Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Mars'ı traplen gibi kullanacaklar

> 1 <

FuRKaN216

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 7836 ileti
Yer: lere tükürmeyin tükürülcek o kadar surat varken:D
İş: de bu benim profilim:)
Kayıt: 13-12-2006 18:56

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #170200 24-02-2007 22:47 GMT-1 saat    
Kuyruklu yıldıza inmek üzere uzaya gönderilen AB'nin uzay çalışmalarının amiral gemisi Rosetta uzay aracı, yolculuğunu sürdürmek için Mars'tan böyle yararlanacak.



2014'te ''67P/Churyumov-Gerasimenko'' adlı kuyruklu yıldıza inmesi planlanan Rosetta uzay aracının, Kızıl Gezegen'in yörüngesinde yaklaşık 250 kilometrelik irtifada yapacağı bu 2. kritik manevra, Almanya'nın Darmstadt kentindeki Avrupa Uzay Oaperasyonları Merkezi'nin (ESOC) eşgüdümüyle gerçekleştirilecek.

Kuyruklu yıldızı yakalayabilmek için bu kritik tramplen manevralarıyla yeterli hıza ulaşması gereken Rosetta, 2 yıl önce de bu amaçla Dünya'nın çok yakınından geçerek, yolculuğunu sürdürmek için yerçekimini tramplen gibi kullanmıştı.

Saatte 38 bin kilometrelik hızını sürdürerek Dünya'nın yakınından geçen uzay aracı, Dünya'nın üzerinde yarattığı yerçekimi trampleni etkisinden yararlanarak, kendisine 7.1 milyon kilometre sürecek yolculuğu için gerekli hızlanmayı sağlamıştı. Rosetta uzay aracının 2014'te ulaşmayı planladığı kuyruklu yıldıza varıncaya dek 2 kez daha Dünya yakınında yerçekimi manevrası yapması planlanıyor.

Bundan sonra uzay aracının, kuyrukluyıldızın yörüngesine girerek, Philae modülünü bırakması bekleniyor. Oluşumlarından bu yana çok az kimyasal değişikliğe uğrayan kuyruklu yıldızların keşfi, güneş sistemi ve evrenin gerçeklerinin anlaşılması açısından önemli bulunuyor.

Arianne-5 roketiyle 2004'te uzaya gönderilen Rosetta uzay mekiğinin 2014'te ''67P/Churyumov-Gerasimenko'' adlı kuyruklu yıldıza indirilmesi öngörülüyor. Uzay aracının asıl hedefi olan Wirtanen kuyruklu yıldızı, çoktan güneş sisteminin dışına çıkmış bulunuyor. Yaklaşık 1 milyar Avro'ya mal olan 3 tonluk Rosetta uzay aracı, AB'nin uzay çalışmalarının amiral gemisi niteliği taşıyor.

-KUYRUKLU YILDIZIN PEŞİNDEN-

Rosetta uzay aracının daha önce hiç denenmemiş bir misyonla bir kuyruklu yıldızı izleyerek önce ona yaklaşması ve hızını ayarlayarak kontrollü bir biçimde kuyruklu yıldızın üstüne konması hedefleniyor. Uzmanlar, kuyruklu yıldıza inen modülün ayaklarının çok sağlam olması gerektiğini belirterek, inişin, yıldızın seyir yönünün tersine olması nedeniyle bu operasyonun zorluğuna dikkati çekiyor.

---Alinti---

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <