Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Yeniş Başlayanlara Bir Word Dersi

> 1 <

barmel

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 2584 ileti
Yer: ::Şehitler Ölmez
İş: ::::Vatan Bölünmez
Kayıt: 13-09-2006 12:05

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #176491 22-03-2007 16:54 GMT-1 saat    
Belge Açma :
Belgeleri Word'ün içindeki Aç iletişim kutusundan çok farklı konumlarda açabilirsiniz. Bir belgeyi bilgisayarınızın sabit diskinde veya bağlantınız olan bir ağ sürücüsü üzerinde açabilirsiniz. Ağınız UNC adresleri desteklediği sürece bir ağ sunucusuna bağlantınız olmasa bile ağ üzerinde bir belgeyi açabilirsiniz.Şirketinizin bir intraneti varsa veya Internet'e erişiminiz varsa (örneğin, bir modeminiz ve bir Internet hizmet sağlayıcısı üzerinden bir Internet hesabınız varsa veya bir şirketteyseniz ve ağ üzerinden erişiminiz varsa), World Wide Web üzerindeki HTTP bölgesine veya FTP bölgesine yerleştirilmiş belgeyi açabilirsiniz. Şirketinizin intranetI varsa belgeleri orada açabilirsiniz. Internet erişiminin nasıl kurulacağı hakkında bilgi için Microsoft Office 97 Resource Kit'ine bakın. Office Resource Kit'in nasıl elde edileceği hakkında bilgi için, simgesini tıklatın.Bilgisayarınızın sabit diskindeki veya yazma erişiminiz olan bir ağ sürücüsündeki belgeler için, özgün olanın yerine belgenin kopyasını yaratmak ve onunla çalışmak istiyorsanız kopya olarak bir belgeyi açabilirsiniz ve belgenin nerede konumlandırıldığına aldırmaksızın, özgün belgeyi değiştirmeyeceğinizden emin olmak istiyorsanız belgeyi salt okunur olarak açabilirsiniz. Dosya menüsünden Sürümler komutunu belgenin birkaç sürümünü kaydetmek için kullanıyorsanız geriye dönebilir ve önceki bir sürümü açabilirsiniz.

Dosyayı açtığınızda başlayacak olan programı değiştirmek :
Windows içindeki bir çok dosya türü belirli bir program tarafından açılmak üzere kayıtlıdır. Örneğin, bir metin belgesini açmak istediğinizde Not Defteri başlar. Bir dosyayı açtığınızda başlayacak olan programı değiştirebilirsiniz.
1- Bilgisayarım veya Windows Gezgini içinden Görünüm menüsünü tıklattıktan sonra Seçenekler'i tıklatın.
2- Dosya Türleri sekmesini tıklatın.
3- Kayıtlı dosya türleri kutusundan farklı bir programla açmak istediğiniz dosya türünü tıklatın.
4- Düzenle'yi tıklatın.
5- Eylemler kutusundan Aç'ı tıklatın.
6- Düzenle'yi tıklatın.
7- Eylemi gerçekleştirmek için kullanılan uygulama kutusuna seçili dosya türündeki dosyaları açmak için kullanma istediğiniz programın yolunu yazın veya klasör listesinden yolu seçmek için Gözat'ı tıklatın.
Not: Tüm kayıtlı dosya türlerinin Aç eylemi yoktur.

Sık Kullanılanlar klasörüne klasör veya dosya klasörü ekleme :
1- Aç simgesini tıklatın.
2- Bak kutusundan kısayol yaratmak istediğiniz dosya veya klasörü içeren sürücüyü tıklatın.
3- Kısayol yaratmak istediğiniz dosya veya klasör Bak kutusunun altındaki kutuda görünürse, seçmek için bu dosyayı veya klasörü tıklatın.Eğer kutuda görünmezse, çift tıklatarak üst klasörü sıradüzeninde açın ve istediğiniz dosya veya klasör kutuda görününceye kadar klasörleri bu sıradüzende açmaya devam edin. Seçmek için bu dosyayı veya klasörü tıklatın.
4- Önce Sık Kullanılanlara Ekle simgesini, sonra Seçilen Öğeyi Sık Kullanılanlara Ekle'yi tıklatın.İpuçları Aç iletişim kutusunda açılmış olan klasörü Sık Kullanılanlar klasörüne eklemek için, önce Sık Kullanılanlara Ekle simgesini, sonra 'Şu Anki Klasör'ü Sık Kullanılanlara Ekle'yi tıklatın.Favori bir dosya veya klasör açmak için önce Bakılacak Sık Kullanılanlar simgesini tıklatın, sonra istediğiniz dosya veya klasöre giden kısayolu çift tıklatın.

Çok sayıda dosya seçme :
Aç iletişim kutusunda bitişik olmayan dosyaları seçmek için bir dosya adı tıklatın. CTRL tuşunu basılı tutun ve her bir ek dosyanın adını tıklatın. Aç iletişim kutusunda bitişik olan dosyaları seçmek için sıradaki ilk dosyanın adını tıklatın. ÜST KARAKTER tuşunu basılı tutun ve son dosyanın adını tıklatın.İpucu İstemediğiniz bir dosyayı seçerseniz, CTRL tuşunu basılı tutun ve dosyanın adını yeniden tıklatı

Yeni belge oluşturma :
1- Dosya menüsünden Yeni'yi tıklatın.
2- Yeni, boş bir belge yaratmak için önce Genel sekmesini tıklatın, sonra Boş Belge simgesini çift tıklatın.Bir şablona veya sihirbaza dayalı belge yaratmak için önce yaratmak istediğiniz belge türünün sekmesini tıklatın, sonra istediğiniz şablon veya sihirbazın adını çift tıklatın. İpucu Varsayılan şablona dayalı yeni belge yaratmak için Yeni simgesini tıklatın.
Not: Yeni iletişim kutusunda istediğiniz şablonu veya sihirbazı görmüyorsanız, Microsoft Word şablon ve sihirbazlarının tam listesini görüntüleyebilir ve istediklerinizi yükleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için simgesini tıklatın.

Mektup Oluşturma :
Word'deki Mektup Sihirbazı hızlı ve kolayca mektup yazmanıza yardım edebilir. Sihirbaz listelerden seçebileceğiniz sık kullanılan ¾ hitap ve kapatış tümceleri gibi ¾ mektup öğeleri sağlar. Sihirbaz sık kullanılan mektup biçemlerine dayanarak mektuplarınızı yapılandırmanıza da yardımcı olur.Mektup Sihirbazı ile mektup yaratmak için Office Yardımcısı'nı gerektiren aşağıdaki yordamı kullanın. Yüklenmiş bir Office Yardımcısı'na sahip değilseniz, Dosya menüsünden Yeni'yi tıklatarak, Mektuplar ve Fakslar sekmesini tıklatarak, sonra da Mektup Sihirbazı'nı çift tıklatarak Mektup Sihirbazı'nı başlatabilirsiniz.
1 Ardından ad ve iki nokta ya da virgül gelecek biçimde "Sevgili" ya da "Kime" sözcükleriyle başlayan bir hitap yazın ¾ Sevgili Gamze ya da Bütün Kart Üyelerine: gibi ¾ sonra ENTER tuşuna basın.
2 Office Yardımcısı'ndan, Mektup yazmada yardım alma seçeneğini tıklatın.
3 Mektup Sihirbazı'ndaki yönergeleri izleyin. Bir adımı atlamak veya belirli bir panoya gitmek istiyorsanız, sekmelerden birini tıklatın.Seçenekteki Yardım için, soru işaretini sonra seçeneği tıklatın.
Not: Varolan bir mektubu değiştirmek ya da tamamlamak üzere Mektup Sihirbazı'nı kullanmak için Word'deki mektubu açın, sonra Araçlar menüsündeki Mektup Sihirbazı'nı tıklatın.

İç yazışma oluşturma
İç Yazışma Sihirbazı, dağılım listeleri yaratmanıza, iç yazışmalarınızı biçimlendirmenize ve başlıklar ve sık sık kullanılan başka öğeler ¾ tarih, konu ve yazan kişinin baş harfleri gibi ¾ eklemenize yardımcı olarak, hızlı bir biçimde iç yazışma yaratmanızı sağlar. Sihirbaz aynı zamanda, iç yazışmayı elektronik posta veya faksla göndermenize yardımcı olur. Öğeleri elektronik posta veya faksla göndermeniz için bilgisayarınızın bu hizmetleri desteklemesi gerekmektedir.
1 Dosya menüsünden Yeni'yi tıklatın.
2 İç Yazışmalar sekmesini tıklatın.
3 İç Yazışma Sihirbazı'nı çift tıklatın.
4 Sihirbazdaki adımları izleyin.
Not: İç yazışmaları hızlı bir biçimde yaratmak için iç yazışma şablonlarından herhangi birini de kullanabilirsiniz.

Belgeleri Kaydetme :
Üzerinde çalıştığınız etkin belgeyi, yeni de olsa veya önceden var olsa da kaydedebilirsiniz. Tüm açık belgeleri bir anda kaydedebilirsiniz. Ayrıca etkin belgenin bir kopyasını farklı bir adda veya farklı bir konuma kaydedebilirsiniz Bir belgeyi başka bir program içinde kullanmak için, başka bir biçimde kaydedebilirsiniz. Örneğin, bir Word belgesini Word'ün eski sürümlerinde, Microsoft Works'te veya WordPerfect'te okuyabilmek için, başka bir dosya biçiminde kaydedebilirsiniz.Ayrıca farklı bir programda farklı bir dosya biçiminde yaratılan bir belgeyi Word içinde açabilir, üzerinde çalışabilir ve sonra özgün biçimiyle kaydedebilirsiniz. Örneğin, bir WordPerfect belgesini açabilir, Word içinde değişiklikler yapabilir ve sonra Word veya WordPerfect biçiminde kaydedebilirsiniz. Dosya biçimini değiştirmeden bir belgeyi farklı bir dosya biçimi uzantısıyla kaydedebilirsiniz. Örneğin, bir Word belgesini .abc uzantısıyla kaydedebilirsiniz.
Word, programın kilitlendiği (yanıt vermeyi durdurduğu) veya elektrik kesintisi durumlarında belgeleri kurtarabilmek için, belgeleri otomatik kaydetmek üzere ayarlanabilir. Otomatik Kaydet özelliği etkinleştirildiğinde, bir belgeye yaptığınız değişiklikler, Otomatik Kaydet'in her kaydetme aralığında bir kurtarma dosyasına kaydedilir. Örneğin, Otomatik Kaydet'i her 5 dakikada bir kaydetmek üzere ayarladıysanız, 10 dakikada bir kaydetmeye göre ayrıntılı bilgi kurtarabilirsiniz.Otomatik Kaydet'in etkinleştirilmesiyle, açık belgeleriniz varken Word kilitlendiğinde (yanıt vermeyi durdurduğunda) ve bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerektiğinde, Word'ü yeniden başlattığınızda kurtarma dosyaları otomatik olarak açılır.Kurtarma dosyalarındaki bilgiler, Otomatik Kaydet'in belgeleri en son kaydettiği andaki bilgileri yansıtır. Otomatik Kaydet, belgelerinizi düzenli kaydetmenizin yerini tutamaz. Belgeyi kaydettiğinizde veya kapattığınızda kurtarma dosyası silinir.
Belgenizi her kaydettiğinizde otomatik olarak bir yedeğinin kaydedilmesini sağlamak için Word'ü ayarlayabilirsiniz.Yedek kopya size bir önceki kopyayı sağlar, böylece kaydedilen geçerli bilgilerle bundan bir önce kaydedilen bilgilere sahip olursunuz. Bir belgenin birden çok sürümünü aynı dosya içine kaydedebilirsiniz. Bir belgenin birden çok sürümünü kaydettikten sonra, geriye dönüp eski sürümleri gözden geçirebilir, açabilir, yazdırabilir ve silebilirsiniz.
Sık kullanılanlar klasörüne klasör veya dosya kısayolu ekleme :
1- Aç simgesini tıklatın.
2- Bak kutusundan kısayol yaratmak istediğiniz dosya veya klasörü içeren sürücüyü tıklatın.
3- Kısayol yaratmak istediğiniz dosya veya klasör Bak kutusunun altındaki kutuda görünürse, seçmek için bu dosyayı veya klasörü tıklatın. Eğer kutuda görünmezse, çift tıklatarak üst klasörü sıradüzeninde açın ve istediğiniz dosya veya klasör kutuda görününceye kadar klasörleri bu sıradüzende açmaya devam edin. Seçmek için bu dosyayı veya klasörü tıklatın.
4- Önce Sık Kullanılanlara Ekle simgesini, sonra Seçilen Öğeyi Sık Kullanılanlara Ekle'yi tıklatın.
İpuçları
· Aç iletişim kutusunda açılmış olan klasörü Sık Kullanılanlar klasörüne eklemek için, önce Sık Kullanılanlara Ekle simgesini, sonra 'Şu Anki Klasör'ü Sık Kullanılanlara Ekle'yi tıklatın.
· Favori bir dosya veya klasör açmak için önce Bakılacak Sık Kullanılanlar
simgesini tıklatın, sonra istediğiniz dosya veya klasöre giden kısayolu çift tıklatın.

Belgeleri Kaydetme :
Dosya menüsündeki Aç iletişim kutusu sabit diskinizdeki veya herhangi bir ağdaki dosyaları aramanıza yardım eder. Bir dosyayı dosya adı, türü veya son değişiklik tarihi ya da dosya içindeki metin veya dosya özellikleri aracılığıyla arayabilirsiniz. Bir dosyayı yazar, konu veya başlık gibi belirli dosya özellikleri aracılığıyla veya yaratma tarihi gibi metin olmayan dosya özellikleri aracılığıyla aramak için Gelişmiş'i tıklatabilirsiniz. Dosya özellikleri, dosyayı tanımlamaya yardımcı olan dosya hakkındaki ayrıntılardır, örneğin, tanımlayıcı bir başlık, yazar adı, konu ve konuları tanımlayan anahtar sözcükler veya diğer önemli bilgiler.
Dosya boyutu, yaratma tarihi ve dosya türü gibi bazı dosya özellikleri, dosya yarattığınız zaman otomatik olarak eklenirler. Tanımlayıcı başlık veya dosyayı tanımlayan anahtar sözcükler gibi ek dosya özelliklerini girebilir ve sonra bu bilgiyle dosyayı arayarak onu hızlı biçimde bulabilirsiniz. Dosya bulmak için kullandığınız arama ölçütlerini isteğinize göre değiştirip silebilirsiniz veya kaydedebilirsiniz. Aç iletişim kutusunda dosya aramayı hızlandırmak için Office, Windows Denetim Panosu'ndan Hızlı Bul simgesini çift tıklattığınızda devreye giren kullanım olan Hızlı Bul'u içerir. Hızlı Bul dosya aramayı hızlandırmak için içerik veya özellikler ya da her ikisine bağlı dizinler yaratır. Hızlı Bul'u kullanma hakkında bilgi edinmek için Hızlı Bul iletişim kutusundaki Yardım'a başvurun.

Dosya içeriğini ve özelliklerini önizleme :
1 Aç simgesini tıklatın.
2 Bak kutusundan görüntülemek istediğiniz dosyayı içeren sürücüyü tıklatın.
3 Klasör listesinden istediğiniz dosyayı içeren klasör açılana kadar klasörleri çift tıklatın.
Dosyayı klasör listesinde bulamazsanız, onu arayabilirsiniz.Nasıl?
4 İstediğiniz dosyayı tıklatın.
5 Dosyanın içeriğini onu açmadan önce görüntülemek için, Önizleme simgesini tıklatın.
Dosya boyutu ve son değişme veya yaratma tarihi gibi dosya özelliklerini görüntülemek için, Ayrıntılar simgesini tıklatın. Konu ve istatistikler gibi dosya özelliklerini görüntülemek için, Özellikler simgesini tıklatın.

Dosyaları özellikleriyle görüntülemek için Microsoft Outlook'u kullanma :
Bu yordamı gerçekleştirmek için Microsoft Office 97 veya Microsoft Outlook 97'yi yüklemiş olmanız gerekir. Outlook'u, dosyaları bir tabloda özellikleriyle görüntülemek için kullanabilirsiniz. Örneğin, Belgelerim klasöründeki dosyaları Dosya Adı, Yazar, Tür, Dosya Boyutu, Değişme Tarihi ve Anahtar Sözcükler ile görüntülemek.
1 Görünüm'ü açın.
2 Görünüm çubuğundan, Diğer grubunu tıklatın.
3 Bilgisayarım simgesini tıklatın.
4 Görüntülemek istediğiniz dosyaları içeren sürücüyü çift tıklatın.
5 Görüntülemek istediğiniz dosyaları içeren klasörü çift tıklatın.
6 Şu Anki Görünüm kutusunda Ayrıntılar'ı tıklatın.
7 Tabloya dosya özelliği eklemek veya kaldırmak için Görünüm menüsünden Alanları Göster'i tıklatın.
İpucu İstediğiniz klasörü hızlı bir biçimde bulmak için, Klasör Listesi'ni kullanın. Klasör Listesi görüntülenmezse, Klasör Listesini Göster/Gizle simgesini tıklatın.

Belge Haritası'nı kullanarak gezinme :
Belge Haritası, belge başlıklarının anahattını gösteren ayrı bir penceredir. Belgeler arasında kolayca gezinmek ve konumunuzu izlemek için Belge Haritası'nı kullanabilirsiniz. Örneğin, belgenin ilgili kısmına atlamak için Belge Haritası'ndaki bir başlığı tıklatın. Word Belge Haritası'nı otomatik olarak çevrimiçi düzen görünümü içinde görüntüler, ancak siz Belge Haritası'nı istediğiniz başka görünümlerin içinde de görüntüleyebilirsiniz.
1 Belge Haritası'nı tıklatın.
2 Belge Haritası içinden gitmek istediğiniz başlığı tıklatın.
Word başlığı sayfanın en üstünde görüntüler. Başlık, belge içindeki konumunuzu göstermek için Belge Haritası içinde vurgulanır.
İpuçları :
· Belge Haritası içinde görüntülemek için detay düzeyini seçebilirsiniz. Daha fazla bilgi için, simgesini tıklatın.
· Belge Haritası'nın boyutunu ayarlamak için, önce pencerenin sağ kenarını işaret edin. İşaretçi şekline dönüştüğünde, sağa veya sola sürükleyin. Başlıklarınız Belge Haritası içine sığamayacak kadar uzunsa pencereyi yeniden boyutlandırmanız gerekmez, başlığın tamamını görmek için yalnızca işaretçiyi kısa bir süre için başlığın üzerinde tutun.
· Belge Haritası'nı kapatmak için, Belge Haritası'nı veya pencerenin sağ kenarını çift tıklatın.

Metni otomatik olarak veya elle heceleme:
Belgelerinize daha berrak ve profesyonel bir görünüm vermek için heceleme özelliğini kullanın. Örneğin, iki yana yaslı metinde aralıkları veya "beyaz boşlukları" ortadan kaldırmak veya dar sütunlarda çift satır uzunluklarını korumak için metni heceleyin.Metni otomatik olarak veya elle heceleyebilirsiniz. Elle heceleme yaparsanız, Word heceleme yapılacak sözcükler için metni taradıktan sonra size tire isteyip istemediğinizi ve onun nereye konulacağını sorar.Heceleme üzerinde daha fazla denetim sağlamak için, seçmeli tireler ve bölünmez tireler kullanabilirsiniz. Bir sözcük veya tümceciğin ("üstbilgi" gibi), satır sonuna geldiğinde nereden kesildiğini (örneğin, "üst-bilgi") denetlemek için seçmeli tire kullanın. Hecelenmiş bir sözcük veya tümceciğin ("MS-DOS" gibi) satır sonuna geldiğinde kesilmesini engellemek için bölünmez tire kullanın.

Hataları geri alma :
1 Geri alabileceğiniz son hareketlerin bir listesini görmek için Geri Al simgesinin yanındaki oku tıklatın.
2 Geri almak istediğiniz hareketi tıklatın. Hareketi göremiyorsanız, liste boyunca kaydırın. Bir hareketi geri aldığınızda, listedeki o haretin üstündeki tüm hareketleri de geri almış olursunuz. İpucu Bir hareketi daha sonra geri almamaya karar verirseniz, Yinele simgesini tıklatın.

Doğru yazım ve dilbilgisi :
Dilbilgisi denetimi yalnızca İngilizce için geçerli bir özelliktir. Word yazım ve dilbilgisini denetlemek için iki yol sunar:
· Siz yazdıkça, Word otomatik olarak belgenizi denetleyip olası yazım ve dilbilgisi hatalarının altını çizebilir. Bir hatayı düzeltmek için bir kısayol menüsünü görüntüleyin ve ardından istediğiniz düzeltmeyi seçin.
· Belge yaratmayı tamamladığınızda Word'ün belgedeki yazım ve dilbilgisi hatalarını aramasını sağlayabilirsiniz. Word olası bir hata bulduğunda onu düzeltip denetlemeye devam edebilirsiniz.

Word belgesine grafik ekleme :
Ekle menüsünden Nesne'yi tıklatarak grafik yarattıktan sonra Microsoft Graph 97'yi seçtiğiniz zaman, Microsoft Graph, veri sayfası adı verilen tabloda bir grafik ve onunla ilişkili verileri görüntüler. Veri sayfası, kendi satır ve sütun etiketlerinizle verilerinizi nereye yazacağınızı gösteren örnek bilgileri sağlar. Grafiği bir kez yarattıktan sonra veri sayfasına verilerinizi girebilir, metin dosyasından veya Lotus 1-2-3 dosyasından veri alabilir, Microsoft Excel çalışma sayfası alabilir veya başka bir programdan veri kopyalayabilirsiniz. Aynı zamanda Word'de tablodan grafik yaratabilir veya Word belgenize Microsoft Excel'den grafik ekleyebilirsiniz.
Belge içindeki otomatik harf sayısı
Word belgelerinin içinde belli bir yere belgenin içerisinde kaç tane harf bulunduğunu yazdırmak istiyorsanız basit bir alan formülü kullanarak bunu başarabilirsiniz. Önce fare imlecini harf sayısının görüntülenmesini istediğiniz yere getirin. Daha sonra Ekle menüsünden Alan komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun sol tarafında BELGE BİLGİSİ sağ tarafından da NUMCHARS seçeneğini seçin. Tamam düğmesine bastığınızda imlecin bulunduğu konuma belge içindeki karakter sayısı yazılacak. Belgeye yeni bir şeyler yazdıktan sonra kaç karakter ettiğini görmek için bu sayının üzerine sağ fare düğmesi ile tıklayarak ekrana gelecek olan menüden Alanı Güncelleştir komutunu çalıştırmanız yeterlidir.

Word'de tablo hazırlama
Word'ün tablolama özelliği oldukça etkileyicidir ama yine de pek çok eksik yanı var. En çok karşılaşılan sorunlardan biri de tabloları hizalarken çıkabilir. Burada bahsedilen, hücrelerin içerisindeki yazıların değil de tablonun kendisinin hizalanması.Word'de tablodaki sütun genişliklerini değiştirdikçe diğer sütunlar ona göre değişir. Eğer en dışta bulunan sütunların genişliklerini değiştirirseniz tablonun yeri de ona göre değişir. Bu yüzden tüm tabloyu sayfada ortalamak zor olabilir. İşin doğrusu bunu gerçekleştirmenizi sağlayan seçenek de pek tahmin edilemeyecek bir yerdedir. Bu işlemi, tabloyu işaretleyip Table (Tablo) menüsündeki Cell Height and Width (Hücre yüksekliği ve genişliği) komutunu çalıştırdığınızda açılan diyalog kutusundaki Alignment (Hizalama) seçenekleriyle gerçekleştirebilirsiniz.

Word'de düzeltmeler
Eğer bir metin üzerinde düzeltmeler yaptıktan sonra, bu düzeltmeleri daha sonra görüntülemek istiyorsanız, bu Word'ün bize sunduğu özellikler içinde var. Düzeltmeye başlamadan önce Tools/Revisions altındaki Mark Revisions While Editing kutusunu işaretlerseniz, bundan sonra yapacağınız tüm değişiklikler doküman üzerinde görüntülenecek. Sildiğiniz kısımların üzeri çizilecek, yaptığınız eklemeler ise altı çizili olarak gösterilecektir. Bu arada nerede düzeltme olduğunu görmenizi kolaylaştırmak için değişiklik yapılmış paragrafların yanında da bir çizgi belirecektir. Eğer çok düzeltme varsa oldukça karışık bir görüntüye sebep olabilir. Düzeltmelerin biçimini ise Tools/Options'daki Revisions sekmesinde değiştirebilirsiniz.
Baskısı yapılan dosyanın isminide bastırma :
Bir belgenin yazımını bitirdikten sonra son sayfanın en sonuna gelin ve birkaç kere enter'a basarak ana metinden bir miktar uzaklaşın. Ekle menüsünden Alan komutunu çalıştırın. Ekrana bir diyalog kutusu gelecektir. Bu diyalog kutusunun Kategoriler bölümünde "Belge Bilgisi", Alan Adları bölümünde ise "DosyaAdı" seçimini yapın. Alan Kodları bölümüne gelin ve DOSYAADI yazan metnin sol tarafına bir boşluk bırakarak /p parametresini ekleyin. Tamam düğmesine basın. Tamam düğmesine bastığınızda belgede imleci bıraktığınız konumdan itibaren tam rehber ve sürücü adıyla birleşik olarak dosya adı yazılacaktır.

Word ve resim yazıları :
Word içinde kullanılan bir resmin üzerine yazı bindirmek için ilk önce resmi çerçeve içerisine almalısınız. Bunun için de önce resmi seçili duruma getirmeli, daha sonra da Ekle menüsünden çerçeve komutunu çalıştırmalısınız.Daha sonra belge içinde bir yerlere resim üzerine yazmak istediğiniz yazıyı girin. Bu yazının tamamını seçili duruma getirin. Fontunu ve rengini ayarlayın.Daha sonra yazı seçili durumdayken yine Ekle menüsünden Çerçeve komutunu çalıştırarak bu yazının etrafına da çerçeve ekleyin. Artık yazıyı fare ile taşıyarak resmin üzerinde istediğiniz bir yere bırakabilirsiniz. Word, yazı etrafına çerçeve eklendiğinde default olarak ince siyah bir çerçeve kenarı kullanır. Eğer bu çerçeve kenarının görünmesini istemiyorsanız fare imlecini çerçevenin üzerine getirin, sağ fare düğmesine basın. Açılacak olan menüden "Kenarlıklar ve Gölgeleme" komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda "Önceden Belirlenenler" bölümünde "Yok" seçimini aktif hale getirin. Yazının çerçevesi kaldırılacaktır. Word ile örnek bir çalışma aşağıda görülmektedir.

Makro nedir ?
Makrolar bir işlem için kullanmanız gereken çok sayıda komutu tek bir komutla yapmanızı sağlar. Bu makrolar, Word Basic denilen bir dilin komutları kullanılarak yazılabilir. Ancak çok karmaşık makrolar istemiyorsanız, bu işin kolay bir yolu var: Makroyu yaratmak için Tools menüsünden macro'yu çalıştırmak; makroya bir isim verdikten sonra aynı kasetçalarlarda olduğu kayıt tuşuna basıp komutları normalde olduğu gibi art arda vermek yeterlidir. Makroyu bir isim altında kaydetip menülere veya araç çubuğuna atayabilir ve artık tek bir fare tıklamasıyla bu komutlar silsilesini çalıştırabilirsiniz.
Dosyaları birleştirmek :
File-New komutunu kullanarak yeni bir belge açın. Daha sonra Insert menüsünden File komutunu çalıştırın. İlk belgenizi bulun ve Ok düğmesine basarak bunu boş belgeye ekleyin. Belgeye yeni bir ad vererek sabit diskinize kaydedin. "Ne olur ne olmaz" diyerek her dosya ekledikten sonra yeni dosyanızı kaydedin. Bu işlemi elinizdeki diğer altı dosyayada yaptığınızda elinizde istediğiniz belgelerin birleşiminden oluşmuş bir belge olacaktır Insert-File komutu ile bir belge eklediğinizde imleç otomatik olarak son eklediğiniz belgenin sonuna kayacaktır. Bu yüzden her seferinde klavyeyi kullanarak satırın en sonuna gitmek zorunda kalamayacaksınız.

Uzun belgelere yer :
MS Word' de uzun belgelerle çalışıyorsanız, belge içinde sık sık göz attığınız yerlere Yer İmi (bookmark) koymak oldukça kullanışlı olabilir. Örneğin raporunuzu yazarken 25. sayfanın ortalarındaki tabloya sık sık bakma gereği duyuyorsunuz diyelim. Ancak her seferinde bu tabloyu aramak zorunuza gidiyor. O halde imeci 25.sayfadaki tablonun başına getirin ve Düzen * Yer İmi (Edit * bookmark) komutuna tıklayın. Karşınıza çıkan dialog kutusunda Yer İmi adlı bölmesine bir isim girip (örneğin Yıllık Bütçe) CTRL+ALT+G tuşlarına basın. Karşınıza gelen Git dialog kutusunda gidilecek yer bölmesine Yer İmi'adını girin bölmesinde ise "Yıllık bütçe" yi seçin. Yıllık bütçe tablonuz karşınızda...

Word'de Şablon oluşturmak :
Peki antetli kağıtlarlarınızı Word de yazmayı düşündünüz mü? Bunun için önce boş bir belge açın ve görünüm (View) menüsünden Üstbilgi/Altbilgi (header/footer) komutuna tıklayın; karşınıza üstbilgi alanı gelecektir. Bu alanda antetinizi istediğiniz gibi hazırlıyabilir, hatta BMP resimler bile koyabilirsiniz. Aynı şekilde alt bilgi (footer) alanına da geçiş yapıp yeni şeylerde ekleye bilirsiniz. antetli kağıdınızı tamamladığınızda Dosya * Farklı kaydet (File * SaveAs) komutuna tıklayın. Karşınıza çıkan diyalog kutusunun "Kayıt türü" (File type) bölmesinden Belge şablonu (Document Temlate) seçin. Şablonunuza bir isim verip kaydedin. Artık yeni bir antetli sayfa açmak istediğinizde Dosya * Yeni (File * New) tıklaya bilir ve açılan diyalog kutusunda yeni yarattığınız şablonu seçebilirsiniz.

Word Kısayolları :
ctrl + Yukarı ok ekleme noktasını bir önceki paragrafın başına götürür.
ctrl + Aşağı ok Ekleme noktasını bir sonraki paragrafın başına götürür.
home Ekleme noktasını satır başına götürür.
end Ekleme noktasını satır sonuna götürür.
ctrl + home Ekleme noktasını belgenin başına götürür.
ctrl + end Ekleme noktasını belgenin sonuna götürür.
F4 Bir önceki işlemi tekrarlar.
ctrl + b (ctrl + k) Seçili metni normalse koyu, koyuysa normal duruma getirir.
ctrl + ı (ctrl + t) Seçili metni normalse italik, italikse normal hale getirir.
ctrl + u (ctrl + a) seçili metni normalse altıçizili, altı çizili ise normal hale getirir
ctrl + + seçili metni normalse üslü, üslüyse normal hale getirir.
ctrl + = Seçili metni normalse köklü, köklüyse normal hale getirir.
ctrl + e (ctrl + r) Paragrafı ortalar.
ctrl + j (ctrl + d) Paragrafı her iki yana ortalar.
ctrl + l Paragrafı sola yaslar.
ctrl + r (ctrl + g) paragrafı sağa yaslar.
ctrl + f Düzen * Bul komutunu çalıştırır.
ctrl + h Düzen * Değiştir komutunu çalıştırır.
ctrl + p Yazdır diyalog kutusunu açar.
ctrl + boşluk seçili alanın yazıtipi biçimini öndeğer yazı tipine dönüştürür.
ctrl + enter Sayfa arası verir.
ctrl + shift +boşluk Sözcükleri ayırmadan boşluk verir.
ctrl + a (ctrl + b) Tüm metni seçer.
shift + F12 Belgeyi kaydeder.
F7 Yazılım klavuzu.
F5 Git diyalok kutusu açar.
F8 + . Bir sonraki noktaya kadar olan alanı seçer.
ctrl + backspace İmecin solundaki sözcüğü siler.
ctrl + del İmecin sağındaki sözcüğü siler.

Not:Parantez içindeki komutlar sadece Türkçe Word için geçerlidir.

Belgeler arasında hızlı geçiş yapmak :
Kullandığınız kelime işlem programında açık olan belgeler arasında hızlı geçiş yapmak mı istiyorsunuz? Word programında açık belgeler arasında Ctrl-F6 tuşlarını kullanarak ileriye, Ctrl-Shift-F6 tuşlarını kullanarak da geriye doğru geçiş yapabilirsiniz.

Bir metni diğer bir metinle formatlamak :
Bunu yapmak oldukça kolay. Bütün yapacağınız önce istediğiniz formatı taşıyan metni seçmek ve ctrl-c tuşlarına basarak panoya kopyalamak.Daha sonra bu metnin formatını uygulamak istediğiniz metin parçasını seçili duruma getirin. ctrl-shift-V tuşlarına basın. Birinci metnin formatının aniden ikincisine uygulandığına şahit olacaksınız.

Farklı Yazdır simgesi :
Araç çubuğundaki standart Yazdır ikonu, Yazdır diyalog kutusundaki default ayarları kabul ederek belgeyi yazıcıya gönderir. Elbette Dosya*Yazdır komutunu da simge haline getirebilirsiniz. Bunun için önce araç çubuğu üzerine sağ tuşla tıklayıp açılan menüden Özelleştir'i (Customize) seçin. Açılan diyalog kutusunda Kategoriler listesinde aşağılara doğru inerek Tüm Komutlar seçeneğinin üzerine tıklayın. Yan tarafta Komutlar başlıklı bir liste daha görünecek. Burada FilePrint'i bulun ve fare ile araç çubuğu üzerine sürükleyip bırakın. Araç çubuğunda eski Yazdır simgesi ile tıpatıp aynı, ancak Yazdır diyalog kutusunu açan bir simgesi oluşacak. Eskisinin kalmasını istemiyorsanız "alt" tuşunu basılı tutarken ikonu fare ile sürükleyip araç çubuğu dışına bırakmanız yeterli.

Word'un default ayarının değiştirilmesi :
Biçim menüsünden Yazıtipi komutunu çalıştırın. Burada default olarak kullanmak istediğiniz fontu, puntoyu ve stili belirleyin. Geçerli düğmesine basın. Ekrana NORMAL şablonunun değiştirileceği mesajı gelecek. Onaylayın. Artık yeni Word belgelerinizin hepsinin fontu burada ayarlamış olduğunuz font olacaktır.Böylece yeni bir belge açtığınız'da değiştirdiğiniz bütün ayarlar otomatik gelmiş olacaktır.

Sayfa numaralarına öncü:
Word 6.0 ve Word 95'de alt alta dizdiğiniz konu başlıkları ile sayfa numaraları arasının noktalar ile doldurulmasını istiyorsanız bunu tek bir komutla ve hizaları bozmadan yapmak mümkün. Önce konu başlığını yazın. Sonra cetvelde sayfa numarasının görünmesini istediğiniz yere tıklayarak bir sekme işareti koyun. Her başlığı yazdıktan sonra Tab tuşuna basıp karşılık gelen sayfa numaralarını da yazın. Tüm satırları yazdıktan sonra bu satırları seçili duruma getirin; ancak seçili alan satırların dışına taşmasın. Son olarak Biçim * Sekmeler komutunu seçip Öncü bölmesinden istediğiniz nokta veya çizgi formatına çift tıklayın.

Büyük Düğmeler :
Monitörünüzü 800x600 veya daha yüksek çözünürlüklerde kullanıyorsanız Araç Çubuğu'ndaki düğmeler size çok küçülmüş gelebilir. Bu düğmeleri Word 6 ve Word 95'de değiştirmenin bir yolu var: Araç Çubuğu'nun üzerine sağ fare tuşu ile tıklayın. Menüden Araç Çubukları'nı seçin. Büyük Düğmeler seçeneğini işaretleyin. Bu diyalog kutusunda düğmelerinizdeki renkleri kaldırmak için Renkli Düğmeler seçeneğindeki işareti de kaldırabilirsiniz. "Peki bu ne işe yarayacak?" diyorsanız, düğmelerdeki renk, 3 boyutlu diyalog kutuları gibi ufak detayların birleşerek Word'ün performansını etkilediğini hatırlatalım. Üç boyutlu diyalog kutularını iki boyutlu hale getirme seçeneği sadece Word 6'da vardır. Bu seçeneği (3D dialog and display effects) Tools*Options komutu ile açılan diyalog kutusunun View bölmesine bulabilirsiniz.

Word'ün kırmızı alt çizgilerinden kurtulmak :
Bu alt çizgilerin nedeni ilgili sözcüğün o anda belge için seçili olan dilin yazım kılavuzunda bulunmaması veya yanlış yazılmış olması. Önce hangi dili kullandığınızı bilin. Bunun için belgenin tümünü seçili hale getirin (kısayol tuşu ctrl-b) ve Araçlar menüsünden Dil komutunu çalıştırın. Bu komutu çalıştırdığınızda ekrana gelecek olan liste kutusunda o anda aktif olan dil gösterilecektir. Yazıyı yazdığınız dili seçin (örneğin Türkçe veya İngilizce). Daha sonra Tamam düğmesine basıp belgenize geri dönün. Artık altı çizli harfler o dilin kurallarına göre yanlış yazılmış veya Word'ün içinde o dil için eklenmiş olan sözcük listesinde olmayan kelimelerdir. Bu işlem arka planda yapıldığı için oldukça yararlıdır. Yazı yazarken hatalarınızı anında yakalar ve düzeltebilirsiniz.Yine de bu kırmızı çizgilerden tamamen kurtulmak istiyorsanız, yine bütün belgeyi seçili duruma getirin. Araçlar menüsünden Dil komutunu çalıştırın. Gelen listede (sağlama yok) seçeneğini aktif hale getirin ve Tamam düğmesine basın. Artık kırmızı çizgiler yolunuza çıkmayacaktır.

Parargafları iteklemek :
Bir veya birden fazla paragrafı da itekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için itekleyeceğiniz paragrafın birinci satırının önüne gelin veya birden fazla paragraf itekleyecekseniz bu paragrafları seçili duruma getirin. ctrl-m tuşları ile paragrafları sağa doğru itekleyebilirsiniz. Eğer sola almak isterseniz ctrl-shift-m tuş kombinasyonunu kullanın. Asılı girintileri yerinden oynatmak için ise ctrl-t veya ctrl-shift-t tuş kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.

Word'de Sayfaları dikey olarak ortalamak :
Word'de bir belgeyi kağıt üstünde dikey olarak ortalamak istiyorsanız, Dosya menüsünden Sayfa yapısı komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun Düzen bölümüne gidin. Burada Dikey Hizlama seçeneğini "Ortadan" yapın. Tamam düğmesine basın. Dosya menüsünden Baskı Önizleme komutunu çalıştırdığınızda ekranda belgenin içindeki metinlerin dikey olarak kağıda ortalandığını göreceksiniz.

Word'ün araç çubuklarını basitleştirmek :
WORD'ÜN araç çubuklarını özelleştirme seçeneklerini kullanarak istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Word 6 ve daha sonraki sürümlerinde Araç çubuklarındaki simgelerden istediklerinizi silmek için aşağıdaki adımları izleyin.Araçlar menüsünden Özelleştir komutunu çalıştırın. Ekrana Özelleştirme diyalog kutusu açılacak. Bu diyalog kutusu açıkken Word araç çubuklarındaki düğmeler istediğiniz gibi sürüklenebilir ve bırakılabilir simgeler haline dönüştürülürler. Simgelerden istediğinizi diyalog kutusunun üzerine sürükleyip silebilir, diyalog kutusundan yeni bir simge alıp araç çubuğuna ekleyebilir veya bir simgeyi bir araç çubuğundan alıp diğer bir araç çubuğuna aktarabilirsiniz.

Türkçe karakter çözümü :
TÜM metni seçip ' Times New Roman Tr' veya ' Arial Tr' fontu kullanırsanız, problemli karakterlerin düzelmesi gerekiyor.Ayrıca Araçlar menüsüne girip Dil'i seçin. Burada Türkçe'yi seçip Varsayılan düğmesine basın. NORMAL.DOT'ta bu tanımlamanın değiştirilmesi için onay istenecektir. Cevabınız ' Evet' olsun. Bundan böyle eski dokümanlarınızı açtığınızda Türkçe font problemi de olmayacaktır.

Word'ün araç çubuklarına düğme eklemek :
WORD kullanıcıları sık sık kullandıkları komutları menüden seçmek zorunda değiller. Menü komutların hemen hemen tümünü Word'ün araç çubuklarına düğme olarak ekleyebilirsiniz. Araçlar menüsünden Özelleştir komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun Komutlar bölümüne gelin.Bu pencere görülecek olan listeden sol tarafta Tüm Komutlar seçeneğini aktif hale getirin. Listenin sağ tarafında bütün Word komutlarını göreceksiniz. Buradaki menü komutlarından sık kullandıklarınızı sol fare düğmesi ile sürükleyip istediğiniz araç çubuklarına bırakarak komutları çalıştıracak düğmelerin oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca bu özelleştirme penceresi açıkken Word'ün bütün araç çubuklarındaki bütün düğmelerin yerlerini değiştirebilir, düğmelerin grafikleri ile oynayabilir, istemediğiniz düğmeleri silebilirsiniz.

Word'ün pano deposu :
İSTER metin isterse de resim olsun kelime işlem belgeleri ile çalışanların hayatının büyük bir kısmı bir sayfadan diğerine, aynı sayfanın bir yerinden başka bir yerine metin, grafik kesmek, kopyalamak ve yapıştırmakla geçer. Bu püf noktasında kesme kopyalama işlemlerinizde sizi bir nebze zahmetten kurtarmak için düşünülmüş ve Word 97'ye eklenmiş DEPO özelliğinden bahsedeceğiz. Kopyalamak veya taşımak istediğiniz metin veya resmi seçin, daha sonra Ctrl + F3 tuşlarına basın. Bu işlemi yaptığınızda seçili alan Word'ün ' Depo' (spike) adını verdiği bir alana atılacaktır. Belgenin taşımak istediğiniz yerine imleci yerleştirin. Ekle menüsünden Otomatik Metin / Otomatik Metin komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda listeden kayarak Depo seçeneğinin üzerine gelin. Ekle düğmesine basın. Depoya alınmış olan metin imlecin bulunduğu pozisyondan itibaren belgenize yapıştırılacaktır. Bu işlemi tekrarlayarak belgenin birden fazla yerine gidip aynı metin veya resmi yapıştırabilirsiniz. Eğer bu işlemi sadece bir kere yapacaksanız menülerle uğraşmanıza gerek yok. Metin veya resmi ekleyeceğiniz yere gelin ve Ctrl + Shift + F3 düğmelerine basın. Depodaki metin yapıştırılacak ve depo boşaltılacaktır. Aynı işlemi ' depo' (tırnaklar yok) yazıp Enter tuşuna basarak da yapabilirsiniz.

Satır sonlarını silen word makrosu :
With ActiveDocument.Content.Find
.ClearFormatting
.Replacement.ClearFormatting
.Execute Findtext:="^p^p",
ReplaceWith:="@$$@",
Replace:=wdReplaceAll
.Execute Findtext:="^p", ReplaceWith:=" ", Replace:=wdReplaceAll
.Execute Findtext:="@$$@", ReplaceWith:="^p^p", Replace:=wdReplaceAll
End With

Word 97 de otomatik olarak takvim basmak mümkün mü ?
Office 97 ile birlikte gelen "Calendar Wizard" yani Takvim Sihirbazı bu işlemi kolaylaştıran bir seçenekler dizisi sunuyor. Ancak bu sihirbazı Word'e kurmamış olabilirsiniz, çünkü default kurulum sırasında sisteme eklenen bir özellik değildir. Bu özelliği Office CD-ROM'u içinde \VALUPACK\TEMPLATE\WORD Klasörü içerisinde bulabilirsiniz. Bu seçeneği Word'de kullanılabilir hale getirmek için önce sabit diskinizdeki Office 97 şablon klasörüne gelin. Genelde Default kurulumda bu klasör
C:\Program Files\Microsoft Office\Templates Şeklinde olacaktır. CD içerisindeki Valupack\Template\Word klasöründe bulunan Calendar.wiz Dosyasını bu klasöre kopyalayın. Bu sihirbazı kullanmak için DOSYA menüsünden YENİ komutunu çalıştırın ve kullanacağınız şablonu Calendar.wiz olarak seçin. TAMAM düğmesine basın. Word otomatik olarak yeni bir boş belge açacak ve takvim sihirbazını çalıştıracaktır. Takviminiz için üç ayrı stil seçeneğiniz bulunuyor. Takvimi yatay veya dikey olarak ayarlayabiliyorsunuz. Resim yeri de bırakabiliyorsunuz. Daha sonra hangi ay/aylar için takvim oluşturmak istediğinizi belirliyorsunuz. Takvim sihirbazı 1900 ile 4095 yılları arasını destekliyor. Ayarlarınızı yaptıktan sonra SON düğmesine basın. Sihirbaz otomatik olarak takvimi oluşturacaktır.

Word belgelerinde tarih hesaplamaları :
Bunun için basit bir makro kullanmanız yeterli. Aşağıdaki adımları takip edin.
1. Ekleme yapılacak olan Word belgesini açın.
2. Alt + F8 tuşlarına basın.
3. Makro adı bölümüne "tarih60" (tırnaklar yok) yazın.
4. Yarat düğmesine basın.
5. Aşağıdaki satırları girin.
Sub tarih600)
Yenitarih = DateAdd("d", 60, Date)
Yenitarih = Format(Yenitarih, "mmmm d, yyyy")
Selection.TypeText (Yenitarih + " ")
End Sub
Alt + F4 tuşlarına basarak makro penceresini kapatın ve belgenize geri dönün. Kaydedin. Artık bir yere tarih (60 gün sonrasının tarihi) girmek istediğinizde bütün yapacağınız imleci tarihin ekleneceği yere getirmek ve Alt + F8 tuşlarına basıp tarih60 makrosunu seçip çalıştırmanız yeterli. Günün tarihinin 60 gün sonrası otomatik olarak belgeye eklenecektir.

Basit Matematiksel denklemler :
Bir Word belgesi ile çalışırken, örneğin matematik ödevinizi yapmak için bilgisayarla yapmaya kalkışmışken matematiksel denklemler görüntülemek istediğinizde ne yapıyorsunuz. Word ile birlikte gelen Equation Editör pek pratik olmadığı için öğrenilmesi zaman alıyor. Ayrıca siz Einstein matematik formülleri ile değil karakök, küpkök, kesirli sayılar gibisinden basit denklemlere ihtiyaç duyuyorsunuz. Ne yapmalısınız. Elbetteki Word'ün alan kodlarından EQ kodunun yardımınıza koşmasını isteyeceksiniz, o da koşacak. Son derece faydalı bir eser olan EQ kodu karekök, küpkök işaretleri, integraller, kesirli sayılar vs... gibi öğelerin kağıt üzerinde görüntülenmesini son derece kolay bir hale getirmektedir. Hemen bir örnek yaparak bu işin nasıl olduğunu görelim. Küpkök 5 yazmak istediğimizi varsayalım. Önce boş bir Word Belgesi açın ve aşağıdaki adımları takip edin:
1. Ctrl + F9 tuşlarına basın. Bu, Word'e yeni bir alan kodu girmekte olduğunuzu anlatır. Ekrana iki parantez açılacak, bundan sonraki adımlarda yazanları bu parantezlerin arasına gireceksiniz.
2. Parantezlerin arasında EQ \r (3;5) yazın (bazı Windows'larda noktalı virgül yerine normal virgül kullanmanız gerekebilir).
3. Alt + F9 tuşlarına basarak alan kodlarını gizleyin. Ekranda Küpkök 5 yazdığını görecek ve hayretler içerisinde kalacaksınız. Peki örneğin 5 tam bir bölü 4 yazmak istediğinizi varsayalım. Bunu nasıl yapacaksınız. Elbette yine EQ formülünü kullanacaksınız. Aşağıdaki adımları takip edin.

1. Kesirli sayının görüntülenecek olduğu yere fare imlecini getirin.
2. Sayının tam kısmını yani 5 sayısını yazın
3. Ctrl + F9 tuşlarına basın. Bu, Word'e yeni bir alan kodu girmekte olduğunuzu anlatır. Ekrana iki parantez açılacak, bundan sonraki adımlarda yazanları bu parantezlerin arasına gireceksiniz.
4. Parantezlerin arasına eq \f(1;4) yazın (bazı Windows'larda noktalı virgül yerine normal virgül kullanmanız gerekebilir). Alt + F9 tuşlarına basarak alan kodlarını gizleyin. Ekranda 5 tam 1 bölü 4 yazdığını göreceksiniz. Bütün bu kodlar iç içe kullanılabilirler, yani "karekök içerisinden beş bölü beş tam bir bölü yedi" gibi şeyler yazabilirsiniz. Hazır adı geçmişken bu formülü de yazalım. Artık adımları biliyorsunuz, kod ise şöyle bir şey oluyor:
eq \r( ;\f(5;5\f(1;7)))

Her belgeye otomatik olarak tarihin atılması :
Bir makro ile bu işi hızlı ve kolay şekilde yapılabilinir. Diyelim ki her belgede Footer'ın sol tarafında belge kayıt tarihinin, hatta saatinin görünmesini istiyoruz. Boş bir belge açıp Tools*Macro'yu çalıştırın. Macro Name bölmesine örneğin "Tarih" yazın ve Record düğmesine tıklayın. Yeni açılan diyalog kutusunda Tamam'a da tıklayın. Ekrana kasetçaların iki düğmesini andıran küçük bir araç çubuğu gelecek. Bu düğmelerden biri Makro kaydını durdurmak, diğeri geçici olarak duraklatmak için. Artık kaydımıza geçebiliriz. View*Header and Footer komutunu çalıştırın ve Footer'a geçin. Insert*Date and Time komutunu çalıştırdığınızda karşınıza çıkan diyalog kutusundan istediğiniz tarih formatını seçin ve üzerine çift tıklayın. Böylece Footer'a günün tarihini girdiniz. Tarihin ardından bir boşluk bırakın veya (/) işaretiyle ayırın. Tarih için yaptığınız işlemin aynısını Zaman için de tekrarlayın ve Makro kaydediciyi durdurun. Sıra geldi yarattığınız makro komutunu araç çubuğuna atamaya. (İsterseniz bir menüye de atayabilirsiniz veya bir kestirme tuş kombinasyonu kullanabilirsiniz.) Araç çubuğuna sağ tuşla tıklayıp Costumize komutunu çalıştırın. Ekrana gelen diyalog kutusunun Toolbars kısmında Catagories bölmesinden Macros'u seçin. Categories bölmesinin sağında açılan Macros bölmesindeki Tarih satırını fare ile sürükleyip araç çubuğunun üzerine bırakın. Ekrana Custom Button isimli bir diyalog kutusu gelecek. Burada kendinize güzel bir ikon seçebilir veya düğmenin üzerinde sadece Tarih yazısını koyabilirsiniz. Artık bu düğmeye her bastığınızda Footer'ın sol tarafına tarih ve saat girecek. Makro kayıt işlemlerini uzatıp, yarattığınız düğmeye her tıkladığınızda eski tarih ve saatin silinip yerine yenilerinin eklenmesini, belgenin kaydedilmesini ve belgeden çıkılmasını da sağlayabilirsiniz.

Word ile çizgili kağıt basmak :
1) Yeni, boş bir belgede Dosya menüsünden Sayfa Yapısı komutunu çalıştırın. Dört marj ayarını da 1.5 cm yapın ve Tamam düğmesine basın.
2) Biçim menüsünden Kenarlıklar ve Gölgeleme komutunu çalıştırın. Ekrana gelen diyalog kutusunun kenarlık örneği penceresinin tam ortasına bir kere tıklayın ve bir çizgi oluşmasını sağlayın. Daha sonra çizgili kağıtta görünmesini istediğiniz çizgi kalınlığını bu pencerenin sağ tarafından seçin. Size tavsiyemiz çizgi genişliği olarak default ayar olan "¾ nk" kullanmanızdır. Ayarınızı yaptıktan sonra Tamam düğmesine basın.
3) Araç çubuğunda punto büyüklüğünü 24 yapın. Bu punto, çizgilerin arasındaki uzaklığı belirleyecektir. Buradan değişik bir ayar seçerek çizgilerin arasındaki uzaklığı istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. 24 ortalama bir rakamdır.
4) Belge içerisinde tuşuna basarak çizgileri ekleyin, ikinci sayfaya gelene kadar tuşuna basmaya devam edin. İkinci sayfaya gelince, tuşuna basarak birinci sayfaya geri gelin.
5) kağıt boyutunu, çizgi aralığını ve çizgi kalınlığını test etmek için bir test sayfası bastırın. Eğer beğenmediğiniz bir şeyler varsa düzeltin. Çizgi aralığını değiştirmek istiyorsanız ctrl - B tuşuna basarak bütün sayfayı seçili duruma getirin ve punto büyüklüğü ile oynayın. Işte bu kadar.

Özel sayfa numaraları :
Word sayfa altbilgisinde belge ile ilgili hemen hemen her türlü özelliği kağıda dökme seçeneği veriyor. İstediğinizi yapmanın da bir yolu var elbette. Önce belgenizi açın, daha sonra Görünüm menüsünden Üstbilgi ve Altbilgi komutunu çalıştırın. Sayfanın üst ve alt alanlarında yazılacak olan bilgiler ekranda görünecektir. Bu arada Üstbilgi ve Altbilgi araç çubuğu da ekrana gelecektir. Bu araç çubuğunun en solundaki düğmeye basarak sayfanın Altbilgi alanına gelin. Burada önce "Sayfa" yazın daha sonra da Yine araç çubuğunda üzerinde # işareti olan düğmeye basın, o anki sayfanın numarası Altbilgi alanına eklenecektir. Şimdi "Toplam" yazın. Daha sonra Ekle menüsünden Alan komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda "Belge Bilgisi" kategorisinden "Sayfa Sayısı" seçimini yapın ve Tamam komutunu çalıştırın. Şimdi bir kere daha "Sayfa" yazın ve Üstbilgi Altbilgi araç çubuğunun üzerinde Kapat düğmesine basarak Normal görünüme geri dönün. Artık belgeyi kağıda döktüğünüzde belgenin hemen altında Sayfa 1 Toplam 5 Sayfa gibi notlar göreceksiniz. Sanırım istediğiniz buydu. Bu alan seçeneklerini ve Üstbilgi Altbilgi araç çubuğunu kullanarak Word belgelerinizin üst ve alt taraflarına istediğiniz bilgileri ekleyebilirsiniz.

Belgeleri açmadan kağıda dökmek :
Winword ile bu işleri yapmak mümkündür.Dosya menüsünden dosya * bul komutunu çalıştırınız. Eğer bu komutu daha önce de kullanmışsanız ekrana gelecek diyalog kutusunda eskiden bulunan dosyaların bir listesini göreceksiniz. Diyelim ki yaptırmadınız ve kağıda dökeceğiniz rehberlerde bir dizinde bulunuyor. O zaman Ara diyalog kutusunun konum bölümüne bastırılacak olan dosyalaların bulunduğu dizini girin. Dosya adı bölümünde istediğiniz joker karakterleri (?,* gibi) kullanabilirsiniz. Eğer bu rehberin altrehberlerinde de kağıda dökmek istediğiniz dosyalar bulunuyorsa "Alt dizinlerle birlikte" seçeneğini işaretleyiniz. Bu ayarı yaptıktan sonra tamam düğmesine basın. Word bir arama yapacak ve bulunan dosyaları Dosya Bul isimli bir pencere açıp içine atacaktır. Burada kağıda dökmek istediğiniz dosyaları belirlemek için Ctrl tuşuna basılı tutarak tek tek dosyaların üzerine tıklayın Üzerine tıkladığınız dosyalar seçili hale gelecektir. Seçili dosyaları bastırtmak için komutlar düğmesine basın. Bu düğme aşağı doğru açılan bir liste görüntüleyecektir. Bu listeden yazdır komutunu seçtiğinizde Word 6.0 seçili dosyaları teker teker yazıcıya gönderecektir. Bu iş arka planda devam edeceği için siz de çalışmanıza devam edebiliceksiniz.

Belgelerinize otomatik imza atılması :
İster Word olsun ister başka bir program, Windows'un OLE özelliği sayesinde bütün belgelerinizin altına imzanızı ekleyebilirsiniz. Ancak önce imzanızı sayısal forma dönüştürmek ve bir resim dosyası olarak sabit diskinize kayıt etmek zorundasınız. Bunun da iki yolu var. Birincisi imzanızı bir tarayıcı (scanner) yardımı ile taratmak, ikincisi ise Paintbrush veya benzeri bir program yardımı ile imzanızı oturup çizmek. İkinci yol biraz zahmetli hatta imkansız gibi gözükebilir ancak bir tarayıcı bulmanız çok zorsa, bu metodu kullanabilirsiniz.Hiç yoktan iyidir.Herhangi bir yöntem ile imzanızı bir resim dosyası olarak sabit diskinize kaydettiğinizi varsayalım. Dosya formatı olarak BMP veya PCX seçmenizi tavsiye ederiz. Word altında bu imzayı belgenin altına eklemek için önce ekleme noktasını imzayı atacağınız yere getirin. Daha sonra Ekle menüsünden Resim komutunu çalıştırın. Burada ekrana gelecek olan diyalog kutusunda aradığınız resim dosyasını bulun ve Tamam düğmesine basın. Resim belgenizde ekleme noktasının bulunduğu yere yapıştırılacaktır. Boyutunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ancak oranının değişmemesine özen gösterin.Eğer imzanızı belge içerisinde istediğiniz bir yere taşımak istiyorsanız resmi seçili duruma getirin ve Ekle menüsünden Çerçeve komutunu çalıştırın. Artık resmi fare ile istediğiniz gibi taşıyabilirsiniz. Son olarak, merak etmeyin, faks programınız Word belgesini düzgün olarak fakslıyorsa, bu yöntemle imzalanmış bir belgeyi de düzgün olarak fakslayacaktır.
Makro ile sayfa numaralarının ayarlanması :
İstenilen ayarlarla sayfa numaralarını belgenin içerisine ekleyecek bir makro yazıp bunu Ekle menüsünde istediğiniz bir yere konuşlandırarak sayfa numaralarını istediğiniz ayarda çıkarttırabilirsiniz. Menüye yeni bir eleman eklemek çok kısa bir zamanda yapılabilecek bir iştir ancak bir kere ekledikten sonra onu her zaman kullanabilirsiniz. Siz en iyisi aşağıdaki adımları takip edin:
1) Yeni bir belge açın. Araçlar menüsünden Makro komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda Kaydet düğmesine basın.
2) Ekrana gelecek olan MakroKaydet diyalog kutusunda yeni makronuz için bir isim ve tanım verin. Menü düğmesine basın.
3) Ekrana şimdide Özelleştir diyalog kutusu gelecek. Bu diyalog kutusunda makronun Word menülerinden hangisine yerleştirileceğini ayarlayabilirsiniz. Diyalog kutusunun "Değiştirilecek Menü" bölümünde makroyu çalıştıracak olan komutunu Word'ün hangi menüsüne ekleneceğini belirleyin. Menüdeki konumu Otomatik olarak bırakırsanız Word komutunuzu menü içerisine kafasına göre bir yerlere koyacaktır. Menüdeki Ad bölümünde ise makronuzu çalıştıracak olan komutun adını belirliyorsunuz. Komut satırında başına & işaretini koyduğunuz karakter o komut için kısayol tuşu olacaktır. Kapat düğmesine basın.
4) Şu anda makronuzu kayıt ediyorsunuz. Bunu da sol tarafta bir kayıt aracı simgesinin çıkmasından anlayabilirsiniz.Ekle menüsünden Sayfa Numaraları komutunu çalıştırın. Default olmasını istediğiz ayarları yapın ve Tamam düğmesine basın.
5) Kayıt aracındaki durdurma düğmesine basarak makroyu durdurun. Word'den çıkın,Global şablonundaki değişikliklerin kayıt edilmesine onay verin. Tekrar Word'e girin. Artık Word'ün Ekle menüsünde sizin komutunuz da yer alıyor. Buradan istediğiniz belgeye kendi default sayfa numaralandırma stilinizi uygulayabilirsiniz.
Makro ile Word'de arkalı önlü baskı :
Aşağıdaki Makro ile belgelerinizin önce tek sonrada çift sayfalarını yazdırabilirsiniz.Bu şekildede belgelerinizi arkalı-önlü yazdırmış olursunuz.

Sub MAIN
Msg$= "Bu makro önce tek sonra çift sayfaları basar"
Response= Msgbox (Msg$,"Tekçift makrosu",49)
If Response [küçüktür ve büyüktür işaretleri] -1 Then Goto Son
Dim Dig As Document Statistics
GetCurValues Dig
NumPages=Val(Dig.Pages)
X=1
While X [Küçüktür işareti] = NumPages
FilePrint.Range = 3,.Form = Str$(X),. To= Str$(X)
X=X+2
Wend
If NumPages = 1 Then
Msg$ = "Tek sayfaların basımı tamamlandı"
MsgBox Msg$, "Tekçift makrosu",48
Goto Son
End If
Msg$= "Birinci sayfa en öne gelecek şekilde sayfaları tekrar düzenleyin."
MsgBox Msg$, "Tekçift makrosu",48
Msg$="Baskıya hazır olduğunuz zaman OK düğmesine basınız"
MsgBox Msg$,"Tekçift makrosu",16
X=2
While X [Küçüktür işareti] = Numpages
FilePrint.Range = 3,.Form=Str$(X),.To= Str$(X)
X=X+2
Wend
If NumPages Mod 2+1 Tehn
Msg$= "Baskı Tamamlandı."
MsgBox Msg$,"Tekçift makro",48
End if
Son:
End Sub
Word'ün hesaplama özelliği :
Word kullanıyorsanız bazı aritmetik işlemleri yapabilmeniz için bir Formül komutunun bulunduğunu bilirsiniz. Ancak Word'ün aritmetik işlem özelliklerini kullanmanın çok pratik yolları da var. Word 2.0'da (12+48)*56 gibi bir metin yazdıktan sonra bu metni seçip Tools*Calculate (Araçlar*Hesapla) komutunu çalıştırın. Sonra bu işlemin sonucunu yazacağınız yere gelip Ctrl+V tuşlarına basın veya Edit*Paste (Düzen*Yazpıştır) komutuna tıklayın.Peki bu kullanışlı özellik Word 7'de yok mu? Word 7'nin menülerinde böyle Calculate diye bir komut yok, ama Microsoft Tools*Calculate'i Word 7'nin içine bir WordBasic komutu olarak eklemeyi unutmamış. Bu komutu menülerinize eklemek için çu adımları takip edin:
1. Araçlar*Özelleştir (Tools*Customize) komutunu çalıştırın.
2. Menüler (Menus) bölmesine geçin.
3. Kategoriler (Categories) listesinden Tüm Komutlar'ı (All Commands) seçin.
4. Komutlar (Commands) listesinden ToolsCalculate'i seçili hale getirin.
5. "Değiştirilecek menü" kısmında Tablo'nun seçili olmasına dikkat edin.
"Menüdeki ad" bölümüne Hesapla yazın.
6. Ekle düğmesine tıkladığınızda Araçlar (Tools) menünüze Hesapla isminde bir
komut eklenecek.
Sözlükteki hataları düzeltmek :
Word, kullanıcı sözlüğünü kullanıcı tarafından kolayca düzenlensin diye ASCII formatında tutmaktadır. Hem Word 6.0 hem de Word 7.0'da bu dosyayı düzenlemek son derece kolaydır. Word 6.0'da Tools menüsünden Options komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun "Custom Dictionaries" bölümüden Edit düğmesine basın.Eğer Word 7.0 kullanıyorsanız bu aşamaya gelmek için araçlar menüsünden seçenekler komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun "yazım kılavuzu" bölümüne gelin. Üzerinde "özel sözlükler" yazan düğmeye basın ve ekrana gelecek olan diyalog kutusunda Düzenle düğmesine basın.Artık özel sözlüğünüz düzenlemek için "emrinize amade" olarak açılacaktır. Burada istediğiniz düzenlemeleri yapın, dosyayı kaydedin ve kapatın. Değişiklikler aktif olacaktır

Satırları birleştirmek :
ÖZELLİKLE e-mail ile gelmiş olan metinleri kelime işlem programınıza aktarıyorsanız bu tür bir problemle karşılaşabilirsiniz.Ancak bunu Word ile düzeltmek son derece kolaydır. Aşağıdaki adımları takip edin.Önce adı geçen metin dosyasını açın. Ctrl + H tuşuna basın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda Aranan bölümüne ^p (shift+3 ve P) yazın. Yeni değer bölümüne gelin ve boşluk tuşuna basın. Tümünü değiştir düğmesine basın. Bu işlemi yaptığınızda bütün Enter'lar boşluk (space) olarak değiştirilecek ve cümleleleriniz tek bir paragraf halinde birleştirilecektir. Böylece kağıttan tasarruf edebiliriz

Otomatik Web linklerini iptal etmek :
YENİ model kelime işlemcilerde bir belgenin içerisinde web adresleri yazdığınızda bu adreslerin otomatik olarak üzerine tıklanabilir hyperlink'lere dönüştürülme özelliği bulunuyor. Bu link'in üzerine tıkladığınızda otomatik olarak ilgili Internet adresine gidiyorsunuz. Peki bu özelliği istemiyorsanız ne yapacaksınız? Elbette bütün programlarda bu özelliği kapatmanın yolu bulunuyor.Word 97: Tools menüsünden AutoCorrect komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan Autocorrect diyalog kutusundan Autoformat as You Type bölümüne gelin. Bu bölümde Internet and Network Paths with Hyperlinks seçeneğini kapatın. Tamam düğmesine basın. Sadece belli bir hyperlink'i iptal etmek istiyorsanız, ilgili hyperlink'in üzerine sağ fare düğmesi ile tıklayın, ekrana gelecek olan menüden Hyperlink * Edit Hyperlink komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun Remove Hyperlink düğmesine basıverin. WordPerfect 8: Tools menüsünden QuickCorrect komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunun QuickLinks bölümüne gidin. Format words as hyperlinks when you type them seçeneğini kapatın ve OK düğmesine basın.

Word belgelerinde sembolleri kullanmak :
NORMALDE klavyede bulunmayan sembol karakterlerini Word belgelerinde kullanmak aslında hiç te sanıldığı kadar zor değildir. İmlecin bulunduğu konuma bir özel işaret veya matematiksel sembol eklemek istediğinizde aşağıdaki adımları takip edin. İmleci sembolü eklemek istediğiniz yere getirin ve Ekle menüsünden Simge komutunu çalıştırın.Ekrana gelecek olan Simge diyalog kutusunun simgeler bölümüne gidin. Burada Yazıtipi menüsünden istediğiniz simgeyi içeren fontu görüntüleyin. Eğer istediğiniz özel bir karakter veya matematiksel bir sembol ise aynı diyalog kutusunun Özel Karakterler bölümünü kullanın. Eklemek istediğiniz karakterin üzerine çift tıklayın, eğer ekleme noktası ekranda görünür halde ise eklemek istediğiniz karakterin belgeye eklendiğini göreceksiniz. İşiniz bitince İptal düğmesine veya <escape> tuşuna basarak karakter ekleme diyalog kutusunu kapatabilirsiniz.

Word'ün akıllı bulma seçenekleri :
Oldukça güçlü bir kelime işlemci olan Word 97'nin akıllı bulma seçeneklerini kullanarak geniş bir belgede belli bir kelime ile başlayan ve biten bir metin parçasını buldurup değiştirmek mümkündür. Örneğin kelime işlem belgenizin şu şekilde satırlar içerdiğini varsayalım. Bu dosyanın içerisinde xxx satırları arasında yer alan bölümün (xxx'ler dahil) otomatik olarak silinmesi ve ortada sadece 1,2,3 sayılarının kalmasını istiyorsanız bunu Word'ün joker karakterli aramasını kullanarak kolayca başarabilirsiniz. Önce CTRL+HOME tuşlarında basarak imleci belgenin en tepesine getirin. Daha sonra Düzen menüsünden değiştir komutunu çalıştırın. Ekrana gelecek olan diyalog kutusunda Tüm seçenekler düğmesine basın. bu düğmeye bastığınızda Word'ün bütün arama seçenekleri görüntülenecektir. bu seçeneklerden "Joker Karakter Kullan" seçeneğini aktif hale getirin. Daha sonra Aranan: bölümüne xxx*xxx yazın. Yeni değer: bölümünü ise boş bırakın. Tümünü değiştir düğmesine basın. işte bu kadar. xxx satırları arasında kalan bütün metin (xxx satırları da dahil olmak üzere) silinecektir. Örnek için aşağıdaki resme bakabilirsiniz.
Bir belgenin içine başka bir belge :
Word 97'nin geliştirilmiş nesne bağlama ve gömme yani OLE yetenekleri sayesinde bir Word belgesinin içine başka bir belgeden bir kısım metin bağlayabilirsiniz. Başka belgeden gelen metnin başka bir renkte görülmesini ve bu orijinal metni orijinal dosyada değiştirdiğinizde ana belgede de gerekli değişikliğin yapılmasını sağlayabilirsiniz.Biraz karışık bir giriş oldu gibi. Bunun için en iyisi adım adım bir örnek yapmak ve daha detaylı anlatmak. Şimdi, iki adet belgemiz olduğunu varsayalım. Bunlardan birincisi ana belge olsun, adı da 1.DOC olsun. Dosyanın içinde de üfürükten bir şeyler yazsın. Bir tane daha belgemiz olsun, adı da 2.DOC olsun. Bu dosyada da sadece DENEME 1 yazsın. İki belgeyi de Word ile açalım ve Pencere menüsünden Tümünü Yerleştir komutunu çalıştıralım. Yani belgelerimiz Word programında aşağıdaki resimde görüldüğü gibi yan yana dursunlar. Şimdi 1.DOC isimli belgeye gelelim. İmleci dosyanın en sonuna getirelim. Buraya 2.DOC dosyasını ekleyeceğiz. Ekle menüsünden Dosya komutunu çalıştıralım. Ekrana gelecek olan diyalog kutusundan 2.DOC dosyasını seçelim, sağ üst taraftaki Dosyaya
Ekle seçeneğini de aktif duruma getirelim. Tamam düğmesine basalım. Şu anda ekranda aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılaşmış olmanız gerekli. 1.DOC belgesinin sonuna 2.DOC belgesinin tamamı eklenmiş durumdadır. Deneme1 satırının üzerine bir kere tıkladığınızda bütün satırın arka tarafı gri olacaktır. Bu, bize buranın özel bir alan olduğunu ve başka bir dosyadan aktarılmış olduğunu gösterecektir. Şimdi 2.DOC dosyası değiştirildiğinde 1.DOC dosyasının içeriğinin de nasıl güncellendiğine şahit olacağız. Yapacağımız şey 2.DOC dosyasına gitmek ve DENEME 1 metni yerine başka bir şey yazmak. Biz güncellemeyi görmek için DENEME 2 yazmakla yetindik. İstediğiniz her şeyi yazabilirsiniz, metnin uzunluğu veya kısalığı yapacağımız işlemin sonucunu etkilemeyecektir. 2.DOC dosyasını kaydedin. Tekrar 1.DOC dosyasına dönün ve DENEME 1 yazan yere bir kere tıklayın, arka planı gri olsun. Burada gri alanın herhangi bir yerinde sağ fare düğmesine tıklayın. Ekrana gelecek olan menüden ALANI GÜNCELLEŞTİR komutunu çalıştırın. Örnek için aşağıdaki resme bakabilirsiniz. Bir anda DENEME 1 yazısının DENEME 2 yazısına dönüştüğünü göreceksiniz. Word ne yaptı? Önce bu alana bağlanmış olan Word dosyasının hangi dosya olduğunu buldu. Daha sonra bu dosyaya giderek içeriğini tekrar okudu. Eski yazılan yazıları sildi ve yeni yazıları yerine yapıştırdı.İşte bu kadar. bu yöntemi kullanarak iş arkadaşlarınızın güncellenmiş raporlarını görüntüleyebilir ve Word ile yaratıcılığınızı kullanarak daha pek çok etkileşim ve ortak çalışma gerektiren işlemi otomatikleştirebilirsiniz.
Not: Bu işlemi sadece iki Word dosyası arasında yapmak zorunda değilsiniz, Office 97 paketindeki bütün programlar bu işlemi yapmaya yeteneklidirler.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu



____....::::En Güzel Paylaşımlarım::::....____

*

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Kurçukları(ÇözüM)*

*

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Msn List - www.yeniklasor.com*

*

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Sınırsız Titreşim (Programsız)*



bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

cano

grup tuttuğum takım
Teğmen Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 694 ileti
Yer: Güngören/İstanbul
İş: Proje Koordinatörü
Kayıt: 12-03-2007 18:47

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#177667 25-03-2007 11:54 GMT-1 saat    
paylaşım için sağol yeni başlayanlar baya öğrendi bu işi

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


[center]

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

FuRKaN216

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 7836 ileti
Yer: lere tükürmeyin tükürülcek o kadar surat varken:D
İş: de bu benim profilim:)
Kayıt: 13-12-2006 18:56

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#177671 25-03-2007 11:57 GMT-1 saat    
paylasim icin tesekkürler

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


barmel

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 2584 ileti
Yer: ::Şehitler Ölmez
İş: ::::Vatan Bölünmez
Kayıt: 13-09-2006 12:05

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#177676 25-03-2007 12:01 GMT-1 saat    
sizlerde yorum için saolun

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu



____....::::En Güzel Paylaşımlarım::::....____

*

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Kurçukları(ÇözüM)*

*

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Msn List - www.yeniklasor.com*

*

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Sınırsız Titreşim (Programsız)*



bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

benoben

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 260 ileti
Yer: dünya
İş: öğrenci
Kayıt: 24-04-2007 04:11

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#216455 25-05-2007 18:45 GMT-1 saat    
saol

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <