Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Mekatronik

Mekatronik Hakkında Bilgi - Mekatronik Nedir Özet


Araştırmalar



MEKATRONİK

Programın Amacı
Mekatronik Lisansüstü Programının amacı; mekatronik, makine, elektrik, elektronik-bilgisayar ve kontrol konusunda lisans derecesine sahip kişilere, ilgilerini ve çalışma alanlarını temel alarak belirli konularda uzmanlaşma olanağı sağlamaktır. Güncel ve teknolojik bilgileri iş hayatında uygulayabilecek ve yeni teknolojilere uyum sağlayabilecek kişileri yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Özellikle son yıllarda akıllı cihaz, mikro makineler, üretimde otomasyon ve kontrol, motronik sistemler ve malzeme teknolojisindeki gelişmeler çok hızlı bir artış göstermektedir. Önümüzdeki yıllarda da bu değişim ve gelişim hızla artmaya devam edecektir. Günümüz koşullarının gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, problem çözebilme yeteneği kazanmış ve araştırma yapabilecek bireyler yetiştirmek bölümümüzün hedefleri arasındadır.

Bilimsel Hazırlık Programı Gerektiren Bilim Alan ve Dalları
Mekatronik Eğitimi ve Mekatronik Mühendisliği Lisans mezunları programa intibak programına gerek duymadan Mekatronik yüksek lisans programına başlayabileceklerdir. Farklı anabilim dallarından gelen öğrenciler Mekatronik Anabilim Dalına önkoşullu kabul edileceklerdir ve Bölüm Kurulunun belirleyeceği intibak programını tamamlamaları gerekmektedir. İntibak programı lisans ve yüksek lisans derslerini içerebilir. İntibak programı mezun olunan fakülteye göre değişeceğinden, öğrenci ile danışmanı arasında görüşmeler sonucu belirlenir.
ELEKTRO-AKUSTİK ÇEVİRİCİ SİLİKON MİKROMAKİNA
Silikon teknolojisinin olanaklarını, üretim yönteminin pratikliğiyle birleştiren bu makinanın adı literatüre ‘‘Elektro-akustik çevirici silikon mikromakina’’ olarak geçecek. Bir silikon parçacIğı üzerinde silikonun bazı bileşikleri kullanılarak üretilen mikromakina, mikron boyutunda gerilmiş zarlardan oluşuyor.
Mikromakina ile üstün performanslı, ucuz ve daha önce yapılamayanları yapabilen çeviriciler üretilecek. Bu çeviriciler, birkaç yıl içinde tıpta, sanayide ve askeri uygulamalarda klasik yöntemle üretilenlerin yerini alacak.
‘‘Şu anda tek istediğim, işin bittiğini, makinanın mükemmel bir şekilde çalıştığını görmek ve Burak'la birlikte bunu ıslatmak...’’
Ses dalgalarını elektriksel sinyallere çevirecek ‘silikon mikromakina’yı icat edebilmek için beş yıldır çalışan doktora öğrencisi Ayhan Bozkurt, böyle söylüyor.
Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın 1984 yılında ‘Bilim kenti’ne dönüştürmek amacıyla kurduğu Bilkent Üniversitesi'ndeyiz.
İCAT ORTAMI
Üniversite 24 saat açık. Kış aylarında, binalar gece-gündüz ısıtılıyor. Bilgisayarlar hiç kapanmıyor. Sıraladığında uzun listeler oluşturacak kadar çok sayıdaki laboratuvarlarda, günün her saatinde ister master-doktora, ister lisans düzeyinde olsun, öğrenciler sürekli çalışıyor.
Millenium çağının icatları işte böyle bir ortamda yaratılıyor. Günlerce, aylarca, yıllarca süren çalışmaların sonuçları, bütün dünyaya duyuruluyor. Pekçok ‘ilk’e, burada imza atılıyor.
MİNİK DEV MAKİNA
Ayhan Bozkurt'un doktora konusu olan mikromakina da, dünyada bir ‘ilk’ olacak. Bilkent Rektör Yardımcısı ve Elektrik-Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Abdullah Atalar ve Fizik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ekmel Özbay'ın yönetiminde, araştırma görevlileri Ayhan Bozkurt ve Burak Temelkuran tarafından yürütülen çalışma ‘‘millenium icadı’’ olarak bilim tarihine geçecek.

Bunun hakkında hemen düşüncelerinizi ya da sorunlarınızı yazabilirsiniz...

Hızlı Yorum Sistemi
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

İsim Email Şifre Kuran'daki ilk sure

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış