Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Biyolojik Islah

Biyolojik Islah Hakkında Bilgi - Biyolojik Islah Nedir Özet


Araştırmalar



Biyolojik ıslah



Bitkiler, mantarlar, mikroorganizmalar ve bunların bazı enzimleriyle insan kaynaklı atıkların doğal yollardan arıtılma işlemlerine biyolojik ıslah ya da biyolojik iyileştirme denir. Özellikle topraktaki toksik maddelerin arıtılmasında, bazı bitkilerin kullanılması yaygın olarak yapılıyor. Daha geniş bilgi için Google gibi arama motorlarında “bioremediation” anahtar kelimesiyle arama yaparsanız, yeteri kadar bilgiye ulaşabilirsiniz.




Bilim adamıyla üretken insanı bir araya getirmeliyiz. Üretken insan ile bilim adamlarını bir araya getirirsek ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Dünya piyasalarına da ancak bu yöntemle girebiliriz. Kaliteyi yakalamamız gerekiyor. Markalaşmamız gerekiyor. Dolayısıyla buğdayın kalitesini artırmak amacıyla süneyle mücadele büyük önem arzetmektedir. Çünkü süne buğdayın kalitesini düşürerek yemlik hale getirmektedir. Sivil toplum örgütleri ile Hükümetimiz ve Bakanlığımızın elele vermesi suretiyle bu sorunun da üstesinden gelecebileceğimize inanıyorum”

“Ben bugünü ‘Tabiattan özür dileme günü’ olarak değerlendiriyorum. Çünkü 1945’li yıllarda, İkinci Dünya Savaşı ile birlikte dünya milletlerinin karınlarının doyurulması adına o dönemde özellikle kimyasal mücadele olarak adlandırdığımız ilaç kullanımı olarak nitelenebilecek bir yöntem yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Daha sonra doğaya verilen tahribata ‘dur’ denilen bir yaklaşımın benimsenmesi noktasına gelinmiştir.
Biz biyolojik mücadele yerine fiziksel ve kimyasal mücadele yöntemlerini çok kullandık. Ancak biyolojik yöntemi açıkçası çok gündemimize almadık. Sonunda ise başarısız olduk ve süneyle mücadele etmemiz adeta imkansız hale geldi. Hükümetimiz geçtiğimiz yıldan itibaren uçakla mücadele yerine yer aletleriyle süneyle mücadeleyi başlatmış, bugünse burada biyolojik mücadelenin startını vermiştir. Dünya artık sadece üretmekle yetinmemize imkan sağlamıyor, aynı zamanda üretirken kaliteli üretmemizi de bizden istiyor. Çünkü rekabet edebilmek için aynı zamanda kaliteli üretmek zorundayız. Dolayısıyla un kalitesi, eğer makarna yapılacaksa makarnalık kalitesi bozulmuş olan bir buğdayın ekonomik olarak bir değeri yoktur. Bugün Türkiye kendine yetecek kadar buğdayı üretmektedir. Ancak bu buğdayın kalitesine bakıldığında olumsuz bir noktadayız ve dışarıdan buğday ithal etmek zorunda kalıyoruz

Bunun hakkında hemen düşüncelerinizi ya da sorunlarınızı yazabilirsiniz...

Hızlı Yorum Sistemi
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

İsim Email Şifre Kuran'daki ilk sure

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış