Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Atatürk’ün Eğitim Politikasi

Atatürk’ün Eğitim Politikasi Hakkında Bilgi - Atatürk’ün Eğitim Politikasi Nedir Özet


Araştırmalar



KASIM II.HAFTA
ATATÜRK’ÜN KİŞİSEL ÖZELLİKLERİ

ATATÜRK’ÜN EĞİTİM POLİTİKASI

Atatürk’e göre, eğitim ve öğretim siyaseti her anlamıyla millî bir nitelikte olmalıdır. “Türk milletine gideceği yolu gösterirken, dünyanın her türlü ilminden, buluşlarından, ilerlemelerinden yararlanılacaktır; ancak temel, kendi içimizden çıkarılmalıdır.”
Atatürk, eğitimin “millî” olması zorunluluğu üstünde dururken, hem “eski devrin harflerinden”, hem de “milletimizin doğuştan hiçbir ilgisi olmayan yabancı fikirlerden”, Doğu’dan ve Batı’dan gelebilecek her türlü zararlı etkilerden uzak, millî karakterimize, milli dehâmıza uygun bir eğitim düşünmektedir.
Atatürk, “yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize, görecekleri öğrenimin sınırları ne olursa olsun, en önce ve her şeyden önce, Türkiye’nin bağımsızlığına, kendi benliğine, millet bütünlüğüne düşman olan unsurlarla mücadele etmek lüzumunun öğretilmesini” istemiştir.
“Bilim ve teknoloji, uzmanlık nerede varsa, sanat nerede varsa, gidip öğrenmeye mecburuz.” Diyen Atatürk’ün “millî”lik anlayışı, çağdaş bilime ve dünyaya kapalı bir anlayış değildir.
Atatürk’ün Türk milliyetçiliği anlayışı gibi, eğitimdeki “millî”lik anlayışı da birleştirici, toplayıcı, bütünleştiricidir. Ayrımcılığı ve bölücülüğü kabul etmez.
Millî eğitim, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasada belirlenmiş temel niteliklerini Atatürk ilkelerini bütünü ile göz önünde tutmalı, bunları kökleştirmelidir.

Bunun hakkında hemen düşüncelerinizi ya da sorunlarınızı yazabilirsiniz...

Hızlı Yorum Sistemi
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

İsim Email Şifre Kuran'daki ilk sure

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış