Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Uykusuzluk Geçici bir durum Değil, Bir Tür Hastalık

> 1 <

Mert_Yilmaz
Seek & Destroy

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 2412 ileti
Yer: Isparta
İş: Öğrenci
Kayıt: 21-06-2006 14:55

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #341725 26-08-2009 16:18 GMT-1 saat    
Uykusuzluk Geçici bir durum Değil, Bir Tür Hastalık

Uykusuzluğun birçok kez geçici bir durum olmadığı, bir tür hastalık olduğu bildirildi.

İHA muhabirinin www.ailem.com.tr adresinden derlediği bilgilere göre, yeterince uyumamak ve iyi uyuyamamak insanı yoruyor. Günlük yaşam stresi ya da iş saatlerindeki değişiklik uykusuzluğa ve uyku düzeninin bozulmasına neden olurken, ilaç veya psikoterapilerle tekrar eski uyku düzenine kavuşulabiliyor. Çoğu kişi uyku bozuklukları sorunu olduğunun farkına varmadan yıllarca uykusuz geceler geçirerek, uyku bozukluğuyla yaşamak zorunda kalabiliyor. Uykuya dalmakta sıkıntı yaşayanlar için uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor:

"- Işık veya ses uyumayı güçleştirir. Seslerden etkilenen hassas biriyseniz, kulağınıza kulak tıkacı takabilirsiniz. Işık konusunda hassassanız perdelerinizi sıkıca kapatın veya göz maskesi kullanın. Gece çok ihtiyaç duymadıkça ışığı açmayın. Bunun yerine küçük gece lambaları kullanın.

- Yatmadan en az 2 Saat önce ağır yemek yemeyin. Eğer acıkırsanız bir bardak süt ya da hafif bir yemek tercih edebilirsiniz. Süt, aminoasit içerdiği için uyumaya yardımcı olur.

- Stres hormonlarınızı azaltmak için Gün içinde egzersiz yapabilirsiniz ancak yatmadan en az 3 saat önce ağır, zor hareketler yapmayın. Düzenli egzersiz daha derin uyumanızı sağlar.

- Öğleden sonra geç bir Saatte şekerleme yapmayın ve her zaman aynı saatte yatağa girin. Eğer şekerleme ihtiyacı duyuyorsanız, uyandıktan 8 saat sonra 10-15 Dakikalık bir şekerleme yapabilirsiniz.

- Yatağa gitmeden bir saat önce zihnin dinlenmesi için her tür konuda düşünmeyi veya çalışmayı bırakın. Yatma zamanında üzüntülerden veya sizi üzebilecek şeylerden uzak durun. Yatakta duygusal konuları tartışmayın.

- Yatak odanızda evcil hayvanlarınızın kalmaması düşünülebilir. Hayvanınızla uyumak, eğer alerjiniz varsa uykusuzluğa neden olabilir. Ayrıca, onun yatağın etrafında dolaşması da sizi uykusuz bırakabilir.

- Yatak odanızın iyi havalandırıldığından veya sıcaklığının uyumaya uygun olduğundan emin olun.

- Yatak odası sadece uyumak ve seks içindir. Uyuyamıyorsanız veya gecenin yarısında uyanıyorsanız başka bir odaya gidin ve kitap okuyun veya uykunuz gelinceye kadar TV izleyin.

- Kaslarınız gerginse bu gibi durumlarda yapılabilecek rahatlama tekniklerini öğrenerek, yatakta uygulayabilirsiniz.

- Gece yatmadan önce sigara içmemeye çalışın. Nikotin uyarıcı olduğu için geç yatma veya gece yarısı uyanma gibi sonuçlara neden olabilir.

- Kafeinli içecekleri yatma saatinden en az 4-6 saat önce için. Kola, çay, kahve, çikolata gibi gıdalarda bulunan kafein uyarıcı etki etmektedir. Kafein miktarını azaltmak, içmeyi bırakmak baş ağrısı gibi semptomlara neden olabilir.

- Alkol bir sakinleştiricidir ve derin uyumayı sağlayabilir. Sonradan ortaya çıkabilecek metabolizma kaynaklı sorunlar nedeniyle uykusuzluk sorunları yaşanabilir."

Uzmanlar, bu öneriler uygulandığı halde uyku sorununun devam etmesi halinde ise bir uzmana başvurmayı tavsiye ediyor.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Yeniklasor <3
> 1 <