Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Yan Kesicilere Karşı Nasıl Önlemler Alabiliriz

> 1 <

Quick_man34
-- AdministratoR --

grup tuttuğum takım
Yüzbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 1029 ileti
Yer: Bangalore
İş: Although I would say
Kayıt: 25-08-2009 17:13

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #342080 28-08-2009 02:54 GMT-1 saat    
Cüzdanınızda fazla para bulundurmayınız. Para yerine kredi kartı, çek vb. Ödeme araçlarını kullanmayı tercih ediniz. Para veya cüzdanınızın çekilmesi için en uygun yerlerin pantolon arka veya yan cepleri olduğunu unutmayınız.
Özellikle kalabalık yerlerde, dolmuş ve otobüs durakları, alış veriş merkezleri, stadyum, hastane vb. Halka açık yerlerde miting, gösteri yürüyüşü veya törenlerde yankesicilere karşı dikkatli olunuz. Ceplerinizi zaman zaman kontrol ediniz.
Otobüs ve dolmuşlara binişlerde, pazaryerinde, maçlarda vb. yerlerde başkaları tarafından itildiğiniz anlarda elinizi cebinize götürmeyi veya çantanızı kontrol etmeyi alışkanlık edininiz.
Üzerinizde büyük miktarda para taşımanız gerekiyorsa birkaç parça halinde emniyetli yerlerde taşımaya, bu esnada adres sormak, para bozdurmak vb. bahanelerle size yaklaşan tanımadığınız şahıslara karşı dikkatli olunuz.
Kalabalık yerlerde yüksek miktarda nakit paranız olduğunu göstermeyin, aksi halde yankesici / gaspçıların hedefi olursunuz.
Yolda yürürken, kavga ederek size yaklaşan, yardım isteyen şahıslardan uzak durunuz. Eğer şahıslar ısrarla üzerinize geliyorsa cüzdanınızı muhafaza ederek dikkatinizi dağıtmalarına izin vermeyiniz.
Camilerde abdest alırken veya içerde namaz kılarken askıya astığınız ceket v.b giysilerinizin cebinde paranızı ve cüzdanınızı bırakmayınız.
Bul karayı al parayı şeklinde üç kağıt oynatan şahıslardan uzak durunuz.
Dolandırıcıların sermayesi dilidir. Kimsenin sizin dalgınlığınızdan istifade ederek hile ve desiselerle para veya eşyalarınızı almasına, mukaveleler veya senetler imzalatmasına müsaade etmeyiniz.
Evinize gelerek “Yaptığımız çekilişten size hediye çıktı” şeklinde sözlerle kandırarak fahiş fiyatla mal satanlara inanmayınız
Bir yakınının öldüğünü ve hayır dağıtacağını söyleyerek, dağıtacağı miktarda başka paranın beraber okunması gerektiğini söyleyerek sizden para isteyen dolandırıcılara inanmayınız.
Genellikle turist rolü yapan şahısların kiraladıkları lüks otomobiller ile yanlarında eş ve çocukları olduğu halde Aile görüntüsü vererek Türk parasını tanımadıklarını ve Türk parasını görmek istediklerini söyleyen kişilere inanmayınız. Paranıza bakarken veya sayarken bir kısmını size fark ettirmeden çalabilirler
Bir hırsızın değerli eşyalarınızla ortadan kaybolabilmesi için sadece bir saniyeye ihtiyacı vardır. (Restorantta asılı duran montunuz, koltuğunuzun yanında duran el çantanız, hatta hesap öderken masaya koyduğunuz çek defteriniz)...
Banka çıkışlarında, eğer bankadan para çekmişseniz bankadan çıkmadan paralarınızı emin yerde muhafaza ediniz. Paranızı ortalıkta saymayınız.
Üzerinizde çok miktarda parayla mümkün oldukça dolaşmamaya çalışınız.
Özellikle Pazar ve kalabalık alış veriş yerlerinde çantanızı sırtınıza asmamalı, sürekli gözünüzle kontrol edebileceğiniz şekilde vücudunuzun ön tarafında taşımalısınız.
Bankadan para çektikten sonra yanınıza gelerek kendisini banka yetkilisi olarak tanıtıp size eksik ödeme yapıldığını, yardımcı olmak istediğini ve paranızı alarak tamamlayıp getireceğini söyleyen kişilere inanmayınız.
Banka vb yerlerde sizi Banka müdürü ....bey çağırıyor diyerek kendi arkadaşlarına yönlendiren dolandırıcılara karşı dikkatli olunuz.
Banka, postane, hastane, vergi dairesi vb. Yerlerde kendilerini görevli olarak tanıtan ve size yardım etmek isteyen kişilere kesinlikle paranızı emanet etmeyiniz. Bu kişiler paranızı alarak sizi pul almaya göndermek suretiyle dolandırabilirler.
Para ile ilgili işlerinizi bizzat kendiniz takip etmeye, özellikle küçük yaştaki çocuklara paranızı emanet etmemeye dikkat ediniz.
Döviz ile ev kiralamak isteyenlere karşı dikkatli olunuz. Dolandırıcı şahıslar ev sahiplerine aile görüntüsü vererek kendilerini daha çok subay, astsubay, öğretmen olarak tanıtarak depozito ile birkaç aylık kirayı peşin vermek istediklerini ve ellerinde EURO bulunduğunu söyleyerek Peru parasını ya da değersiz bir parayı EURO diye verip para üstü almak suretiyle ev sahiplerini dolandırmaktadırlar.
Seyyar satıcı, büfe v.b yerlerden döviz ile fazla miktarda gıda cep telefonu, hazır kart vb alan kişilere karşı dikkatli olunuz. Dolandırıcı şahıslar Almancı olduklarını ve kendilerinde EURO olduğunu söyleyerek Peru parasını EURO diye verip para üstü almak suretiyle kişileri dolandırmaktadırlar
Aracınızı satın almak isteyen tanımadığınız kişilerin deneme sürüşü yapmalarına izin vermeyiniz
Tanımadığınız kişiler tarafından piyasa değerinin altında satılan araçları almayınız. Araç Change ya da çalıntı olabilir.
Aracınızı satarken paranızın tamamını almadan kesinlikle vekalet veya noter satışını vermeyiniz. Alıcısı olduğunuz aracın ruhsatını, vekaletini görmeden, hacizli olup olmadığını tescil kayıtlarından kontrol etmeden para ödemeyiniz.
Elden satılan eşyaların çalıntı veya kaçak mal olma ihtimali yüksektir. Bu tür malları alırken kaynağını araştırınız. Böyle durumlarda size mal satmak isteyen şüpheli kişileri tereddüt etmeksizin polise bildiriniz.
Alış-verişlerinizde tanımadığınız kişilerden almış olduğunuz çeklerin çalıntı olabileceğini göz önünde bulundurarak ilgili bankaya sorunuz.
Küçük çocuklarınızı takmış oldukları bilezik, küpe ve kolye gibi süslü eşyaları ile dışarıya göndermeyiniz.
Tanımadığınız kişilerden size karşı gösterilecek aşın gereksiz ilgilere karşı temkinli ve dikkatli olunuz.
Para ile ilgili işlerinizi bizzat kendiniz, takip etmeye, özellikle küçük yaştaki çocuklara paranızı emanet etmemeye dikkat ediniz.
Yankesiciliğe karşı bayanların otobüse binerken ve alış-veriş yaparken omuzlarında asılı bulunan çantalarını, erkeklerin ise ceplerini kontrol altında bulundurması gerekir.
Evinize gelen dilenci, bohçacı ve seyyar satıcılara karşı duyarlı olunuz. Hatta evde tek başınıza kalıyor iseniz içeri almayınız.
Kuyumcu ve döviz dükkanlarının haricinde altın veya döviz alım satımı yapmayınız.
Eğer sizi tehdit ederek yaklaşan bir oto söz konusu ise, Bağırarak ters istikamete doğru koşun. Bu size altın değerinde saniyeler kazandıracak ve oto sürücüsünün sizi takip etmesini zorlaştıracaktır. Eğer imkanınız olursa otonun plakasını ve şahısların eşkalini belirleyiniz.
Tedavi için gittiğiniz hastaneler de görevlilerin haricindeki kişilerin beyanlarına itibar etmeyiniz.
Alış-veriş esnasında çantalarınızı veya değerli eşyalarınızı alış-veriş arabalarında ve tezgahlarda bırakmayınız.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu



> 1 <