Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Windows 10 Hakkında Herşey Ve Bilgileri.

> 1 <

Altair

grup tuttuğum takım
Er Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 2 ileti
Yer: Bilgisayar Ve Oyun Uzmanı Ağır Gamer
İş: Öğrenci
Kayıt: 01-01-2016 08:06

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #353975 01-01-2016 08:13 GMT-1 saat    
Dün akşam Microsoft, ilginç bir hamleyle yeni işletim sistemini bildiklerimizden farklı bir isimle tanıttı bizlere.
Daha önce Windows 9 olmasını beklediğimiz bu işletim sistemi resmen bir rakamı pas geçip Windows 10 olarak gösterildi. Bununla ilgili bir gündür dönmeyen geyik, geçilmeyen dalga, ezilmeyen Windows 8 kalmadı zaten.

Ama aslında ne dönüyor ortada? Gelin etrafta dolanan bilgilerden bir şeyler çıkarmaya çalışalım.

Öncelikle evet, Windows 10'un Windows 8 ile araya bir mesafe koymak için seçilmiş bir isim olması muhtemel. Ama bunu kolay kolay kimse kanıtlayamayacak, o nedenle hem bir şehir efsanesi, hem de bizim espri konumuz olmaya devam edecek. Ama asıl olay, Microsoft'un geçmişten neler öğrendiği ve bunları Windows 10'a nasıl yansıttığı.



Bildiğiniz üzere iki sene önce piyasaya çıkan Windows 8, masaüstü sistemlerden daha çok dokunmatik ekranlı cihazların dünyası için tasarlanmıştı. Bu da birçok kullanıcının Wİndows 8'den uzak durmasına yol açmıştı. Bendeniz, aktif bir Windows 8.1 kullanıcısı olarak performanstan memnun kalsam da adı Metro arayüzü olan o dokunmatik alandan mümkün mertebe kaçmaktayım. Çünkü bizler gibi fare / klavye ikilisini kullanan insanlar için tümüyle yersiz, hatta işleri zora sokan bir sistemdi.

BAŞLAT GERİ GELİYOR!

Microsoft, ilk olarak 8.1 güncellemesiyle PC kullanıcılarını Metro'dan uzaklaştırmaya çalıştı. Getirdiği güncellemelerle sistem yine masaüstünden kontrol edilebilir hale geldi. Bunun yanında Windows 7'ye göre sistem bileşenlerini daha verimli kullanabilme imkânları yerinde kaldı tabii. Ama Windows 10, öncelikle uzun zamandır kayıp olan Başlat menüsünü geri getiriyor. Yani aslında bu, Microsoft'un insanları dinlediğinin bir göstergesi. Yine de heveslenmeyin, yeni Başlat menünüz Windows 8'in karo yapısını da beraberinde getiriyor. Yani diğer bir değişle Microsoft'un konuya bakışı geniş ölçekte hâlâ aynı.Ama klavye / fare ikilisi ve dokunmatik yaşamı tek bir potada eritme amaçları da var. "Continuum" sistemi ile Başlat tuşunun işlevleri hangi girdi yöntemini kullanırsanız ona göre tepki veriyor. Yani dokunmatikte farklı, fare tıklamasında farklı bir hizmet sistemi var. Tabii bu sistemlerin birleşiyor olması, daha önce Metro arayüzü için tasarlanmış uygulamaların masaüstü yaşama gelmesini sağlıyor. Microsoft, sunumunda Metro arayüzündeki uygulamanın istediğimiz gibi ölçeğinin değiştirilebilir, simge durumuna küçültülebilir, kapat tuşundanda kapatılabilir bir halini gösterdi. Ha, dokunmatik ekran temelinde tasarlanan programlarla yıldızınız ne kadar barışır, bu da ayrı bir konu. Ama tüm Metro uygulamalarına standart bir Windows uygulaması gibi muamele yapabiliyor olmak rahatlık sağlar. Bir de bunun uygulama yazan tarafını düşünün. Yazdığınız uygulamanın artık birden çok platformda çalışma ihtimali uzun süredir Apple'ın denediği ve ekosistemi daha da sıkı hale getirme hamlesinin önüne geçebilir.



DAHA CİDDİ KULLANICILAR

Microsoft'un Windows 8 sunumunda sırtını dayamadığı kullanıcı grubu deneyimli kişilerdi. Surface tabletler ve Windows 8 hep rahat yaşamın bir parçasıydı. Ama Windows 10, tanıtımında insanlara "multitask" becerileri ile gösterildi. MacOS'te olan ve insanların uzun süredir kullandığı farklı masaüstleri yaratıp bunlarda iş dağılımı yapabilme özelliği Windows'un da bir parçası olacak artık. Farklı iş alışkanlıklarınızı farklı yerlerde tutabilecek, odağınızı daha rahat sağlayabileceksiniz. İşe yararlığı bir tarafa, Microsoft'un takındığı tavır burada asıl önemli olan şey işte.

Diğer taraftan Microsoft, işletmeler için de yeni çözümler peşinde koşuyor gibi görünüyor. Her ne kadar biz kullanıcılara da gelecek olsa da Windows 10'un asıl hedefi işletmeler. En azından İşletim sistemi şefi Terry Myerson, sunumun satır aralarında bunu belirtti.

İşletmeler, tek bir yazılım sayesinde ellerindeki tüm Windows 10 cihazları idare edebileceklermiş. Aynı şekilde işletmeye bağlı cihazların gezecekleri uygulama mağazalarını filtreleyebilecek, kendi içeriklerinin kuratörlüğünü yapabileceklermiş. Bu kısım, tümüyle sihir gibi anlatıldığından yine hafif mesafeli yaklaşmanızı öneririm.



PEKİ BU BİR MICROSOFT REKLAMI MI?

Burası Oyungezer. Yani bizler, oyunla nefes alan insanlarız. Konsol ve mobil cihazları çıkardığınızda, oyuncunun belkemiği hep PC olmuştur. PC'nin de oyuncuyla arasını yapan Windows'tur. Grafik hızlandırıcılar tarafından kabul edilene kadar Linux'u, daha geniş kitlelere yayılana kadar da MacOS'i bu kümenin içinde çok göremeyeceğiz. O nedenle sevsek de, sevmesek de Windows bizler için önemli. DirectX 12'nin Windows 10'tarafından destekleniyor olması da yine bizim ilgilendiğimiz bir konu. Tüm bu nedenler bir araya geldiğinde, elimizi ilerleyen yıllarda neye atıp neye atmayacağımıza dair bir fikrimizin olması önem kazanıyor işte. En azından Microsoft, yazılım kısmında eleştirileri dikkate alıyormuş gibi görünüyor. Windows 8'den sonraki aşamaları bu nedenle takdir edebilirsiniz. Ha ayrıca, Komut İstemi'nde Ctrl + V'nin ne kadar önemli bir şey olduğunu herkese anlatamazsınız. Tek bir simgeyi yanlış yazdığı için tüm kodu baştan yazan insanların acısı bakidir çünkü :)

Altair bunu beğendi...

Hata Oluştu


Herşeyin Bir Sonu Vardır [img][img][img][/img][/img][/img]
> 1 <