Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

1 milyon kişinin hesabı ele geçirildi!

> 1 <

unhappy_boy

grup tuttuğum takım
Teğmen Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 364 ileti
Yer:
İş: muhasebe
Kayıt: 07-02-2007 11:21

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #167212 13-02-2007 20:58 GMT-1 saat    
1 milyon kişinin hesabı ele geçirildi!

İzmir polisi tarafından düzenlenen "Papağan" operasyonuyla cumhuriyet tarihinin en büyük bilişim dolandırıcılığı şebekesi çökertildi.

17 GÖZALTI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin üç aylık takibi sonucu İzmir, Muğla, Fethiye, Aydın, Didim ve Kuşadası'nda eş zamanlı düzenlenen operasyonda 17 kişi gözaltına alındı.

2 MİLYON YTL DOLANDIRILDI!

Zanlıların, Rusya ve Ukrayna'daki hackerlarla birlikte internet bankacılığı hizmetinden yararlanan yaklaşık 1 milyon kişinin hesap bilgilerini elde ettiği, sadece bin kişinin banka hesabından en az 500 bin YTL dolandırdırdığı belirlendi. Dolandırcılık boyutunun 2 milyon YTL'yi bulduğu belirtiliyor.


ÜÇ
AYLIK SÜREN TAKİP

Üç ay boyunca zanlıları takip eden polis İzmir, Muğla, Fethiye, Aydın, Didim ve Kuşadası'nda daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi.

Baskınlarda şebeke elebaşı M.M. ile şebeke yöneticileri oldukları ileri sürülen C.U., K.Ç., M.C.E., O.M., T.M., Ö.F.M., V.E., U.G., İ.K., E.S., Z.Ş., Ş.K. ve şebeke üyeleri M.F.M., İ.Y.M., H.K. ve A.Ç. gözaltına alındı.

Zanlıların, Rusya ve Ukrayna'daki hackerklarla internet üzerinden irtibat kurdukları, bu kişilerden Türkiye'deki internet bankacılığı hizmetini kullanan kişilerin hesap bilgilerini istedikleri iddia edildi.

Rus ve Ukraynalı hackerlerin, çeşitli virüsleri kullanarak, Türkiye'deki internet bankacılığından yararlanan kişilerin hesap bilgilerini elde ederek Türkiye'deki bu şebeke üyelerine para karşılığı verdikleri ortaya çıktı.

Şebeke elemanlarının, Rusya'da irtibatlı oldukları Leonid K., Vitaly V., Dmitriy V. adlı Rus hackerlara, aldıkları hesap bilgileri karşılığında 33 bin 500 dolar gönderdikleri tespit edildi.

Şebeke üyelerinin, Rus ve Ukraynalı hackerlerden aldıkları bilgiler doğrultusunda sahte kimlikler hazırladıkları, bu kimliklerle açtırdıkları hesaplara, elde ettikleri kişilere ait hesaplardaki paraları havale ettikleri belirlendi.

Şebeke üyelerinin, Rus ve Ukraynalı hackerlerden Türkiye'deki interhet bankacılığı hizmeti alan yaklaşık 1 milyon kişinin hesap bilgilerini elde ettikleri öğrenildi. Zanlıların, bu hesap bilgilerinden sadece bin adedini kullanarak 500 bin YTL dolandırdıkları ileri sürüldü.

Operasyonda, 3 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet masaüstü bilgisayar, 2 adet flash bellek, bol miktarda bilgisayar CD'si, 1 adet ruhsatsız silah, sahte ve gerçek kimlik cüzdanları, manyetik alanı bulunan değişik şirketler ait çok miktarda kart, değişik kişilere ait çok miktarda kredi kartı, suçtan kazanıldığı düşünülen 45 bin YTL ile 14 bin 550 dolar, çok miktarda bilezik ve 350 gram esrar ile zanlıların dolandırdıkları paralarla satın aldıkları tahmin edilen 1 adet BMW marka, 1 adet Albea marka iki adet otomobil ele geçirildi.

NASIL DOLANDIRDILAR?

Ele geçirilen bilgisayarlar ve flash belleklerde yapılan incelemede, bilgisayarlar kapatılıp açıldıktan sonra mevcut verileri silen Deep Freze isimli programın kurulu olduğu, internete bağlanıldığı sırada servis sağlayıcı tarafından otomatik olarak verilen IP numarasını gizleyen başka bir programın kurulu olduğu belirlendi.

Dolandırılan binlerce kişinin bilgisayarlarına illegal olarak internet yoluyla gönderilen Trojan ve Keylogger programları veya Phishing tabir edilen çeşitli bankalara aitmiş gibi gösterilip yayınlanan sahte banka sayfaları tespit edildi.

Bu sayfalarda Yapı Kredi, Akbank, Fortis, İş Bankası, Garanti Bankası ve Vakıfbank'ın müşterilerine ait internet bankacılık işlemlerinde kullanılan kullanıcı adları ve şifreleri, parolaları, gizli soruları, kimlik bilgileri, müşteri numaraları ve müşterilere ait IP numaraları bulunduğu tespit edildi.

İnternet bankacılık sistemini kullanan 500 bin kişiye ait internet bankacılık şifreleri ve hesap numaraları bulunan sıkıştırılmış ve şifrelenmiş dosyalar da polis tarafından ortaya çıkarıldı.

Şebeke üyelerinden S.O., H.K., G.B., H.K., S.G., M.D.Z., B.Ö., A.E., C.B., F.Ö., Y.K. ve H.K. adlı kişilerin de daha önce değişik tarihlerde polis tarafından düzenlenen operasyonlarda yakalandıkları ve tutuklanarak cezaevine kondukları belirlendi.

"Papağan" operasyonuyla birlikte şebekenin tüm üyeleri yakalanmış oldu. Zanlıların mal varlıklarını tespit çalışmaları halen devam ediyor. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 17 zanlı adliyeye sevk edildi.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <