Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Orman Yanginlari

Orman Yanginlari Hakkında Bilgi - Orman Yanginlari Nedir Özet


Araştırmalar




AĞACLARIN BİLİNÇSİZ KESİLMESİ
Denizler , göller , nehirler , dağlar yerinde hep beton olsaydı nasıl bir hayat yaşayabilirdik !
Hepimiz önce yaşadığımız çevreden başlamak üzere dünyanın her köşesi için koruma sorumluluğu ile dolu olmalıyız.Kıvançla "Ülkemiz cennet gibi." derken acaba kaçımız kıyılarımızda ve plajlarımızda(büyük sanayi atıklarını bir yana bırakın) sadece insan eliyle doğrudan kirletmenin nekadar kolayca yapıldığını hatırlıyoruz.Tüm plajlardan yalnızca sigara izmaritlerini toplasak küçük dağ yığınları oluşabilir.Bu bir telaş ve abartı değil,bir insanın bunu nasıl yapabildiğine duyulan şaşkınlık.En üzücü olanı belli eğitim süzgeçlerinden geçmiş gibi görünen kimi kişilerin bu tür şaşkınlıkları gereksiz detay olarak yorumlamaları.Lütfen artık hepimiz yaşadığımız gezegene daha saygılı olalım.Hemfikirseniz bu cümleleri ortak bir seslenişimiz olarak yorumlayın,değilseniz lütfen doğa için biraz duyarlı olun.
AKLA İLK GELENLER
1)Ülkemizde yetişen ağaçlar , bitkiler , bunların tanınması , korunması , çoğaltılması konusunda çalışan gruplarla hiç değilse yılda bir kez biraraya gelip bilgi alabiliriz.Mutlaka bize de düşen bir görev vardır.Hepimiz sadece yılda bir kez doğayı korumak adına birşey yapsak bile doğa bundan hoşnut olacaktır.
2)İçtiğimiz suyun , nefes aldığımız havanın daha temiz olması için son on yılda kendi adımıza birşey yapmamışsak önümüzdeki yıllar için telafi planlaması yapabiliriz.
3)Çöplerimizi sınıflandırmaya başlayabiliriz.Hepimizin bu tür alışkanlıkları doğallıkla büyük organizasyonlara yansıyarak atıkların doğaya en az zararı verir şekilde yeniden değerlendirilmesinisağlayabilir.
4)Her ay bir çocukla çevre koruma bilincini yerleştirebileceğimiz eğitimci sohbetler yapabiliriz.
5)Sokağımızda varsa , rahatsız edici bozuk kaldırım , taşmış çöp kutuları , susuz kalmış ağaçlar , parklar vb eksiklikleri günlük olarak ilgili görevlilere hatırlatabiliriz.

6)Piknik yerlerindeki inanılmaz sorumsuzluklara yanımızda bir fazla çöp poşeti götürerek müdahele edebiliriz.Bir çöp poşeti ikram ettiğimiz sorumsuz kişi mutlaka iyi birşey yapmaya yönelecektir.
7)Siz zaten bunları yapıyorsanız lütfen yapmayanlara hatırlatın. Çağımızda çoktan rayına oturmuş olması gereken bu konular için basit öneriler ne yazıkki hala gerekiyor.
Hiçbirşey yapmadan , hiçbirşeyin değişmeyeceğini hep akılda tutalım.


1-HALKIN EĞİTİMİ : 1.1 Okul, camii, köy ve kışlalarda orman yangınları ile ilgili Orman İşletme şefleri ,Orman İşletme Müdürleri ve uzmanlarımızca eğitim verilmeli.
1.2 Broşürler dağıtılarak, gazete ve dergilerde yazılar yayınlanmalı.
1.3 Radyo ve TV programları düzenlenerek, bu konuda mümkün oldugu taktirde orman radyo ve televizyon istasyonu kurulmalı.
1.4 Orman ve orman yangını konusunda yarışmalar düzenlenmeli (Şiir, resim, fotograf, kompozisyon, senaryov.s.)
1.5 Orman içinden veya kenarından geçen Karayolu, Köy yolu ve orman yolu kenarlarına, piknik alanlarına yangın ikaz levhaları, veciz sözler ihtiva eden tabolalar konulmalı.
1.6 İlçe ve beldelerde özellikle ilçenin pazarı olan günlerde anız yakılmaması için hapörlör ile halka duyuru yapılmalı.
1.7 Kritik günlerde orman içi ve konan köylere caydırıcı, ikaz edici el afişleri dagıtılmalı.
1.8 Karayolları ve trafik ekiplerince; orman içi vc kenarı yollarda, yanan sigara atılmaması için uyarıcı anons yapılmalı .
1.9 Çıkan yangını haber vermek üzere Orman teşkilatının telefon numaraları Kaymakamlık, Karakol ve Muhtarlıklara bildirilmeli.
1.10 Toplumda mevki ve söz sahibi sevilen kişilere orman yangını konusunda radyo ve televizyonda programlar düzenlenmeli, basına orman yangını konusunda yazı yazmaları saglanmalı.


Bunun hakkında hemen düşüncelerinizi ya da sorunlarınızı yazabilirsiniz...

Hızlı Yorum Sistemi
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

İsim Email Şifre Kuran'daki ilk sure

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış