Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Stres dişlere de zararlı

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #117329 19-08-2006 20:26 GMT-1 saat    
Stres dişlere de zararlı
Strese bağlı olarak görülen uyku sırasında dişleri gıcırdatma, çeneyi sıkma ve kilitlemenin, dişlerin, dişetlerinin ve diş köklerinin aşınarak zarar görmesine neden oluyor.


Eskişehir - Hastalığın üstesinden gelmek için stresin önlenmesi gerektiği, ilaç destekli psikolojik tedaviyle birlikte dişlere takılacak koruyucu diş kılıfının da dişlerin zarar görmesini engelleyeceği belirtildi.


Eskişehir Diş Tabipleri Odası Başkanı Tarık Tunçel, günlük hayatın sıkıntılarından kaynaklanan stresin, insan sağlığını olumsuz etkilediğini belirterek, uyku sırasında strese bağlı diş gıcırdatma ve çeneyi kilitleme gibi davranışların “burksizm hastalığı” olarak tanımlandığını kaydetti.
Diş gıcırdatma ve sıkmanın sadece geceleri değil, aşırı stres durumlarında gündüzleri de görülebileceğini anlatan Tunçel, gündüz stresli durumlarda dişlerini sıkan veya gıcırdatan insanların geceleri de aynı hareketi tekrarlayabildiklerini vurguladı.
Tunçel, kişinin sabah kalktığında eklemlerinde, çiğneme kaslarında, baş ve boyun kısmında ağrı, yorgunluk hissi, yutkunma güçlüğü, dişlerde ağrı ve hassasiyet görülmesinin burksizm hastalığından kaynaklandığını bildirdi.

“DİŞLERDE SALLANMA BAŞLAR”
Diş gıcırdatmanın şiddeti ve sıklığının dişlere zarar verecek boyutlara ulaşabileceğini söyleyen Tunçel, şöyle konuştu: “Strese bağlı olarak görülen uyku sırasında dişleri gıcırdatma, çeneyi sıkma ve kilitleme, dişlerin, dişetlerinin ve diş köklerinin aşınarak, zarar görmesine neden oluyor. Sürekli birbirine sürtünen dişlerin mineleri zarar görür, dişlerin boyları kısalır. Köklerinde basınçtan dolayı kistik oluşumlar meydana gelir. Dişi çene kemiğine bağlayan bağlarda gevşemeler olur ve dişlerde sallanmalar başlar.”
Burksizm hastalığı olanların dişeti dokularının da zarar görebileceğini ve dokunulduğunda dişeti kanamalarının oluşabileceğini belirten Tunçel, çene eklemindeki kıkırdak dokuda meydana gelebilecek tahribat yüzünden eklem şikayetlerinin ortaya çıkabileceğini ifade etti.
Hastalığın üstesinden gelmek için stresin önlenmesi gerektiğini vurgulayan Tunçel, ilaç destekli psikolojik tedaviyle birlikte dişlere takılacak koruyucu diş kılıfının da dişlerin zarar görmesini engelleyeceğini sözlerine ekledi.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <