Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Elektronik çöp 73 milyon tona ulaşacak

> 1 <

007mehmet

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 2504 ileti
Yer: ANTALYA
İş: öğrenci
Kayıt: 20-04-2007 16:17

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #335428 28-07-2009 15:58 GMT-1 saat    
Elektronik çöp hacmi 2015'te 73 milyon tona ulaşacak.

Dünya üzerinde çöpe atılan elektronik aletler ya da e-çöp hacminin 2015 yılı itibariyle 73 milyon tona ulaşacağı bildirildi.

ABD merkezli Pike Research tarafından yayınlanan 'Elektronik geri dönüşüm ve E-çöp' konulu rapora göre çöpe atılan elektronik malzeme hacminde 2015'e kadar artış görülecek. Fakat bu tarihten itibaren geri dönüşüm çabalarının elektronik üretimin seviyesine yetişmesi nedeniyle E-çöp hacminde düşüş başlayacak.
Araştırmaya göre şirketler ve hükümetlerin çöpe atılan elektronik malzeme konusunda daha duyarlı olmaya başlamasıyla halk, e-çöpün çevreye etkileri hakkında daha fazla bilgi sahibi oldu. Bunun yanında kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve medyanın çabalarıyla tüm dünyadaki elektronik üreticileri, üretip sattıkları aletlerin nerede ve nasıl çöpe atıldığı konusuna da önem vermeye başladı.

Pike Research; Cisco, Dell, HP, Motorola, Nokia, RIM, Sprint Nextel ve Vodafone şirketlerini e-çöpün geri dönüşümünde 'sorumluluk sahibi liderler' olduğunu ve takdire değer bulduğunu kaydetti.

Araştırmada, tüketicilerin eski malzemeleri geri döndürmeye isteksiz olduğu ve gelişen ülkelerde e-çöpün sorumsuzca atılmasının ciddi problemler oluşturduğu vurgulandı.

Gelişen ülkelerde geri dönüşüm oranının yaklaşık yüzde 15 olduğunu belirten uzmanlar, herhangi bir elektronik malzemeyi çöp kutusuna atmanın çok daha kolay ve ucuz olduğunu ve tutarsız yaptırımlar nedeniyle bu ülkelerde e-çöpün sorumsuzca atılmaya devam ettiği belirtildi.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


MSN
> 1 <