Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Mineraller

Mineraller Hakkında Bilgi - Mineraller Nedir Özet


Araştırmalar



MİNERALLER
Kalsiyum
Vücutta en bol bulunan mineraldir. kemiklerin ve dişlerin oluşması ve güçlenmesi, osteoporozun tedavisi ve önlenmesinde gereklidir, sinir sisteminin regülasyonuna, katkıda bulunur, kas hareketlerinde, vücut sıvı dengesinde, hormon üretiminde anahtar rol oynar ve kalp ritmini regüle eder. Günlük ihtiyacın alınmasıyla, özellikle erkeklerde, yüksek kolestrol düzeyinde, %25 azalmaya yol açar. Eksikliğinde Raşitizm ve osteoporoz görülür.
Magnezyum
Vücudun doğal stres azaltıcı mineralidir. Vücut magnezyumunun çoğunluğu kemiklerde ve kaslarda toplanmıştır. Ayrıca spor ve hamilelik evresinde, gereksinim artar. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan basıncını kontrol eder, Kalsiyum ile birlikte kullanılmasında, ani ölümlerin önüne geçer, Kardiyoprotektif etkisi olur. Özellikle egzersiz sonrası kasları gevşetir. Osteoporoz riskini azaltır. böbrek taşı oluşumunu önler. Eksikliğinde kusma, kas zafiyeti, kalp çarpıntısı ve titreme görülür.
Demir
Kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobinin üretiminde önemli rol oynar. Vücut gelişmesinde yardımcı olurken, yorgunluk ve hastalıklarda direnci artırır. özellikle adet ve sonrasında kadınlar için gerekli ve zorunludur. Eksikliği kansızlık ve bağışıklık sisteminde zayıflık yaratır.
Çinko
Antioksidan özelliğinin yanısıra boğaz, ses telleri, saç, cilt ve göz sağlığına, önemli destek sağlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, seksüel fonksiyonların devamlılığını, düzenliliğini sağlar. Erkeklerde prostat sağlığının korunmasında yardımcı olur.
Selenyum
E Vitaminine benzer şekilde ve birlikte antioksidan etki gösteren bu değerli mineral, yağların oksidasyonunu azaltır, kanser riskini önler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Kalp ve damar sağlığıın korunmasında etkili olur.
Potasyum
Sinirlerin ve kasların normal çalışmaları ve gevşemeleri için gereklidir. Aynı zamnda şeker ve metabolizmasının çalışmasına, ait-baz dengesine ve beyindeki oksijen metabolizmasına yardımcı olur. Yüksek potasyum, düşük sodyum diyetiyle mental stresten doğan yüksek tansiyonu düşürtür. Eksikliğinde tansiyon yükselir, kalp ritmi bozulur, ishal görülür, şeker hastalığında insülin duyarlılığını artırır.
Sodyum
Vücut içerisindeki su dengesinin korunması için önemlidir, Böbrekler tarafından kontrol edilen elektrolitleri regüle eder. Sodyum aynı zamanda normal kas hareketlerine, adrenalin ve amino aitlerin üretimine yadımı olur. Vücutta su tutulmasını sağlarken, hipertansiyonik sonuç yaratır, idrar atımını azaltır, ancak kan akışkanlığını artırır. Doğrudan tuz alımının kaldırılmasıyla her besinden sodyum alınabilir. Yüksek sodyum alımında mutlaka yüksek Potasyum alınmalıdır. Eksikliğinde halsizlik, güçsüzlük oluşurken, fazlalığı vücutta su tutumu, ödem, potasyum kaybı, tansiyon yükselmesi yaratır.
Krom
Kan şekeri kolestrol seviyesinin kontrolünde, diyet ürünlerinde kullanımda, sağlıklı kişilerin kilo vermesinde önemli rol oynar.
Biokarbonatlar ve Kloritler
Bu mineraller midede ve bağırsaktaki asit dengesinin korunmasına ve regüle edilmesine yardımcı olur. Mide bozulmalarını düzelterek, hazma yardımcı olur. Bu mineraller ayrıca alkol sonrası baş ağrılarına iyi gelir. İdrar alkalize edici, kan şekerini düşürücü, kanda asidoza eğilimini dengeleyici etki yaratır. Eksikliği kusmaya neden olurken; fazlalığı su tutumu, ödem tansiyon yükselmesi dolayısıyla potasyum kaybına neden olur.
.... .... ....
Florid
Bu mineral diş çürümelerini önler. Ancak fazlası dişlerde kararmaya neden olur. Eksikliği çürümeyi hızlandırır. Ancak osteoporoz da yüksek yüksek düzeyde alınması tedaviye destek olur.
Sülfatlar ve Silis
Bu mineraller doğal temizleme maddeleridir, Kalsiyum gibi silis de kemiklerin ve dişlerin güçlenmesi için mükemmel bir mineraldir.
Sülfat (1200 - 3000 mg/lt)
Suda hafif acılık yaratmasına rağmen tedavi edici özelliği ile; kabızlıkta laksatif etki, safra tembelliğinde ise uyarıcı etki yapar.
Karbondioksit (1000 mg/lt)
Ağır metallerin eriyik halde olduğu maden suyunun içimini, bira ve meşrubatlar gibi kolaşlaştıran bu gaz; mide asidini uyarıcı; alkolün emilimini artırıcı, dildeki tat reseptörlerini uyarıcı etki yaratırken; mide mukozasında olumsuz etkiler yaratmakta, kanamalarda ise artışa neden olmaktadır.
SU
Hayatta kalma mücadelesinde su kadar önemli başka bir şey yoktur.Vücudumuzun % 70 sudur.Bir insan düzenli ve minimum miktarda su almaz ise , o insanın hızlı ve verimli olmasını bekleyemezsiniz.Bir insanın iklime,doğadaki aktivitesine ve ortam ısısına bağlı olarak minimum hergün 2.5 lt su içmesi gerekmektedir.İçtiğimiz su dışkı ,idrar,vücuttan ve akciğerlerden çıkan nem sonucu kaybedilmektedir.Bu miktar hergün tekrar tamamlanmak zorundadır.Yemek yemeden bitkin vaziyette 30 gün dayanabilirsiniz ama su içmeden( bu süre ortama bağlı olarak) 7- 10 gün dayanabilirsiniz.Bu süre sonunda ölüm kaçınılmazdır.Aşağıda sıralanan önerileri su temin edinceye kadar (vücudumuzda mevcut suyu korumak için) uygulamalısınız.

1- Su kaybını önlemek ve güneşten yanmamak için vücud derimizi örtmemiz gerekmektedir.
2-Günün en sıcak saatlerinde aşırı çalışmadan kaçının.Yürümeniz zorunlu ise bunu acele etmeden yapın.
3-Suyunuz yoksa yemek yemeyin.Konuşarak ağzınızın ve boğazınızın kurumasına neden olacağınızdan bundan sakının.
4-Mevcut suyunuzu akşam serinliğinde veya gece küçük yudumlarla için.
5-Çevrenizde deniz suyu veya içilmez su varsa elbiselerinizi ıslatın.Bu işlem sizi serin tutar ve terlemenizi engeller.
6-Alkol ve sigara içmeyiniz.

Bunun hakkında hemen düşüncelerinizi ya da sorunlarınızı yazabilirsiniz...

Hızlı Yorum Sistemi
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

İsim Email Şifre Kuran'daki ilk sure

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış