Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

sagoo röportaj [23,07,07]

> 1 <

balli_nuur

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 948 ileti
Yer: Bayrampaşa Anadolu'dan
İş: öğrenci
Kayıt: 01-01-2007 15:45

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #241092 26-07-2007 07:24 GMT-1 saat    
Dünyevi zevkleri anlatan şarkı tutmaz
Rapçi Sagopa Kajmer ve eşi Kolera, 'İkimizi Anlatan Bir Şey' isimli albümlerini Aktüel'in gençlik eki -18'e anlattı. Kajmer, müziğin sihrini çözmüş: Dünyevi zevkleri anlatan şarkılar tutmaz..

Sagopa Kajmer ve eşi Kolera'yı artık tanımayan yok! İkili, nisan ayında 'İkimizi Anlatan Bir Şey' isimli düet albümlerini piyasaya sürdü. 21 şarkıdan oluşan ortak projede 'Contribution X' ve Amerika'nın önemli underground rap gruplarından 'Critical Madness'ın MC'si Critical da ikiliye eşlik etti. Sagopa Kajmer ve Kolera son albümlerini Yeni Aktüel dergisinin gençlik eki -18'e anlattı.

* Düet albüm fikri nasıl ortaya çıktı?
Sagopa: İlk önce Kolera'nın solo çıkarması gerekiyordu. Eğer bu düeti, solodan önce yapsaydık olmazdı çünkü tek başına bir şeyler yapıp insanlara "İşte bu benim albümüm" diyebilmeliydi. Ayrıca, ben de daha önce kimseyle böyle bir ortak çalışma yapmamıştım. Hem bayan, hem de bir lirik ustası olması beni böyle farklı bir albüm yapmaya itti. Sadece eşim olduğu için düet yaptığımızı düşünen de oldu tabii. Fakat bunlar benim gibi bir profesyonel için çok acemice söylemler...
Kolera: 2005 yılında 'Karantina Embryo'yu çıkarmadan önce Sagopa ile düet bir albüm yapma kararı almıştık zaten. Sagopa, şarkıları oluşturmaya başlamıştı ve bana aslında 'Senin önce solo albümünü çıkarman gerek sonra düet albümü yapalım' demişti. Eski bir projeydi ama doğru zamanda hayat bulmasını sağladık.

DUYGULAR SIĞ DEĞİLDİR
* Sagopa, bir şarkıda "Derin ve deneyselsin diyen moronlara cevaplar üfür" diyorsun, ama şarkıları tek tek anlattığın albüm kitapçığında da bazı şarkıları tanımlarken 'deneysel' ifadesini senin de kullandığını görüyoruz. Burada bir tezat yok mu?
Sagopa: Aslında yine bir yanlış anlaşılma var. Benim hicvettiklerim; müziğimi dinleyip, saygı gösteren hatta benim çevremde bu işe devam etmek isteyen kişiler olup da benim yaptığım işlere deneysellik, bayıklık, gereksiz yapay derinlik yakıştırmasını yapanlardır. Bir şarkımda 'Evet kuzen derinim' dememin sebebi odur. Bu cümlemi hatırlatmak isterim. İşte benim lirik anlayışım bu. Soru sormak istiyorsan cevabı içindedir. Deneysellik bana göre hoştur, derinlik olması gerekendir, hiçbir duygu sığ değildir. İnsan yoksa kendini aşağılamaktan bir hal olurdu. İnsanlar iyi olan bir işe b.k attıklarında gerçekten içlerindeki fitne açığa çıkıyor. Doğru kelimeler atılan b.ktan yakıştırmalar diye kullanılıyor, ne kötü bir şeydir bu.

MUHABBETİMİZ İYİDİR
* Her çalışmanız karamsar ve melankoli yüklü. Sizin hayatta bu kadar karamsar olmanıza neden olan şeyler nedir?
Sagopa: Eline kalemi al bakalım, sonra yazmaya gayret et. Yazacağın ilk şeyler kesinlikle değişmez. Yağmur, gözyaşı, yalnızlık ve hüzün.... Çünkü bunları yazarsan, etkili olur ve etkiden tepki doğar. Eğer ilk kelimelerin farklı olursa tutunamaz, çünkü sana inanmazlar. Bu adam saçmalıyor derler. 10'uncu seneme giriyorum bu işte ve hiçbir zaman dünyevi zevklerden bahseden şarkılar kalıcı olmamıştır. Diyeceksiniz ki etkilemek için yazılarınıza yapay bir etki süsümü veriyorsunuz? Tabii ki hayır. Ben gerçekten böyle yaşadım. O nedenle bu denli etkiliyim. İnsan etkili olabilmek için yalandan yalan lirik yazabilir mi? Benim burada olmamın tek nedeni deneyimlerimi doğru cümlelerle aktarmamdır.
Kolera: Mutlu olduğunu sanan birçok insandan parlak bir hayat resmimiz olduğunu düşünüyorum. Biz çok eğlenceli insanlarız, bahsettiklerimiz de hayatın gerçeği ve insani hislerin gerçekliği.... Müzik dinlerken de yaparken de melankoli en güçlü duygulardır. Tek tük de olsa eğlenceli parçalarımız da var bizim. Ama bu dünyanın eğlencelik bir dünya olduğunu pek sanmıyorum. Kısa, fani ve sonuçları olan bir dünyadayız. İşte hayat resmimizi parlak tutan bunun farkındalığıyla yaşıyor oluşumuz.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Kasva..!

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 492 ileti
Yer:
İş:
Kayıt: 06-06-2007 13:25

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#241169 26-07-2007 18:33 GMT-1 saat    
sago ve kolo yanii diecek bişe yok süperler..

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <