Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Fujitsu-Siemens LifeBook S6410

> 1 <

MaYK
Graphic Designer

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 6061 ileti
Yer: Samsun
İş:
Kayıt: 24-02-2007 08:21

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #318516 13-08-2008 16:52 GMT-1 saat    


Ürüne Genel Bakış


Artısı: Şık tasarımı; Bütünleşik 3G; Üzerinde web kamera; Parmak izi tarayıcısı.

Eksisi: USB girişlerinin birlikte zor kullanılması; Bileğin dokunduğu yerde kasanın dayanıksızlığı; Web kameranın, etrafında dönecek şekilde değil sabit oluşu.

Sonuç: Fujitsu-Siemens LifeBook S6410, işlevsellik ve performansı şık bir tasarımla birlikte sunuyor. Her ne kadar bazı hayal kırıklığı noktaları olsa da, S6410'un bütünleşik 3G'yi ve web kamerasını beğendik.

Fujitsu-Siemens'in Lifebook S serilerinin ortak özellikleri arasında hafiflik, yüksek performans ve iyi bağlantı sayılabilir. Centrino Pro platformuyla artık tümleşik 3G ve web kamera da dizüstünün özellik listesine dahil oluyor.

Tasarım

Eğer dizüstü alırken tasarım önemli bir ayrıntıysa sizin için, LifeBook S6410'u hemen fark edersiniz. Arduvaz–gri dış kaplama ve gümüş, beyaz ve gri iç kısımlar gerçekten göz alıcı olmuş. Dizüstü standartları için oldukça çekici.
1,75kg'lık sistemi çantanız içinde hissetmeniz neredeyse imkansız. Etrafta taşırken açılmamasını sağlayan sabitleyici tutgaç ve Fujitsu'nun çantası oldukça işe yarıyor. İmalat kalitesi güzel olsa da burada bir sorun var. İnce kapak bölümü bir dizüstü için alışılmadık şekilde esnek. Aynı esneklik bileğinizi dayadığınız yerde de bulunuyor. Bu bölgeler üzerine ağır bir yük binmesi durumunda içerideki parçaların zarar görmesi olası.

13,3inçlik geniş ekran, Fujitsu-Siemens'in CrystalView katmanıyla birlikte, 1,280x800 piksel kendinden çözünürlüğü destekliyor. CrystalView'de parlama önleyici kaplama ekranı oldukça yansıtıcı hale getiriyor. Işığın arkadan yansıdığı ortamlarda çalışmak oldukça zor olabiliyor.

Diğer Fujitsu-Siemens dizüstülerde olduğu gibi klavyenin tuşları dokunmayı kolaylaştırıcı ve kullanışlı. Klavye de makul ölçülerdeki esneklik herkese uygun olmayabilir. Örneğin, büyük ve ağır elli kullanıcılar rahatsızlık duyabilir. Bileğin konulduğu yere de hafif de olsa denk gelen Touchpad'in üzerindeki iki tane geniş fare düğmesinin arasında parmak izi tarayıcısı yer alıyor.

Klavye ve ekranın arasında ek bazı özelliklere doğrudan kumanda eden dört düğme yer alıyor. Fujitsu-Siemens dizüstü kullanıcılarına tanıdık “E” ve “R” düğmelerinde “E”, firmanın “Eco” mod adı verdiği işlevi harekete geçiriyor.

Düğmeye basar basmaz açılan kutucuk, güç korunumu için kapatılacak işlevler hakkında bilgi veriyor: Optik sürücü, PC ve flash kart okuyucular, kablosuz LAN ve FireWire. Ekran parlaklığı da bu modda minimuma düşürülüyor. Bu ayarları iptal etmek için yapmanız gereken “E” düğmesine geri basmak. Bu arada, “R” tuşu da, isteğe-bağlı dosya yedekleme servislerini harekete geçiriyor. Kalan iki düğmeden biri, ekran parlaklığı, güç yönetimi ve ekran özellikleri, sabit disk darbe/sallantı koruması gibi özellikleri hızlı-ayar erişim menüsünü devreye sokuyor. Oldukça kullanışlı son düğme ise, oturum ve sistemi kapatma gibi fonksiyonları üstleniyor.

Özellikler

İncelemede yer alan LifeBook S6410'un üzerinde Intel'in 2GHz Core 2 Duo T7300'ü bulunuyordu. 1,8GHz T7100, 2,2GHz T7500 ve 2,4Ghz T7700'lük modellerini de bulmak mümkün. T7300'ün 4MB'lık L2 önbelleği ve 800MHz ön-veriyolu da diğer özelliklerinden. Yonga ise x3100 bütünleşik grafik kartlı GM965 Express. Sistem Windows Vista Business ve 1GB RAM'la standart olarak geliyor. RAM, çift DIMM slot'larıyla 4'e kadar çıkarılabilir.

Kızılötesi, Wi-Fi (802.11a,b,g and Draft-N), Bluetooth (2.0) ve 3G (HSDPA/HSUPA), bütünleşik gelen bağlantı özelliklerinden. 3G, pilin altındaki SIM kart koyulabilen Sierra Kablosuz adaptörü ile sağlanıyor. Marvell Yukon PCI Gigabit Ethernet ise kablolu bağlantı seçeneği.

Fujitsu-Siemens, 1,3MP ConfCamera'yı ekranın üzerine yerleştirmiş. Lens, istisnai olarak küçük ve sabit. Doğru bir görüntü için kendinizi ekran önünde ayarlama işi oldukça çetrefilli. Ayrıca görüntülü çağrılarda, yüzünüz dışında etraftan başka bir şey gösteremiyorsunuz.

Web kameraların esneklik için kendi etrafında dönebilmesi gerekiyor. Otomatik yüz tanıma çalışıyor çalışmasına da yaptığı sadece yüzünüzün konumuna göre yakınlaştırmak ya da uzaklaştırmak. Kamera, arkadan pencerenin yer aldığı ortamlarda ışığı mükemmel ayarlayabiliyor. Kamera, 320x320, 640x480 ve 1.280x960 piksel resim ve ilk iki çözünürlükte video çekimi gerçekleştirebiliyor.

LifeBook S6410, 5400rpm 80GB, 120GB ve 160GB'lık üç depolama alternatifiyle birlikte geliyor. İncelediğimiz modeldeki 80GB'lık sabit disk darbelere karşı korunumlu. Sensorlar, hareket algıladığında yazma kafasını diskten ayırarak koruma sağlıyor. Sensor duyarlılığını ayarlayarak, uçak ya da tren gibi sallantılı yolculuklarda sürekli kafa-ayrımını engelleyebiliyorsunuz.

Üç tane USB 2.0 portu bulunuyor ve bunlardan ikisi sağ tarafa çok yakın yerleştirilmiş. Bağlayacağınız cihazlar biraz kaba sabaysa aynı anda ikisini birden kullanamamanız durumuyla karşılaşmanız pek de olasılık dışı değil. Son USB girişi ise arka sağ uçta, optik sürücünün arkasında yer alıyor. Modem bağlantısı da burada.

Sol uçta, Ethernet, kızılötesi girişi, PC Kart ve SD/MMC, Memory Stick ve xD Media destekli hafıza kart slotları yer alıyor. Aynı zamanda, plastik bir koruyucunun altında, VGA çıkışı bulunuyor. Ön taraf; FireWire, mikrofon ve kulaklık girişleri için ayrılmış.

Performans

LifeBook S6410'un klavyesi duyarlı ve sistem ergonomik ve zarif tasarlanmış. Tek şikayetimiz, ki bu neredeyse tüm dizüstülerin sorunu, tüm üç USB portu aynı anda kullanamamak. Fujitsu-Siemens, 6-hücre 5.200mAh Li-on piliyle ürünün 8 saat dayanacağını belirtse de, bu muhtemelen sadece “Eco” seçiminde olası. Yine de, grafiklere abanarak LifeBook S64010' 2,5 saat bana mısın demiyor. Ayrıca, ihtiyaç durumunda, optik sürücü yerine 6-hücre 2.300mAh pili takılabiliyor. Bu haliyle Fujitsu-Siemens dizüstüsüne, 11 saat pil ömrü vaat ediyor.

Sonuç

LifeBook S6410, yüksek taşınabilirlik özellikleriyle iyi bir dizüstü. Bütünleşik 3G ve web kamerasını beğensek de; S6410, kamerasının sabit oluşunu, USB port yerleşiminin ayarsızlığını ve bilek-koyma yerinin zayıflığıyla hayal kırıklığı yaşattı. T7500 4MB L2 2.2 GHz 800 MHz, 2GB RAM ve 160GB sabit diskli modelinin Türkiye satış fiyatı 3.000 YTL civarında.




Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Ulaşmak isteyen arkadaşlar mesaj atabilirler...
> 1 <