Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Kablosuz Modem Nasıl Çalışır?

> 1 <

MaYK
Graphic Designer

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 6061 ileti
Yer: Samsun
İş:
Kayıt: 24-02-2007 08:21

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #337339 02-08-2009 16:27 GMT-1 saat    
Kablosuz modemlerle havalanlarında, otellerde, kütüphanelerde mutlaka kablosuz modemlerle karşılaşmışsınızdır. İnsalar bu kısa adı Wifi veya 802.11 networking olan modemleri ya bilgisayarlarını internete kablo kullanmadan bağlanmak için kullanırlar ya da özel kuruluşlar tarafından topluma açık yerlerde insanlara hizmet olarak kullanılır. Gelişen teknoloji ile yakın zamanda herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda telefonlarınızı nasıl kullanıyorsanız o şekilde internete kablosuz olarak bağlanabileceksiniz.
Wifi nin bir çok avantajı vardır. Wireless networkler hem kurulması kolaydır hem de maliyeti düşüktür. Ayrıca size zarar vermeden bir internet alanı içerisinde olduğunuzu farketmezsiniz bile. Bu yazımızda bilgilerin hava ortamında nasıl wireless modemler sayesinde hareket ettiğini ve wireless modemlerin çalışma prensiplerinden bahsedeceğiz.


Wireless modemler, telefonlar ve televizyonlar gibi radyo dalgaları kullanır. Aslında wireless network arasındaki iletişim çift yönlü radyo iletişimi gibidir. Temel prensipler şöyledir.


1. Bilgisayarın wireless adaptörü verileri(bilgileri) radyo frekanslarına dönüştürür ve anten yardımı ile iletir.
2. Wireless modem ise bu radyo sinyallerini algılar ve çözer. Modem çözdüğü bilgileri kablolu ethernet ile internete gönderir.


Bu işlem tam tersi şekilde de çalışır. Modem internetten gelen bilgileri alır radyo frekanslarına dönüştürür. Ve bulunduğu ortama yayar. Bilgisayarda bulunan alıcı sayesinde yayılan veri yakalanmış olur.


Radyo frekanslarının wireless sistemlerde kullanılması çok yaygındır ve telefonlardaki alıcı verici sistemlerine benzer. Bilgisayar dili olan ve 1 lerden ve 0 lardan olusan veriler radyo frekanslarına çevirilir. Aynı zamanda radyo frekansları da 1 ler ve 0 lardan oluşan bilgisayar diline çevirilir. Böylece cihazlar birbirlerini algılayacak programa dilleri ile iletişim kurmuş olur. Wireless sistemlerdeki durum diğer radyo sistemlerinden biraz daha farklıdır. Ve bu fark aşağıda açıklanmıştır.


• Veriler 2.4 GHz veya 5 GHz frekanslarda iletilir. Bu frekans telefonlardaki veya televizyonlardaki frekanslardan biraz daha yüksektir. Daha yüksek frekans daha fazla veri taşınması anlamına gelir.
• Wireless lar 802.11 networking standartlarını kullanırlar. Bu standartlar aşağıda açıklanmıştır.

802.11a verileri 5GHz ile iletir ve saniyede 54 megabits e kadar çıkabilir. Ayrıca dikey frekans bölücü sistemini (OFDM)kullanarak radyo frekanslarını alıcıya ulaşmadan once birçok alt frekanslara ayırabilir. Bu parazit oluşumunu engeller.


802.11b en yavaş ve en az maliyeti olan standartlardır. Bir süreliğine de olsa düşük maliyet bu sistemi populer yapmıştır fakat daha hızlı sistemlerin maliyetlerini düşmesiyle birlikte daha az kullanılmaya başlanmıştır. Bu standart, verileri 2.4 GHz frekansında iletir ve saniyede 11 megabits veri iletebilir. Hız arttırmak için (CCK) sistemini kullanır.


802.11g standardı, 802.11b gibi 2.4 GHz ile iletim yapar fakat çok daha hızlıdır. Saniyede 54 megabits e kadar veri iletebilir. 802.11g standardı daha hızlıdır çünkü 802.11a standardı gibi OFDM sistemi kullanır.


802.11n standardı en yeni ve en çok ulaşılabilir olan standarttır. Hız ve genişlik arttırılmıştır. Örneğin 802.11g standardı teorik olarak saniyede 54 megabits veri taşıyabilse de gerçek hayatta network kalabalıklığı yüzünden sadece saniyede 24 megabits veri taşıyabilir. Diğer yandan 802.11n standardı saniyede 140 megabits veri taşıyabilir.


802.15 standardı daha çok Bluetooth uygulamalarında kullanılır.

Diğer 802.11 standartları geniş alan network leri(WANs) gibi özel uygulamalarda kullanılır.

Birden fazla cihaz wireless adaptörleri olduğu sürece tek bir wireless modem kullanarak internete bağlanabilir. Bu sistemin avantajları vardır. Kullanılışlıdır, görünmezdir, kullanımı kolaydır. Fakat aynı zamanda güvenlik sorunları da vardır. Eğer aynı wireless modeme bağlanmış kullanıcılar aynı anda yüksek bant genişliği gerektiren uygulamalar çalıştırılarsa bağlantıları kopabilir.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Ulaşmak isteyen arkadaşlar mesaj atabilirler...

TheButcheR

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 146 ileti
Yer: İstanbul
İş: Palyaço
Kayıt: 15-08-2009 01:30

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#339710 15-08-2009 16:29 GMT-1 saat    
Paylaşım için teşekkürler.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


ZuA xD
> 1 <