Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Beyaz işgalin sırrı çözülemiyor

> 1 <

007mehmet

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 2504 ileti
Yer: ANTALYA
İş: öğrenci
Kayıt: 20-04-2007 16:17

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #333962 14-07-2009 00:10 GMT-1 saat    


bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile)

Sakarya Köprüsü'nde her yıl aynı dönemde uçarak ölen söğüt kelebekleri için bilim henüz bir açıklama bulamadı.
Her yıl eski Sakarya Köprüsü üzerinde yaşanan söğüt kelebeklerinin ışıkların etrafında bir süre uçtuktan sonra toplu halde ölmelerinin sırrı çözülemiyor. Milyonlarca kelebeğin, her yıl hemen aynı günlere rastlayan topluca uçuşları ve ölmeleriyle ilgili birçok araştırma yapılmasına rağmen kesin bir açıklaması yapılamıyor.

Her yıl temmuz ayının 10'u ile 14'üncü günleri arasında, aşırı sıcaklarda yaşanan bu doğa olayının onlarca yıldır tekrarlandığı biliniyor. Sakarya Nehri boyunca uçan ve söğüt kelebeği olarak nitelendirilen beyaz renkli kelebekler, eski Sakarya Köprüsü üzerindeki lambaların çevresinde uçtuktan sonra yığınlar halinde köprünün üstüne düşerek ölüyor. Kar yağarmış hissi veren bu görüntüler herkesi şaşırtırken, bilimsel bir açıklaması da yapılamıyor.

Sakarya Tarım Müdürü Abrdurrahman Çakar birkaç günlük ömrü olduğu bilinen bu kelebeklerin neden nehir boyunca uçtuktan sonra ölmek için burasını tercih ettiklerini bilmediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bu olay her sene aynı dönemde oluyor. Nedeniyle ilgili net birşey bulamadık. Yumurtalardan çıktıktan sonra hızla ürediklerini biliyoruz. Bu durumun iklimle ilişkisi olduğunu sanıyoruz. Ancak ziraate zararlı değiller. Bitkisel üretime zararlı olduklarını tespit edemedik. Ürüne zarar vermiyorlar. Zaten ömürleri çok kısa. Çok yoğun bir şekilde ürüyorlar. İki gün içerisinde ölüyorlar ve belli bir bölgede yoğunlaşıyorlar. Bu bir tabiat olayı.”

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


MSN
> 1 <