Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Japon İkarusu’nun Güneş yolculuğu başladı

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #124949 29-09-2006 16:38 GMT-1 saat    
Japon İkarusu’nun Güneş yolculuğu başladı
Japonya, Güneş’te meydana gelen patlamaları gözlemleyecek Solar-B uzay aracını Uchinoura Uzay Üssü’nden fırlattı.


LONDRA - Güneş patlamaları, birkaç dakika içinde yüz milyonlarca hidrojen bombasına denk enerji açığa çıkarıyor. Japon Uzay Dairesi’nin gönderdiği Solar-B aracı, Güneş’teki manyetik alanlar ve fırtınalarla bilgi toplayacak. Bu patlamalar sırasında oluşan radyasyonla açığa çıkan ‘süper-hızlı’ partiküller Dünya’ya ulaşıyor ve yeryüzündeki radyo sinyallerini, uydu iletişimini ve hatta Uluslararası Uzay İstasyonu’nda görvli astronotları da sağlığını olumsuz etkiliyor. Solar-B aracının hedefi gelecekte Güneş fırtınalarının önceden tahmin edilmesine yarayacak bilgiler elde etmek.


Solar-B 3 hafta içinde Güneş’i gözlemleyebileceği bir yörüngeye oturacak, bu sayede uzay aracı yılın 8 ayı kesintisiz gözlem yapabilecek. Solar-B uzay aracında Solar Optik Teleskobu, X-ışın teleskobu ve Extrem Morötesi Görüntüleme Tayfölçeri olmak üzere 3 ana gözlem cihazı bulunuyor. Japon Mitsubishi şirketinin ortak yapımı olan uzay aracı Solar-B, Japon bilim geleneklerine uygun olarak, gözlem yapmaya başladığında yeni isimle ödüllendirilecek.


Güneş’i dev bir mıknatısa benzeten astronomlar, dev fırtınaların manyetik alanların birbirlerinin içine girmesiyle oluştuğunu düşünüyor. Bu fırtınalardan uzaya yayılan parçacıklar, Güneş-Dünya mesafesi olan 149 milyon km’yi sadece birkaç dakika içinde katedebiliyor. Fırtınaların oluşum yapısının iyi bilinmesine karşın, ne zaman meydana gelebileceği önceden tahmin edilemiyor.

’UZAY HAVA DURUMU’
İnsanoğlu uzayda varlığını artırdıkça, Güneş fırtınalarının tahmini de Dünya’daki fırtınaların tahmini kadar önem taşıyacak. Artık daha fazla astronot Dünya yörüngesinde Güneş fırtınalarının tehdidi altında olacak. Artan uydu trafiği nedeniyle bu cihazların olumsuz etkilenmemesi de Güneş fırtınalarının birer meteorolojik tahmin gibi değerlendirilmesini gerektirecek.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <