Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Her Derde Deva Süper Gidalar

Her Derde Deva Süper Gidalar Hakkında Bilgi - Her Derde Deva Süper Gidalar Nedir Özet


Araştırmalar





HER DERDE DEVA SÜPER GIDALAR, SiFALI BiTKiLER

ADAÇAYI: Mide ve bagirsak gazlarini giderir. Mide bulantisini keser. Hazim sisteminin düzenli çalismasini saglar. Gögsü yumusatir. Astim hastalari için yararlidir.

AHUDUDU: Kani temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atilmasini saglar. Terletir ve idrar söktürür. Kabizligi giderir. Vücuda dinçlik verir.

ANASON: Hazmi kolaylastirir. Istahsizligi ve yemeklere karsi duyulan tiksintiyi giderir. Mide ve bagirsak gazlarini söktürür. Idrari arttirir. Öte yandan kusmayi ve ishali keser.

ASMA: Yapraklari ile yapilan ilaçlar kanamayi durdurur. Vücuda kuvvet verir. Sariligi keser. Ishali durdurur.

AVOKADO: Çok kalorili olmasina ragmen içerdigi Glutathion süper bir hücre koruyucusudur, çünkü en iyi antioksidanttir. Antioksidantlar hücrelerin yaslanmasini yavaslatirlar ve kanseri önlerler. Tüm meyveler arasinda protein bakimindan en zengin olanidir. Bol miktarda E vitamini de içerir. Bu vitamin kalp ve deriyi koruyarak dolasimi düzene sokar. Ayrica potasyum ve B6 vitamini de içerir. Kadinlar açisindan çok gereklidir.

AYRIKOTU: Idrar söktürür. Böbrek ve mesane taslarinin düsürülmesine yardimci olur. Buralardaki iltihaplari da giderir.

AYVA: Ishal ve dizanteriyi keser. Mide ve bagirsaklari kuvvetlendirir. Ince bagirsak iltihabini giderir. Kani temizler. Çarpintiyi dindirir.

BADEM: Bedeni ve zihni yorgunlugu giderir. Böbrek, mesane ve tenasül yollarindaki iltihaplari giderir. Bas agrisi, karaciger ve böbrek agrilarini hafifletir.

BAKLA: Idrar yollarini temizler. Böbrek agrilarini dindirir. Böbrek iltihaplarini giderir. Böbrek kum ve taslarinin düsürülmesine yardimci olur.

BEZELYE: Taze ve donmus olarak kullanilabilen bezelye B1, C vitaminleri, protein, lif ve folik asit içerir. Sinir sisteminde sorunlari olanlara tavsiye edilir.

BIBER: Mideyi kuvvetlendirir. Istahi açar ve hazmi kolaylastirir. Kanamalari önler.

BROKOLI: Kansere karsi bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthis bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdigi için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikligini gideren brokoli, vitamin deposudur. Brokoli tutkunlarinda ender olarak bagirsak ve akciger kanseri görülür, kalp dolasim hastaliklarina da pek fazla rastlanmaz. Kadinlarda gögüs kanserini önler.

BUGDAY: Lifli gidalar saglikli bir beslenmenin temelidir. Bugdayin dis kabuklarindan elde edilen kepek de, genellikle misir gevregi türü yiyeceklerle tüketilir. Kepekli bugday unundan yapilan kurabiye vb. bagirsaklarin düzenli çalismasini saglar ve kabizligi önler. Bugday tanesinin özü olaganüstü besleyicidir. Vücudun özümsedigi kalsiyum, demir ve çinko burada depolanir. Besin degeri, potansiyel olarak yulaf ve misirdan daha yüksek olan bugday, bagirsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama, yulaf ve misira kiyasla sindirimi biraz daha zordur.

CEVIZ AGACI: Yapraklari ve kabuklariyla hazirlanan ilaçlar kani temizler, kansizligi giderir. Ishal ve dizanteriyi keser. Verem ve seker hastaliginda hem besleyici, hem de tedavi edicidir. Saç ve elleri boyamakta da kullanilir.

ÇAMFISTIGI: Bronsit, verem, akciger hastaliklarinin çabuk iyilesmesine yardimci olur. Ruhi çöküntüyü giderir. Kalp hastaliklarinda da faydalidir.

ÇEMEN: Balgam söktürür. Vücuda rahatlik verir.

ÇILEK: Körpe ve bol sulu çilekler sistemi temizliyor. Cilt sorunlari olanlar için de iyi bir meyvedir. Böbrek, idrar yollari ve bagirsak sorunlari için de birebirdir. Ayrica dis etlerini güçlendiriyor, dislerdeki tartari önlüyor, agiz kokularini ve bogaz agrilarini gideriyor. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulundugu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düsüren maddeler içeriyor.

ÇÖREKOTU: Istah açar. Vücuda kuvvet ve dinçlik verir. Hazmi kolaylastirir. Mide ve bagirsak gazlarini söker. Koklanacak olursa bas agrisini keser ( Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) ''Çörek otu ölümdenbaska her derde devadir'' buyurmuslardir.).

DEFNE: Terletir, atesi düsürür. Vücuda rahatlik verir. Idrar ve adet söktürür. Istah açar. Sinir agrilarini dindirir.

DENIZ KADAYIFI: Solunum ve hazim sistemi nezlelerini giderir. Vücudu besleyici olarak da kullanilir.

DEVEDIKENI: Ates düsürür. Terletir ve vücuda rahatlik verir.

DOMATES: Kanserden koruyucu ve yaslanmayi zihinsel ve bedensel olarak yavaslatici bir sebze. C ve E vitaminleri içerir. Domates zengin bir potasyum kaynagidir ve çok az miktarda tuz bulunur. Yüksek kan basincini düsürmeye yardimci olur ve vücudun su tutmasini engeller.

DUT: Beyaz dut yapraklari idrar söktürür. Vücutta biriken suyu bosaltir. Aç karnina yenen beyaz dut bagirsak solucanlarini söktürür.

EBEGÜMECI: Gögsü yumusatir. Öksürük keser. Mide bulantisi ve kusmalari önler. Atesi düsürüp vücuda rahatlik verir. Bogaz ve bademcik iltihaplarini giderir. Diseti hastaliklarini tedavi eder.

ELMA: Günde bir elma yemek doktoru evinizden uzak tutar. Iki elma yerseniz, kalp ve dolasim sorunlarina karsi korunmus olursunuz. Kolesterolü yok eder ve kabizligi önler. Sindirimi kolaylastirir. Kokusu rahatlatir ve kan basincini düsürür. Artrit, romatizma ve gut hastaliklarina karsi da yararlidir.

ENGINAR: Kandaki üre ve kolesterolü düsürür. Idrar söktürür. Kandaki seker miktarini ayarlar. Damar sertligi ve kalp hastaliklarini önler. Böbrekteki kumlarin dökülmesine yardimci olur.

FESLEGEN: Öksürügü keser. Bas dönmesini durdurur. Ari sokmasinda faydalidir. Agiz yaralarini tedavi eder. Feslegen kokusu, sivrisinek ve tahtakurusu gibi hasaratlari kaçirir.

FINDIK: Bedeni ve zihni yorgunlugu giderir. Vücuda kuvvet verir. Nekahat devresinin çabuk geçmesini saglar.

GELINCIK: Nefes darligi, astim ve bronsitte rahatlik verir. Kan tükürme ve kusmayi önler. Yaniklari iyilestirir.

GREYFURT: C vitamini bakimindan çok zengindir. Yarim greyfurt günlük C vitamini ihtiyacinin yüzde altmisini saglar. Kolesterol oranini düsüren pektin maddesi bulunur. Kansere karsi koruyucu özellik tasir. Istah açar.

HATMI: Agiz, bogaz ve diseti iltihaplarini iyilestirir. Bagirsak iltihaplarini giderir.

HAVUÇ: Haftada bes kere yendigi takdirde Harvard'in arastirmalarina göre kadinlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oraninda azaltiyor. Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oraninda azalttigi görülmüstür. Her gün yenen bir havuç da akciger kanseri tehlikesini yariya indiriyor. Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yasliligin getirdigi görme zayifligindan koruyor ve bagisiklik sistemini kuvvetlendiriyor. Mide ve bagirsak kanamalarini önler, kansizligi giderir, anne sütünü arttirir, yüz ve boyun kirisikliklarini giderir, idrar ve bagirsak gazlarini söktürür, ülserdeki sikayetleri giderir.

ISIRGAN: Distan tatbik edildigi zaman iç organlarda biriken kani çeker. Burun kanamalarini keser. Balgam söktürür.

ISPANAK: Kalp hastaliklarina, felce, yüksek tansiyona, yasliligin getirdigi göz hastaliklarina, kansere, hatta psisik rahatsizliklara karsi da etkili bir sebze.

INCIR: Bagirsaklari yumusatir. Kabizligi giderir. Bronsit, öksürük ve bogaz agrilarinda faydalidir. Enerji verir.

KARANFIL: Mikroplari öldürür. Agrilari dindirir. Sinirleri uyarir. Hazmi kolaylastirir. Koku giderir. Istah açar.

KEKIK: Bedeni kuvvetlendirir. Hazmi kolaylastirir. Kalp çarpintisini keser. Bagirsak iltihaplarini iyilestirir. Bagirsak solucanlarinin düsürülmesine yardim eder. Kandaki seker miktarini azaltir.

KINAKINA: Ates düsürür. Sitmayi tedavi eder. Tifoda faydalidir. Istah açar. Cilt kasintilarinda faydalidir.

KIVI: Bir kivide, bir portakalda olan C vitamininin iki kati vardir. Potasyum bakimindan da zengindirler. Sindirimi kolaylastirir ve kabizligi önler.

KUSBURNU: Çok yogun vitamin zenginligi nedeniyle gözlerin dostudur. Vücuda dirilik saglar. 100 gram kusburnunda bir sandik portakala esdeger C vitamini vardir. Iyi bir rasitizm ilaci, etkin bir kan temizleyicisidir. Güçlü bir kurt düsürücü ve bagirsak yumusaticisidir. Mide kramplarina ve sindirim sistemi zorluklarina karsi faydalidir. Romatizma agrilarini gideriyor. Basur tedavisinde iyi sonuç veriyor.

LAHANA: Kansere karsi etkili oldugu bilinen sebzelerin basinda gelir. Bol miktarda B, C ve E vitamini, potasyum içerir. Özellikle meme ve rahim kanserine karsi etkilidir. Vücutta biriken zehirli maddelerin atilmasini saglar. Kandaki seker miktarini düsürür. Sarilik ve safra kesesi hastaliklari için iyidir. Astima faydalidir.

MAYDANOZ: Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardir. Bir tutam maydanoz, günlük C vitamini ihtiyacinin çogunu karsilar. Böbrekleri çalistirarak idrar getirir, kan sekerini normal seviyede tutar ve kansere karsi da koruyucudur.

MELEKOTU: Kan dolasimini düzenler. Terletir. Kurutulmus melekotu dövülüp basa sürülecek olursa bitleri öldürür. Astim nöbetlerine faydalidir.

MEYANKÖKÜ: Grip, nezle, anjin ve nefes darligina faydalidir. Öksürük ve balgam söktürür. Yüksek tansiyonu düsürür.

MISIR: Yüzde 18.3 gibi yüksek oranda lif içeriyor. Misirin içerigindeki yüksek karbonhidrat, enerji seviyenizi yükseltir. Içinde protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.

MUZ: Folik asit, potasyum ve B6 vitamini bakimindan son derece zengin bir meyvedir. Potasyum kramplari önler. Adet sancilarini gidermeye birebirdir.

NAR: Vücudu kuvvetlendirir. Ishali keser. Burun poliplerine faydalidir. Serit düsürür. Kalbi kuvvetlendirir. Mide, bagirsak hastaligi olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalidir.

NOHUT: Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttirir.

ÖKSEOTU: Kalbin atislarini arttirir. Damar kireçlenmelerinde faydalidir. Sara ve akciger kanamalarinda kullanilir.

PATATES: Kizarmis yemezseniz kilo aldirmaz. Sindirimi kolaylastirir, kabizligi önler. Yorgunluga karsi birebirdir. Bol miktarda C vitamini ve protein içerir.

PIRASA: Idrar söktürür. Mide rahatsizligina iyi gelir. Kabizligi giderir. Basur memeleri için faydalidir. Böbreklerdeki kum ve taslarin düsürülmesine yardimci olur.

PORTAKAL: Antioksidantlar ile dolu bir meyve. Kanseri önleyici olarak bilinen bütün maddeleri içeriyor. Ayrica bol miktarda C vitamini içeriyor.

SALATALIK: Salataligin kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler. Salatalik kabizligi önler, böbrek ve kalp hastaliklarinda vücutta biriken suyun atilmasina yardimcidir.

SAHLEP: Öksürük ve bronsite faydalidir. Aybasi kanamalarinin düzenli olmasini saglar. Zihni çalistirma gücünü arttirir.

SOGAN VE SARIMSAK: Yüksek tansiyon ve kalp hastaligi tehlikesini azaltirlar. Sogan, mide kanserine yakalanma riskini; sarimsak da bagirsak kanserine yakalanma riskini azaltiyor. Sarimsagin mayasinda bulunan maddeler hücrelerin zarar görmesini önleyerek, vücudu erken yaslanmaya karsi koruyor. Antibiyotik ve nefes darligini gideren bilesimler içeren sarimsak bagisiklik sistemini de kuvvetlendiriyor.

SOYA: Uzun yasamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya, içerisinde östrojen hormonuna benzer islev gören ve bu hormonun etkilerini sulandiran bir madde içerir ve buda kadin bünyesi için son derece yararlidir. Çünkü, hücre yenilenmesini hizlandiran östrojen hormonunun asiri üretimi, gögüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini çok arttirir.

TARÇIN: Ruhi sikintilari giderir. Sürmenajda faydalidir. Kalbi kuvvetlendirir. Istah açar, hazmi kolaylastirir.

TERE: Istah açar. Hazmi kolaylastirir. Bronslari temizler, öksürük söktürür. Idrar söktürür, böbrekleri ve idrar yollarini temizler.

TON BALIGI: Çok yagli olmasina ragmen Omega-3 adli önemli bir yag asiti içerir. Bu madde, yüksek tansiyon, kalp çarpintisi ve siddetli migren agrilarina iyi gelir. Ayrica cilt kurulugunu ve egzamayi tedavi eder. Ancak taze olarak yenmelidir. Konserve olarak satilan ton baligi yüksek D vitaminin içermekle birlikte Omega-3 yag asitinden yoksundur.

TURP: Böbreklerdeki mikroplari öldürür. Kum ve taslarin dökülmesine yardimci olur. Karaciger sisligini indirir. Sarilikta faydalidir. Safra taslarinin düsürülmesine yardimcidir. Romatizma, siyatik astim ve bronsite faydalidir.

ÜZÜM: Üzümde bilinen 20 antioksidant var, siyah üzüm ise yesil üzümden fazlasini içeriyor. Kan yapar, kani temizler. Yüksek tansiyonu düsürür. Böbreklerdeki kum ve taslarin düsürülmesine yardimci olur. Besleyicidir.

VISNE: Ishali keser. Atesi düsürür. Idrar söktürür. Vücuda rahatlik verir.

YENIBAHAR: Damar sertligini önler. Hazmi kolaylastirir. Mide ve bagirsak gazlarini giderir.

YOGURT: Vücudun çesitli organlarinda bulunan bakterilerden bagirsakta barinanlari, sindirim sisteminin düzenli çalismasi açisindan önemlidir. Bu bakteriler, enfeksiyonlarin ve bulasici bir hastalik geçirirken almak zorunda kaldigimiz antibiyotiklerin saldirisina ugrayabilir. Bu da sindirim sistemini harap eder. Yogurt bu sorunu çözer, azalan bakteri miktarini normal seviyesine getirir ve enfeksiyonlari hem önler, hem de onlarla mücadele eder. Bagisiklik sistemini de canlandirir. Kalsiyum orani sütten fazla olan yogurdun, protein orani süte esittir.

YULAF: Çocuklarin hazim güçlüklerini giderir. Bedeni ve ruhi yorgunluklari giderir. Kandaki seker miktarini azaltir.

YERALMASI: Seker hastalari için faydalidir. Besleyicidir. Vücudun direncini arttirir. Kabizligi giderir.

ZENCEFIL: Istah açar. Kusmayi önler. Bagirsak bozukluklarini giderir.

ZEYTIN: Zeytinyagi, safrayi artirir. Karacigeri çalistirir. Karaciger agrilarini keser. Sarilikta faydalidir. Yaprak ve kabuklari yüksek tansiyonu düsürür. Kandaki seker miktarini düsürür. Bagirsak solucanlarinin düsürülmesine yardimci olur.

Bunun hakkında hemen düşüncelerinizi ya da sorunlarınızı yazabilirsiniz...

Hızlı Yorum Sistemi
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

İsim Email Şifre Kuran'daki ilk sure

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış