Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Dell Inspiron 1525

> 1 <

MaYK
Graphic Designer

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 6061 ileti
Yer: Samsun
İş:
Kayıt: 24-02-2007 08:21

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #318520 13-08-2008 16:58 GMT-1 saat    


Ürüne Genel Bakış


Artısı: İncelmiş tasarım, yüksek kalite ekstra özellikler, HDMI ve dokunmatik mültimedya tuşları.

Eksisi: Dell'in diğer dizüstü bilgisayarlarındaki kadar çok konfigürasyon seçeneği yok. Plastik kasa biraz dayanıksız olduğu hissini veriyor.

Sonuç: Dell, tüketici ihtiyaçlarını gözönüne alarak 15 inç'lik dizüstü bilgisayarını Inspiron 1525 modeliyle güncelleştirdi. Şimdi Inspiron 1525, daha ince ve daha hafif.

Dell'in 2007'nin ortalarında tüm dizüstü bilgisayar serisinde yaptığı revizyondan sonra yeni bir modeli bu kadar çabuk çıkarması insanda merak uyandırıyor...

14 inç'lik 1420; boyut, özellikler ve performans açısından doğru bir noktayı yakaladı. Üst modeller XPS M1330 ve XPS M1530 ise şık ve ince 13 inç'lik ve 15 inç'lik tasarımlarıyla dikkat çekiyorlardı. Fakat Inspiron 1520, biraz büyük ve hantal kalmıştı. Dell'İn temel 14 inç'Lik Inspiron modeli üzerine kurulan Inspiron 1520, ekranı büyütme pahasına ağır ve hantal bir kasaya sahip olmuştu.

Dell tüm bu noktaları göz önüne aldı ve 1520 üzerinde tekrar çalıştı. Sonunda ortaya çıkan Inspiron 1525, çok daha ufak ve ince bir yapıya sahip. Fakat XPS M1530'un temiz metal kasasına aşinalık kazandıktan sonra 1525'in plastik kasası, insana pek de güven vermiyor. Herşeye rağmen Inspiron 1525'in HDMI çıkışı ve dokunmatik mültimedya tuşları, kesinlikle çok iştah açıcı.

Tasarım

Dell, Inspiron 152o'yi güncellerken fazlalıkları da atmayı unutmamış. Inspiron 1525, kendinden önceki versiyonuna göre yüzde 30 daha ince bir yapı sunuyor. Ayrıca daha ufak kasa, klavye kısmındaki gereksiz boşluklardan da kurtulunmasını sağlamış.

Klavye; önceki Inspiron ve XPS'lerde olduğu gibi tam boy. Klavyenin incelen tuşları onu kullanım açısından ergonomik olmaktan uzağa taşımış. Özellikle parmakları daha kalın insanlar kullanırken zorlanabilirler. Fakat bunun dışında oldukça sağlam ve hızlı cevap veriyor. Klavyenin hemen üzerinde bir dizi mültimedya kontrol tuşu bulunuyor. Bu takım, başından beri bahsettiğimiz dokunmatik tuşlardan oluşuyor. 15.4 inç geniş LCD ekran, bu boyut için standart olan 1280 x 800 çözünürlük sunuyor. Ekranın üzerinde ise (opsiyonel olarak) 2 megapiksellik bir kamera bulmak mümkün.

Performans

2GB RAM ve 2.0 GHz T7250 CPU ile Dell Inspiron 1525, performans açısından bizi şaşırtmadı. Dell'in üst modellerinden XPS M1530, elbette; daha hızlı, daha iyi bir işlemciye ve grafik kartına sahip (1525 Intel'in yerleşik grafik kartıyla yetiniyor). Yakın konfigürasyonlarda tutulduğunda iki model de hemen hemen aynı performansı gösteriyor ama bu noktada da XPS'in sağlam kasa yapısı ve şık tasarımını geçmek oldukça zor.

DVD pil performansı testlerinde Inspiron 1525'in üzerinde bulunan altı hücreli pil 2 saat 41 dakika dayandı. Orta bütçeye uygun 15 inç kategorisindeki bir dizüstü bilgisyar için hiç de fena sayılmaz... Dokuz hücreli pil almanız da mümkün fakat o kadar büyük ki sistemin arkasında bir çıkıntı yaparak sevimsiz bir görüntü oluşturabiliyor. DVD pil performansı testinin pil gücünü fazlasıyla tükettiğini düşünürseniz; ofis yazılımları ve internette gezmek için daha çok vaktiniz kalacağını rahatlıkla hesap edebilirsiniz.




Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Ulaşmak isteyen arkadaşlar mesaj atabilirler...
> 1 <