uygulanabilmesi için uzun yıllara ihtiyaç var” dedi.

Embriyonik hücreden tüm vücut dokularının üretilebildiğini belirten Türkmen, bu hücrelerin yıllar sonra diyabet, parkinson, kalp kası yetersizlikleri ve MS hastalıklarının tedavileri için umut olduğunu söyledi.

DERİ ÇALIŞMALARI

Kendisinin başkanlığında bir grup bilim adamının Kanada’da çalışmalara devam ettiğini ifade eden Türkmen, embriyodan elde edilen kök hücreleri, laboratuvar ortamında yeni deri hücrelerine dönüştürdüklerini dile getirdi.

Ağır yanıkların ve ayaklardaki diyabet yanıklarının tedavisini amaçladıklarını belirten Türkmen, aynı yöntemle saçlı deri ürettiklerini de dile getirdi.

Yöntemi farelerde denediklerini ve başarı sağladıklarını dile getiren Türkmen, çalışmanın daha sonra maymunlarda deneneceğini, gerekli izin ve denetimlerin ardından yıllar sonra tedavi amacıyla kullanılabileceğini kaydetti.

Bu yöntemle, diyabet yaraları ile ağır yanık izlerinin laboratuvar ortamında üretilmiş yeni deri hücreleriyle tedavi edilebileceğini ve hastalarda iz kalmayacağını vurgulayan Türkmen, saçlı deri ile de kelliğe çözüm olunabileceğini sözlerine ekledi.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <