Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Arama Motorları

> 1 <

Blade IV

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 8324 ileti
Yer: İstanbul
İş:
Kayıt: 22-05-2006 06:51

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #102794 30-07-2006 01:24 GMT-1 saat    
Bilgiye en kolay nasıl ulaşılır?
İnternet'te bilgi taraması yapmanın, samanlıkta iğne aramaktan hiçbir farkı yoktur. Bunun nedeni milyarlarca web sayfasını tarayan arama makineleri (Yahoo, Altavista, Lycos vb.) web sayfalarının içeriğini, belli anahtar kelimeleri bulmaya çalışarak gerçekleştirir. Tarama faaliyetinin başarıyla sonuçlanabilmesi için web sayfası tasarımcılarının arama makinelerinin taramada kullandığı "Meta Tag"lerini yerleştirmesi gerekmektedir. Yaygın olarak kullanılan arama makineleri aşağıdadır.

Arama makineleri

Yahoo (http://www.yahoo.com)
İnternet kullanıcıları tarafından en sık kullanılan arama makinesidir. Eğer arama yaptığınız konuyu kategoriler altında bulma olasılığınız yüksekse Yahoo mükemmel bir tercih. Yeni web sitelerini keşfetmek için de iyi bir tercih olduğunu belirtmeliyiz.

HotBot (http://www.hotbot.com)
Konu katologlarının en işlevsellerinden biri olarak gösterilen adres sayesinde, mühendislik, tıb ve benzeri konulardaki içeriğe kolaylıkla erişebilirsiniz.

Search Com (http://www.search.com): Farklı arama makinelerine aynı mönüden ulaşabileceğiniz, iyi ve işlevsel bir seçenek.

Alta Vista (http://www.altavista.com)
Kelime araması yaptığınızda mükemmel sonuç veren bir site. Aradığınız kelimeleri (") içine aldığınızda, kesine yakın sonuçlar veriyor. Ek kelimeler eklediğinizde ise tırnağın önüne bir boşluk bırakıp (+) yazmanız harikalar yaratıyor.

Lycos (http://www.lycos.com)
Arama sonuçlarını istediğiniz kriterlere göre listeletebildiğiniz gibi katalog düzenin de aradığınız adreslere ulaşabilirsiniz.

Excite (http://www.excite.com)
Üzerinde hem bir çok kategori hem de arama opsiyonu bulunan site, kişiselleştirilebilme olanağı sunuyor.

InfoSeek (http://www.infoseek.com)
Haber başlıkları sunan, sanal komünite bulunduran bu arama makinesinden bedava e posta adresi de alabilirsiniz.

Arama makineleri İnternet üzerinde aradığınız bir adresi bulabilmeniz için tek seçenektir. Bunun için arama makinelerinin efektif kullanımı gereklidir.

Yahoo

Yahoo, iki şekilde kullanılabilen arama makinesidir.
1. Kategorik arama
2. Anahtar kelime araması

1. Kategorik arama: Yahoo'nun ana sayfasındaki alt başlıklar üzerinden arama yaptığınız konunun en alt dallarına kadar inebilmenizi sağlar. Bu yöntem arama yapılan konularda çok fazla sonuç çıkması ya da anahtar kelime tespitinin mmkün olmadığı durumlarda tercih edilir.

2. Anahtar kelime araması: Ana sayfada bulunan ve yanında "Search" yazan boşluğa aranan kelime girer. Bu kelime ya da kelimeler girildikten sonra "Search" butonuna basılır. Böylelikle sonuçlar listelenir.

Bazı durumlarda gelişkin arama tekniği uygulanması gerekebilir. Bu durumda "And", "Or" ya da "Not" kelimelerini kullanmanız işinizi kolaylaştırabilir. Örneğin; RealPlayer yazılımını arıyorsunuz. Listelenecek sonuçları indirgemek ve G2 versiyonunu bulabilmek için RealPlayer and G2 not 5.0 Plus girilmesi yerinde olur.

AltaVista

AltaVista, en güçlü arama makinelerinin başında gelir. İngilizce haricindeki dillerde oluşturulmuş sayfaların en azından sonçlarda karşınıza çıkan bölümlerinizi anlayabilmenizi de mümkün kılan bir opsiyonu vardır. Arama iki şekilde gerçekleştirilmektedir.

1. Basit arama (Query Seach)
2. Gelişkin arama (Advenced Search)

1. Basit arama: AltaVista'nın ana sayfasındaki anahtar kelimenin girileceği boşluk kullanılarak gerçekleştirilir. Aranılan konunun anahtar kelimesi girilerek; sonuçlar listelenir. Spesifik konularda sonuçlar fazla olmadığında tercih edilebilecek bir yöntemdir.

2. Gelişkin arama: Sonuçların en aza indirgenmesinde kullanılır. Bunun için ("), (+), (-) işaretleri kullanılır. Yahoo için kullandığımız örneği yinelemek gerekirse; + "RealPlayer" + "G2" -"5.0 Plus" yazılmalıdır.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <