Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Savaşların kaderi bilişim teknolojisine bağlı

> 1 <

developer
Yeni Klasör!

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3803 ileti
Yer: İstanbul
İş: pek çok
Kayıt: 20-12-2005 22:57

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #347685 15-01-2007 06:54 GMT-1 saat    
Savaşların kaderi bilişim teknolojisine bağlı


Türkiye Bilişim Derneği'nin Ankara'da düzenlediği 21. Ulusal Bilişim Kurultayı'nın son gününde, teknoloji şirketleri, savunma sanayiine yönelik çözümlerini tanıttı. OYAK Teknoloji Analisti Ümit Bayraktar, bilişim teknolojilerinin savaşlarda her geçen gün daha yüksek oranda kullanıldığını ve savaşların kaderini belirleyen en önemli unsur haline geldiğini söyledi. İkinci Irak Savaşı'nda 16'sı insansız olan 80 keşif uçağının 24 saat kesintisiz dinleme ve gözleme yaptığını anlatan Bayraktar, çekilen 44 bin dijital fotoğrafla, düşmanın stratejik noktalarının tespit edilebildiğine dikkat çekti.

TEKNOLOJİ ORDULARI KÜÇÜLTECEK

Çoğu Amerikalı 11 bin askerden oluşan özel tim gruplarının, uydu bağlantılı iletişim sistemleriyle hem merkezden emir alıp, hem de kendi aralarında haberleşerek gerilla savaşı gerçekleştirebildiğini anlatan Bayraktar, Irak savaşının teknolojinin bir dönüm noktası olduğunu, bundan sonra orduların küçülürken, teknolojinin kullanımının büyüyeceğini söyledi.

Savaşta iletişimin önemine işaret eden Bayraktar, 2. Dünya Savaşı'nda 1 dakikada 64 kelimelik, 1. Körfez Savaşı'nda 100 bin kelimelik, 2. Körfez Savaşı'nda ise 3 milyon kelimelik iletişim kapasitesinin sağlandığını sözlerine ekledi.

HACKER'LAR SALDIRI YÖNTEMLERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Microsoft Türkiye Güvenlik Uzmanı Murat Eraydın da bilgisayar korsanlarının (hacker) saldırı yöntemlerini değiştirdiğini, artık işletim sistemlerine değil, uygulamalara saldırıldığını anlattı. 1990'lı yıllarda işletim sistemlerine saldıran korsanların, artık çeşitli yazılımlarla işletim sistemi içindeki programlara yöneldiğini ifade eden Eraydın, bu saldırıların yüzde 90'ının tespit edilebildiğini ve yüzde 82'sinin de virüs kaynaklı olduğunu belirtti.

“Computer Crime and Security Survey 2003” raporuna göre, saldırıların yüzde 95'inin kullanıcıların yanlış bilgisayar konfigürasyonundan kaynaklandığının tespit edildiğini kaydeden Eraydın, bunun da bilişim teknolojileri sektörüne 10 milyar dolar civarında yük getirdiğini söyledi.

Eraydın, bilgisayar korsanlarıyla mücadele eden CIA ve ABD Adalet Bakanlığı gibi kuruluşların web sitelerini de işgal eden korsanların en büyük avantajının, bazı “hack” portalları ile bilgiyi çabuk paylaşabilmeleri olduğunu ifade ederek, kullanıcıların bilgisayarlarını sürekli güncellemeleri gerektiğini kaydetti.

HAVELSAN'IN HEDEFİ TÜRKİYE'NİN YAZILIM EVİ OLMAK

Kurultayda sunum yapan Havelsan Direktörü Kamil Aksu ise bilişim ve savunma sistemlerinde güncel teknolojiyi kullanan, entegre çözümler üreten, yurtiçindeki deneyimleri ile uluslararası pazarda rekabet edebilen bir şirket olmak arzuladıklarını belirtti.

Temel faaliyet konularının, komuta kontrol, keşif, gözetleme ve ana silah sistemlerinin eğitimi ile simülatörler olduğunu belirten Aksu, havadan erken ihbar ve kontrol uçağı sistemi (Barış Kartalı), deniz karakol uçağı (Meltem Projesi) ve Açık Semalar Projesi üzerinde de çalışıldığını söyledi.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <