Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

sistemi hızlandırma

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #93333 17-07-2006 16:10 GMT-1 saat    
Sistemi Hızlandırma
Burada vereceğimiz bilgiler sabit diskinizi ve bilgisayarınızı hızlandırmanız için windows'ta yapılan değişiklikler ve eklemeler ile sınırlıdır. Adımlara harfiyen uyarsanız bilgisayarınızda herhangi bir sorun ile karşılaşmazsınız eğer çok acemi iseniz fazla kurcalamayın...

Bilgisayarinızın giderek yavaşlamasının, kuşkusuz, birçok nedeni vardır. Çoğu da Windows'u tamamen silip yeniden kurarak halledilemez. Bu nedenlerden bazılarını kontrol etmek ve düzeltmek, Windows'u yeniden kurmaktan çok daha kolay olabilir. Eğer diskiniz fazla ses çikartıyorsa (yani basit bir işlem olması gereken bir şey için çok fazla disk erişim etkinliği oluyorsa) bilgisayarınızın depolama alanıyla ilgili bir sorun var demektir. Eger diskinizdeki boş yer azalmissa, bilgisayarinız disk üzerinde istedigi büyüklükte bir takas dosyası olusturamayabilir.

Windows'u ilk başlattığınızda diskinizde 100MB ya da daha az boş yer varsa, daha fazla yer açıp, bilgisayarınızın hızında bir gelişme olup olmadığına bakabilirsiniz.

Bu yavaşlik kısmen, depolama alanınızın sisteminize ek bellek olarak aktarılmasından da kaynaklanabilir. Egğer bilgisayarinızın donanım belleği (RAM) çok küçükse, Windows diskinizi sanal bellek (virtual memory) olarak kullanır (takas dosyası sayesinde). Fakat sanal bellek, gerçek bellekten çok daha yavaştır. Eğer daha fazla RAM bellek eklerseniz, bilgisayar, takas dosyasinı daha nadir kullanir ki, bu da performansı arttırır.

n L2 Ön Bellek (Cache Memory)

Bununla birlikte çogu bilgisayarin ikincil bir sistem ön bellegi (bazen L2 ön bellegi/L2 cache memory adi verilir) vardir. Bu ön bellek, CPU'nun (ana islem birimi) bellekteki verilere daha hizli erismesini saglar. RAM belleginize ilave yaptiginizda, yeterli L2 ön belleginiz yoksa, sistem performansiniz -beklediginizin tam tersine- düsebilir bile.

Bunu sinamak için, sistem belleginizin bir kismini kaldirip tekrar 32MB'a getirip performansin iyilesip iyilesmedigine bakabilirsiniz. Eger durum böyleyse, sisteminizde kurulu L2 ön bellegin miktarini artirmaya çalisin. Bu önerdigimiz, görece ucuz bir terfidir ve sisteminizi eski hizina tekrar ulastirabilir.

Ne Kadar RAM'e Ne Kadar L2?

32 MB RAM bellege kadar yaklaşık olarak 128K'lik L2 ön bellek yeterlidir. 32MB ile 64MB arasinda 256K'lik L2 ön bellek yeterlidir. 64MB ve daha fazla bellek için 512K'lik ya da daha fazla L2 ön bellek kullanmalisiniz. Bu miktarlar, ön bellek ve ön bellek yapisiyla iliskilendirilmis 'tag' RAM'inin büyüklügüne göre degisir. Üstelik, bazi yonga setleri 64MB'tan fazlasini ön belleklemez (bazi Intel ana kartlari da 32MB'tan fazlasini ön belleklemez). Ama genelgeçer bir formül istiyorsaniz, gereken L2 ön bellek miktarinı kilobyte cinsinden elde etmek için, megabyte cinsinden kurulu bellek miktarini 4'le çarpin (Kisacasi RAM'i ifade etmek için kullandiginiz rakami 4'le çarpin)

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


_antika_

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 2646 ileti
Yer: Bursa
İş: Öğrenci
Kayıt: 28-05-2006 15:51

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#96670 21-07-2006 18:18 GMT-1 saat    
süper

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu




bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) Fenerbahçeli>>>>>
> 1 <