Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

e-book yapımı+doc dosyalarını pdf'ye çevirme [RESIMLI ANLATIM! ]

flash çevir kitap videolu anlatım

Forumlar / Teknoloji / Anlatımlar

 
> 1 <

PacifiK_EroeS

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 737 ileti
Yer: İzmit/Ev
İş: Öğrenci
Kayıt: 27-10-2006 08:35

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #200041 02-05-2007 11:57 GMT-1 saat    
Bir bilgisayariniz,tarayicniz ve Finereader 7 programiniz oldugunu varsayiyorum.

Tarayicinizi acin ve FineReader programini baslatin. Asagida programin ilk ekranini gorebilirsiniz. Yer darligi nedeniyle ve goruntulemede zorluk cikarmamasi icin pencereyi biraz kuculttum. Siz, ozellikle islenmis metni incelerken tam ekran calismak isteyebilirsiniz.



Bu yazimin amaci butun bir kitabi en hizli sekilde nasil tarayabileceginizi gostermek. Hiz, kullandiginiz tarayiciya bagli olarak degisebilir. Ornegin Epson Perfection 1200U kullanirsaniz 400 sayfalik kitabi taramak 1 saatten az suruyor. Size FineReader programini bu is icin nasil ayarlayacaginizi gosterecegim, gerisi size ve tarayiciniza kalmis.

Tools menusunde Options' i secin, daha sonra “Scan/Open Image” bolumune gecin. Bizim hedefimiz icin kesinlikle “Use FineReader interface” secenegini isaretlemelisiniz ve 'Display options dialog before scanning” secenegini de kullanmalisiniz.





Hazir buradayken “Scanner Settings” dugmesine de basin ve birkac seyin daha duzgun ayarlandigindan emin olalim. Bu pencereye Tools….”Scanner Settings” menu komutuyla da ulasabilirsiniz.



Kitaplari en hizli tarayicinin yataginda porter tonelisinde, bitisik sayfalar camin ustunde rahatlikla sigiyorlarsa tarayabilirsiniz. Ben kullanacagim standart boyutlu, kagit kapakli kitabin 6.5 inch (16.5 cm) yuksekligi ile iyi taranacagini biliyorum. Bu ozel yukseklik icin Papar size bolumunde “Custom” I sectim. 300 DPI cozunurlukte Gray Pictures saceneginden cok iyi sonuclar aldim (digger secenekleri denemedim bile). Brightness (parlaklik) ayarlarini sadece Black and White resim modundayken ayarlayabilirsiniz ama cok fazla OCR hatasi almiyorsaniz bu konuda endiselenmenize gerek yok. “Pause between pages” secenegini isaretledigime ve 4 saniyelik bir bekleme suresi sectigime dikkat edin. Kitaplari hizli taramaya alisana kadar bekleme suresini 5-6 saniyeye cikarabilirsiniz. Islemler baslamadan once sayfa boyutu ya da oryantasyonu degistirmek isteyebilirsiniz, bunun icin “Show this dialog before scanning” secenegini isaretleyin.

Ayarlarimizin neredeyse hepsi bitti.

Ebook metin dosyalariyla ilgili sikca ratlanan bir sikayet sadece paragraflarin degil her satirin sonunda linefeed bulunmasidir. Bizim dosyamizda boyle bir sorun olmayacagindan emin olmak icin tools menusunden “Format settings” komutunu, sonra da TXT bolumunu secin.



“keep line breaks” secenegini ISARETLEMEYIN. “Use blank line as paragraph separator” secenegini isaretleyin. Eger tersini yaparsaniz her satirdan sonra bosluk olacak ve bir saonraki paragrafin nerede baslayacagini anlamak mumkun olmayacaktir. Sonra isterseniz Textify program ya da bir kelime islemcide ara-degistir islemi ile paragraflarinizin gorunusunu degistirebilirsiniz.

Bitimemize cok az kaldi, biraz daha sabredin. Tools menusu>”Options” komutunu, sonra Recognition bolumunu secin. Benim seceneklerimi kopyalayin. Bu seceneklerin belki de en onemlisi “Autodetect layout” dur ki ayni taramada iki sayfayi ayirma isini oldukca iyi yapar. Bazen sayfanin ustunu okuyup iki sayfanin da basligini yan yana koymasi disinda FineReader ile bitisik sayfalari ayirmada hic sorun olmaz.



Son olarak taramaya baslamadan once Process menusunden “ Start Background Recognition” komutunu secin. Bu secenek digerleri gibi saklanmadigi icin her yeni oturumda tekrar secmeniz gerekir. Bu komutu secerseniz siz kitabi taramaya devam ederken onceden taradiginiz sayfalar metne cevrilmeye baslanacaktir. Bu size komutu secmediginiz duruma gore en az 20 dakika kazandirabilir. Eger belli bolgeleri secmek ya da sectiginiz bir sirada okutmak istiyorsaniz bu secenegi kullanmayin.



Sonunda tarayiciniza bir kitap yerlestirme vakti geldi!

Portre modunda tarayiciniza sigabilecek, ortaboy bir kitap alin. Kapak oldukca bulanik olmus, onemli degil. Lutfen tarama icin yukseklik ayarlarini yapmazsaniz kitabin altinda kalan bos yerlerin de taranacagina dikkat edin. Bu size COK zaman kaybettirir.


Once kitabinizin yuksekligini olcmemiz gerekiyor. Her tarama isleminin basinda tarayici ayarlari ekranin cikacagini unutmayin. Tarayici kafasinin dogru hareket etmesi icin gerektigi kadar tarama yapalim.”1 Scan” etiketli dugmenin saginda kucuk bir asagi ol var. O oka sol tiklayarak basili tutarsaniz bir menu cikacaktir. Menuden “ Scan Image..” komutunu secin ve “Shiw this dialog before scanning” secenegini isaretleyin.

Ekraniniz benimkine benzyene kadar yukseklik ayarini yapmaya devam edin. Orta panoyu butun tarama alaniniza gorene kadar saga-sola oynatabilirsiniz. “+” ve “-“ bututec fonksiyonlariyla da taradiginiz metinin goruntulecegini buyuklugu secebilirsiniz. Benim ekranimda yaklasik iki satir alabilecek bir bosluk olduguna dikkat edin. Ben isigin kitabin altindan cikarak gozlerimi acittigi noktayi buldum ve ¼ cm geri cektim. Simdi siz bu ayarlari yapana kadar bekliyorum.



Isterseniz ayarlari tutturdugunuz son sayfayi ekranin solundaki ikona tiklayarak secin. Gerekirse asago oka basin, “Read” secin. Simdi sayfanin okunmasini izkiyor olmalisiniz. Islem bitince metin ekranin saginda belirecektir. Butun metin gorebilmek icin orta panoyu ayarlayin. Isiklandirilmis karakterlerle ilgilenmeden metini hatalara karsi gozden gecirin. En fazla bir ya da iki hatyala her seyin cok iyi donusturldugunden eminim. Eger bu konuda denetiminiz yoksa bu islmeden oldukca etkilenmis olmalisiniz.

Simdi yaptigimiz herseyi silelim ve bastan baslayalim. Soldaki sayfa ikonlarindan birine tiklayin ve Edit menusunden “Selact All” komutunu secin. Klavyenizdeki Delete tusuna basin ve cikan pancereye “Ok” dugmesini secin.




Butun ayarlarin dogru yapildigindan enim olalim. Process menusunden “Start Backgorund Recognition” I seci. “Scan&Read” dugmesinin altindaki asagi oka tiklayin ve “ Scan&read Multiple Image” I secin. Simdi tarayici ayarlari penceresi acildi ve “Ok” dugmesine tikladigimizda otomatik tarama modunda olacagiz. 'Pause between pagers” secili olmali ve sayfalari kolay cevirebilmeniz icin bekleme suresi 6 saniye olsun.

Kitabi tarayicinin ust kisminda, ortasini bastirarak duzgun tutmaniz gerektigini unutmayin. 10 sayfa tarayalim ve simdilik butun kitabi bitirdigimizi varsayalim. 10 sayfayi bitirdikten sonra tarayicinin bir sonraki sayfayi okumaya calismasini bekleyin ve taramayi durdur dugmesine basin (taramayi baslatan “Scan&Read” ile aynu dugme)

Isterseniz birkac sayfayi inceleyin. Soldaki sayfa ikonlarina tiklayinca ana pencerede taranmis resim ve islenmis metini gorebilirsiniz. Simdi FineReader'i kapatin ve tekrar baslatin. Hersey biraktiginiz gibi olmali. Bunu tarama islemini durdurup daha sonra devam etmenin ne kadar kolay oldugnu gormek icin yaptik (yanlis sayfadan baslamamak icin FineReader'daki son sayfaya bakin.)

Boylece butun kitabimiz tarandi ve metne cevrildi (aslinda sadece bikac sayfa ama yapmaniz gerekenelr degismiyor). Artik metin dosyasi olarak saklamamizin vakti geldi. Dosyayi istediginiz yerde istediginiz ad altinda saklayin, ama benimle ayni ayarlari yaptiginizdan emin olun. Save as: Text Document. Save pages:All pages. File options: Create a single file for all pages. Dosyayi saklayin ve acarak ilk metininizle karsilastirin.












Pdf belgesi nedir? ve Jaws Pdf Creator ile kolay yoldan nasil Pdf dosyasi yapilir?

--------------------------------------------------------------------------------

Jaws Programini Kullanarak Microsoft Word Belgesini Nasil Pdf Yaparsiniz?

Arkadaslar simdi size Jaws pdf creator programini kullanarak bir belgeyi nasil pdf yapacaginizi aciklamaya calisacagim.

Once bilmeyenler icin pdf nedir sorusunun cevabini vermek istiyorum;

PDF (Portable Document File = Tasinabilir dokuman dosyasi) PostScript dilinden sonra gelistirilmistir.

Bir pdf dosyasini Linux, Mac ve Windows isletim sistemlerinde kolaylikla acabilirsiniz.

e-kitapları için PDF formatını seçmemizin yararları:

1. PDF dokümanında yazıcıdan çıktı almak çok kolaydır. Dilerseniz bu ekitabın tamamını veya bazı sayfalarını yazıcıya gönderebilirsiniz. Yazi yazıcıdan, aynen ekranda görüntülendiği şekilde yazılır. Ek bir sayfa düzenlemesi gerekmez.

2. Word veya benzeri bir formatta hazırlanmış dokümanlarda bilgisayarınız Türkçe değilse karakter sorunu yaşarsınız. Ğ Ş Ç gibi Türkçe alfabesine özgü harfler doğru görünmez ve yazıcıdan doğru çıkmaz. Oysa PDF dokümanında bu sorun yoktur. Kullanıcının bilgisayarında Türkçe fontlar yüklü değilse bile şiirler sorunsuz okunabilir.

3. Bir çok e-kitap okuma programı (neredeyse tamamı) PDF formatında hazırlanmış dokümanları okuyabilmektedir. Dolayısıyla bu e-kitabı bilgisayarınızda veya PALM 'inizde Microsoft Reader benzeri bir program ile kitap okur gibi okuyabilirsiniz


Pdf yapmak icin cesitli programlar vardir. En mesur olani Adobe Acrobattir. Fakat kurulum sirasinda hard diskinizde cok yer kapladigi icin ben size Jaws programini oneriyorum. Bu programi kurunca bilgisayarinizda sanal bir yazici yaratiyorsunuz ve her belgeyi pdf olarak kayit edebilme imkani sagliyor.

Programi kurduktan sonra hic bir ayar yapmaniza gerek yok. Yapmaniz gereken pdf yapmak istediginiz belgeyi sanal pdf yaziciniza gondermek. Simdi bir ornek gostermek istiyorum:

Ornegin elimizde bir Microsoft Word e-kitap var ve biz bunu pdf yapmak istiyoruz.

Ilk adim kitabi Word de aciyoruz daha sonra File'dan print e girip printer seceneklerinden Jaws PDF Creator i seciyoruz ve ok tikliyoruz. Daha sonra windows bizden pdf dosyasini nereye kayit yapacagimizi soruyor ve islemi sonlandiriyor.


Umarim yaptiginiz e-kitaplari pdf e cevirirsiniz.




bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) PDF Creator 3.4+serial number by Homer.zip[/URL]






______________________________________________________________





E-Kitap Formatları

CHM

Dosya Çeşidi: Kitap

Genel İçerik: Yazı, resim, link

Kopya Koruması: Yok

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Program: Microsoft HTML Help

CHM (compiled HTML) dosyaları genelde Windows Programları için yardım dosyaları üretmekte kullanılırdı.ama son birkaç yılda e-book dağıtımı konusunda da popülerliği arttı. CHM dosyalarında arama yapılabilir, sıkıştırılabilir ve konulara ayrılabilir.


TXT yada ASCII

Dosya Çeşidi:

Genel İçerik: Formatlanmamış yazıdan oluşan kitap

Kopya Koruması: Yok

Resmi Websitesi: Yok

Kullanılan Programlar: Herhangi bir kelime işlemci

TXT yada ASCII saf formatlanmamış yazıdır. Bu format resimleri linkleri göstermemesine rağmen her çeşit platformda çalışma garantisi vardır.


RTF

Dosya Çeşidi: Formatlanmış Yazı

Genel İçerik: Kitap

Kopya Koruması: Yok

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Programlar: Microsoft Word (http://www.microsoft.com/word) ve diğer kelime işlemciler

txt ve ASCII den bir adım ötesidir.saf yazıya formatlama kodları eklenmiş halidir. Bir çok kelime işlemci tarafından açılabilir


HTML

Dosya Çeşidi: Formatlanmış yazı

Genel içerik: Kitap

Kopya Koruması: Yok

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Program:Herhangi bir internet tarayıcı,bazı kelime işlemciler
Websitelerini dolaşabilen herhangi bir alet HTML e-booklarını okuyabilir.basitliği, grafik bulundurabilme özelliği ve formatlanmış olması artıları iken bir sıkıştırma içermemesi eksisidir.


LIT

Dosya Çeşidi: Formatlanmış Yazı

Genel İçerik: Kitap

Kopya Koruması: Var

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Programlar: Microsoft Reader

Microsoft Reader'ın LIT formatı düzenli formatlanmış bir biçimdir. Okuyucu bir safadan diğerine kolayca atlayabilir, arama yapabilir,fontun büyüklüğünü değiştirebilir. Ayrıca içinde bulunan hazır kütüphane ile kitaplar organize edilebilir. Kitaplar kopya korumalı olabilir yada olmayabilir.

Bu Formatın en büyük dez avantajı yazı bir kere LIT'e çevrildiğinde geri dönüşünün olmamasıdır.Microsoft Reader sadece Microsoft Windows ve Microsoft PocketPC'lerde çalışır. MacOS,Linux ve diğer işletim sistemleri bu kitapları kullanamaz.


DOC

Dosya Çeşidi: Formatlanmış Yazı

Genel İçerik: Kitap

Kopya Koruması: İsteğe Bağlı

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Programlar: Microsoft Word (http://www.microsoft.com/word) ve diğer kelime işlemciler

Birçok insan e-booklarını Microsoft Word formatında saklar. Çünkü microsoft Word en popüler kelime işlemcidir. Word ile açılan bir DOC dosyası print edilebilir, kelime hataları taranabilir, değiştirilebilir, tekrar formatlanabilir, ve başka formatlarda kaydedilebilir. Bazı TXT ve ASCII dosyaları bile DOC uzantılı olabilir


PDB AND PRC

Dosya Çeşidi: Formatlanmış Yazı

Genel İçerik: Kitap

Kopya Koruması: İsteğe Bağlı

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Programlar: Palm Reader (http://www.palmdigitalmedia.com/help/palmreader/guide)

PDB (Palm Database) formatı PeanutPress tarafından dağıtılan Peanut Reader ile başlamıştır. Format Palm formatı olmasına rağmen Windows, Macintosh, ve PocketPC versiyonlarıda bulunmaktadır.Okuyucu program ücretsiz olmasına rağmen bazı kitaplar kopya korumalıdır.

DJvu

Dosya Çeşidi: Resim

Genel İçerik: Kitap

Kopya Koruması: Yok

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Programlar: Internet Explorer, IrfanView

Resimlerin çok fazla sıkıştırılıp bir araya getirilmesinden oluşan bir formattır.Genelde Scan edilmiş kitaplar bu formatta bulunur.DJvu plugini ile
Internet Explorerın içinden çalışır.Ayrıca IrfanView içinde plugini bulunmaktadır.


ZNO

Dosya Çeşidi: Formatlanmış yazı ve grafik

Genel İçerik: Dergi

Kopya Koruması: Var

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Programlar: Zinio Reader

Ücretli bir yayın olan ZNO dosyaları sadece Zinio şirketi tarafından dağıtılmaktadır.sayfa geçişleri ile insanda gerçek dergi okuma hissi yaratmaktadır


PDF

Dosya Çeşidi: Formatlanmış Yazı

Genel İçerik: Kitap

Kopya Koruması: İsteğe Bağlı

Resmi Websitesi:

bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Kullanılan Programlar: Adobe Acrobat Reader

PDF (Portable Document Format) dosyaları Adobe firması tarafından piyasaya sürülmüştür. PDF dosyaları diğerlerine oranla daha çok yer kaplasada insan okunur gerçek kitabı okuyormuş hissine kapılmaktadır.Yeni Acrobat Readerlar ile kitapların içinde gömülü ses,dosya ve video çalıştırabilmektedir

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Blade IV

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 8324 ileti
Yer: İstanbul
İş:
Kayıt: 22-05-2006 06:51

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#200149 02-05-2007 14:11 GMT-1 saat    
Görsel Anlatımlara Taşıyorum

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <