Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Gazeteci Duygu Asena vefat etti

> 1 <

MuHaMMeD

grup tuttuğum takım
Yarbay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3201 ileti
Yer: istanbul
İş: öğrenci
Kayıt: 20-06-2006 06:59

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #103320 30-07-2006 19:16 GMT-1 saat    
Gazeteci Duygu Asena vefat etti

Gazeteci-yazar Duygu Asena, beyin tümörü nedeniyle tedavi görmekte olduğu VKV Amerikan Hastanesinde vefat etti.

Alınan bilgiye göre, 3 gün önce ani solunum sıkıntısı ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran Asena, tedavi altına alındığı yoğun bakın ünitesinde saat 04.45 sıralarında hayatını kaybetti.

Duygu Asena'nın, beyin tümörüne bağlı solunun durması nedeniyle öldüğü ve 2004 yılından itibaren beyin tümörü yüzünden tedavi gördüğü belirtildi.


ASENA'NIN, ''SOLUNUM DURMASI'' NEDENİYLE VEFAT ETTİĞİ AÇIKLANDI

Türkiye'de feminist hareketin öncülerinden gazeteci-yazar Duygu Asena'nın (60) ''solunum durması'' nedeniyle vefat ettiği açıklandı.

Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Duygu Asena'nın, 27 Temmuz Perşembe sabahı ''ani solunum sıkıntısı ve yüksek ateş'' şikayetleriyle hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Duygu Asena'nın, bugün saat 04.45'te ''solunum durması'' nedeniyle, tedavi gördüğü genel yoğun bakım ünitesinde vefat ettiği bildirilen açıklamada, Asena'nın 2 yıldan bu yana beyin tümörü teşhisiile tedavi gördüğü kaydedildi.

ÖZGEÇMİŞİ

Gazeteci-yazar Duygu Asena, 19 Nisan 1946'da İstanbul'da doğdu. Atatürk'ün yaveri CHP milletvekillerinden Ali Şevket Öndersev'in torunu olan Duygu Asena, Kadıköy Özel Kız Koleji, ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinde pedagoji bölümünden mezun oldu. Asena, Haseki Hastanesi Çocuk Kliniği ve İstanbul Üniversitesi Çocuklarevinde pedagog, bir reklam şirketinde metin yazarı olarak çalıştı.

Gazeteciliğe 1972 yılında Hürriyet Gazetesinde başlayan Asena, Kelebek Gazetesinde köşe yazarlığı, Ayrıntılı Haber Gazetesinde muhabirlik yaptı.
1976-78 yılları arasında Man Ajansta metin yazarlığı görevinde bulunan, 1978'de Gelişim Yayınlarına Genel Yayın Yönetmeni olarak giren Asena, ''Kadınca'', ''Onyedi'', ''Ev Kadını'', ''Bella Bayan'', ''First'', ''Kim'', ''Negatif'' dergilerini yönetti.

Bu dönemde Söz, Sabah, Güneş gazetelerinde köşe yazarlığı, yöneticilik ve röportaj yazarlığı yapan Asena, 1992-1997 yılları arasında TRT-2'deki ''Ondan Sonra'' programını hazırlayıp sundu. Duygu Asena, Milliyet Gazetesinde başladığı köşe yazarlığını Cumhuriyet, Yarın ve Vatan gazetelerinde sürdürdü.

Asena, 1987 yılında yayınlanan ve bir yıl içinde 40 baskı yaparak satış rekoru, ardından filme çekilerek gişe rekoru kıran ''Kadının AdıYok'' kitabıyla ünlendi.

Bu kitap, 1998 yılında Başbakanlık Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından muzır bulunarak yasaklandı. İki yıl süren dava sonucunda yayımına tekrar izin verilen kitap, aynı yıl yönetmen Atıf Yılmaz tarafından filme alındı. Gazeteci-yazar Asena, bu kitabın devamı niteliğinde olan ''AslındaAşk Da Yok'' kitabını yayınladı.

Asena'nın, ''Kadının Adı Yok-1987'', ''Aslında Aşk Da Yok-1989'', ''Kahramanlar Hep Erkek-1992'', ''Değişen Bir Şey Yok-1994'', ''AynadaAşk Vardı-1997'', ''Aslında Özgürsün-2001'', ''Aşk Gidiyorum Demez-2003'' ve ''Paramparça-2004'' isimli kitapları bulunuyor. Duygu Asena ayrıca, ''Umut Yarıda Kaldı'', ''Yarın Cumartesi'', ''Bay E'' adlı 3 filmde rol aldı.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <