Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları

Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları Hakkında Bilgi - Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakıfları Nedir Özet


Araştırmalar



Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV )  
3294 sayılı Kanunun 7.maddesi uyarınca, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonunda toplanan kaynağın ülke çapında ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni olarak dağıtılmak ve bu Kanun’un amacına uygun çalışmalarda bulunmak üzere, her il ve ilçede, mülki idare amirlerinin tabii başkanlığında  Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kurulmuştur.  
Halen 81 il ve 850 ilçe olmak üzere 931 adet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Türkiye genelinde faaliyetlerini sürdürmektedir.  
Vakıfların karar organları “Vakıf Mütevelli Heyeti” dir.
 İl ve İlçelerde tüm yardım programları, Vakıf Mütevelli Heyetlerinin kararları ile yürütülmektedir. 
9 Aralık 2004 tarih ve 25665 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 5263 Sayılı “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri” Hakkındaki Kanunun 19. maddesi ile; 3294 Sayılı Kanunun 7 nci  maddesinin birinci ve ikinci fıkraları değiştirilmiş, dördüncü fıkrası madde metninden çıkartılarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının “mütevelli heyetlerinin oluşumu” yeniden düzenlenmiştir.

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFIN AMACI

Fakru zaruret İçerisinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlar ile gerektiğinde her ne surette olursa olsun Türkiye’ye kabul edilmiş veya gelmiş kişilere yardım etmek, Sosyal adaleti pekiştirici tedbirler alarak gelir dağılımının adilane bir şekilde tevzi edilmesini sağlamak, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmektir.


SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFIN KAPSAMI

Fakrü zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan, kanunla kurulu sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan ve bu kuruluşlardan aylık gelir almayan vatandaşlar ile geçici olarak küçük bir yardım veya eğitim ve öğretim imkanları sağlanması halinde topluma faydalı hale getirilecek, üretken duruma geçirilebilecek kişiler bu kanun kapsamı içindedir. Ancak sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olan bu kuruluşlardan aylık ve gelir alan özürlülerin, tedavi giderleri ile fonksiyon kazandırıcı ortopedik ve diğer yardımcı araç ve gereçlerin kurumlarca karşılanmayan kısmı, ayrıca İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile İl Afet Yönetim Merkezi amaçları doğrultusundaki talepleri de faaliyetlerimiz kapsamındadır.

     c) Ortak amaçlar taşıyan veya amacı doğrultusunda çalışmaya hazır buluna milli ve uluslar arası resmi ve özel her türlü eğitim, öğretim, araştırma, yayın ve kültür kuruluşlarıyla iş birliği yapmak, onlarla dayanışma ve yardımlaşma içinde bulunmak; gibi faaliyetleri yürütür. 

Bunun hakkında hemen düşüncelerinizi ya da sorunlarınızı yazabilirsiniz...

Hızlı Yorum Sistemi
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

İsim Email Şifre Kuran'daki ilk sure

Yorumlar :

Henüz yorum yapılmamış