Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Blackberry Pearl 8100

> 1 <

MaYK
Graphic Designer

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 6061 ileti
Yer: Samsun
İş:
Kayıt: 24-02-2007 08:21

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #304256 07-06-2008 15:47 GMT-1 saat    


İş dünyasına hitap eden cep telefonları geliştiren Blackberry'nin 8100 Pearl modeli firma için birçok yeniliği işaret ediyor. Blackberry 8100 Pearl kullanılmaya başladığında en çok öne çıkan özelliği ise tasarımı. Oldukça ince tasarıma sahip olan ürün, 89 gram ağırlığıyla kolaylıkla her an her yerde taşınabiliyor. Yeni model ürün küçük, zeki ve stil sahibi.

Küçük boyutu ve zarif tasarımına rağmen, telefon ön yüzüne tam takım bir QWERTY klavyeyi sığdırmış . Ancak bu klavyenin o kadar da kullanışlı olmadığını söylemek gerek. Çünkü tasarıma uygunluk için birçok tuşa iki harf atanmış durumda.

Telefonun diğer teknik özelliklerine gelince; müzikçalar ve video oynatıcı olarak kullanılan ürün ile ses kaydı yapabilmek mümkün. Fakat video kaydı yapmak mümkün olmuyor. Cihaz sadece yüklenen videoların gösterimini destekliyor. Cihazın ekranı 16-bit (64K renk) destekli ve 240x260 resulasyona sahip. Renkler oldukça parlak ve tuş takımındaki ışık sistemi güçlü ve oldukça iyi tasarlanmış.

Cihazda bir diğer önemli nokta ise, harici bellek kartı desteği bulunması. Dahili olarak 64 MB hafıza kapasitesine sahip olan ürünün kapasitesini microSD kart ile güçlendirebilmek mümkün. MicroSD kartın bataryanın arka tarafında olması ise cep telefonu piyasasında pek de tercih edilmeyen bir durum.

Blackberry olmasından dolayı tam bir e-posta makinesi gibi kullanılan ürünle birlikte gelen CD'yi bilgisayara yükledikten sonra, kullanıcıların Microsoft Outlook Express programlarıyla ürünü eşleştirmesi mümkün oluyor. Böylelikle e-posta programındaki bilgilerin Blackberry 8100 Pearl'e aktarılması ve her an her yerde kolaylıkla kullanılması sağlanıyor. Yeni model cihaz bilgisayarlara USB aracılığıyla bağlanarak, kolaylıkla veri transferini sağlıyor.

Blackberry Pearl 8100, anlık mesajlaşma uygulamasına oldukça önem veriyor. Blacberry Messenger'ın yanı sıra Yahoo Messenger ve Google Talk, cihazla birlikte yüklü olarak geliyor. Bu sayede internet üzerinde oldukça moda olan anlık mesajlaşma uygulamasının Blackberry ile birlikte çok yol kat etmesi sürpriz olmaz.

Cihazın menüsündeki bir diğer önemli uygulama ise 'arama' fonksiyonu. Bu fonksiyon için hazırlanan buttona basıldığı zaman 'mesajlar', 'takvim', 'adres defteri', 'not defteri' ve 'görevler' bölümlerinde detaylı arama yapabilmek mümkün oluyor. Bu 5 ayrı bölümün tümünde aynı anda arama yapılabildiği gibi sadece seçilen bölümlerde arama yapılması, kullanıcının o anki ihtiyacına kolay erişimini sağlıyor.

Firma tarafından yapılan testlere göre 210 dakikalık görüşme süresi olan ürün, kullanımdan kullanıma farklılıklar yaşansa bile neredeyse 5 gün boyunca dolu bir batarya ile tam zamanlı kullanılabiliyor.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Ulaşmak isteyen arkadaşlar mesaj atabilirler...
> 1 <