Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Demirel felaket habercisi gibi

> 1 <

TheMaLi!

grup tuttuğum takım
Çavuş Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 409 ileti
Yer: i Belli Deil
İş: HaBeRcİ
Kayıt: 26-03-2007 17:00

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #206199 12-05-2007 20:23 GMT-1 saat    
Demirel felaket habercisi gibi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de rejimin işlemesini, demokrasinin yürümesini istediğini belirtirken Türkiye'de demokrasinin yürümediğini savundu.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye'de rejimin işlemesini, demokrasinin yürümesini istediğini belirterek, ''Demokrasi bu kadar parçalı bir şekilde yürüyemez, yürüyemiyor zaten'' dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) kuruluşunun 234. yıl dönümü dolayısıyla Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde, geleneksel İTÜ Günü etkinliği düzenlendi.

Demirel, burada yaptığı konuşmada, bir ülkeyi güçlü yapmak için mutlaka imar ve inşanın ön planda tutulması gerektiğini belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin her tarafına gidilebiliyorsa, şehirler kasabalar yapılmışsa, gemiden uçağa kadar her şeyi yapan Türkiye haline gelinmişse, bu Türk mimar ve mühendislerinin işidir'' diye konuştu. Karanlık Türkiye'yi bilmeyenlerin, aydınlık Türkiye'nin değerini bilemeyeceğini ifade eden Demirel, ancak yapılmış olanla yetinmemek gerektiğini, gelişme ve kalkınmada yeter denmeyeceğini söyledi.

Konuşmasında küresel ısınmaya işaret eden Demirel, dünyanın gittikçe yaşanmaz bir yer haline gelmeye başladığını, ancak insanoğlunun hala bunun idrakine varmadığını ifade ederek, bilim adamlarının bu konudaki iddialarını ciddiye alanlar kadar, almayanlar da bulunduğunu, konunun sadece bilim adamlarının değil, dünyayı yönetenlerin de masasında olduğunu bildirdi.

Süleyman Demirel, ''Dünyanın tepemize yıkılmaması için bilim adamlarının söylediklerini ciddiye almamız lazım. Dünya insanlara ait değil, insanlar dünyaya ait. İstediğinizi yaparsanız neticesine katlanırsınız'' dedi. İnsan gücünü kullanmayan bir ülkenin ileri gitmesinin mümkün olmadığını da anlatan Demirel, ''Bu ülkenin insanlarının önünü açmak lazım. Önünü açmak da eğitimle olacaktır. Bu devir, araştırma geliştirme devridir. Üniversite sanayi iş birliği çok önemli hale geldi. Biz teknoloji kolonisi olmak istemiyoruz'' diye konuştu.

-SORULARI CEVAPLANDIRDI-

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirel, ''Cumhurbaşkanını halkın seçmesine yönelik anayasa değişikliğinin bu haliyle sakınca taşıyıp taşımadığına'' ilişkin soru üzerine, TBMM'nin anayasaya göre ne yapılacağını tayin ettiğini ve bunun da görevi ve hakkı olduğunu söyledi.

Demirel, bundan sonraki kısmın Cumhurbaşkanı'nın bunu veto edip etmeyeceği olduğunu vurgulayarak, ''Veto ederse bir defa daha görüşürler ve TBMM yine kararında ısrar ederse mesele kalmaz. Cumhurbaşkanı, referanduma gitmek isterse gider. Bu bir süreç. Bir defadan ibaret değil mesele. Bundan heyecanlamaya da gerek yok. Her ülkede olan olay bu. Gayet demokratik bir olay'' dedi.

Süleyman Demirel, ''DYP ve ANAVATAN'ın DP çatısı altında birleşmesi konusunda doğrudan veya dolaylı bir etkisi olup olmadığına'' ilişkin soruya karşılık ise parçalanmışlığın Türkiye'yi bu duruma getirdiğini ifade etti. Demirel, ''Ben Türkiye'de rejimin işlemesini, demokrasinin yürümesini istiyorum. Demokrasi bu kadar parçalı bir şekilde yürüyemez, yürüyemiyor zaten. Bunun için Türk demokrasinin bu parçalı durumdan çıkması lazım. Ben siyasi partilerin daha çok bir araya gelmelerini ve siyasetin hem muhalefet, hem de iktidar olarak güç kazanmasını istiyorum'' diye konuştu.

-DİĞER KONUŞMALAR VE PLAKET TÖRENİ ...

Toplantıda konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Karadoğan da yaşayan çok başarılı 60 bin mezuna sahip olduklarını söyledi. Prof. Dr. Karadoğan'ın konuşması sırasında bir öğrenci, geçen hafta izinsiz gösteri nedeniyle öğrencilerin gözaltına alınmasını protesto etti. Öğrenci, görevliler tarafından salondan dışarı çıkarıldı. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Faruk Karadoğan, en başarılı mezunları olarak takdim ettiği Süleyman Demirel'e anı plaketi sundu.

Ardından da Demirel ve Karadoğan, İTÜ'ye katkılarından dolayı ''Altın ve Gümüş Arı 2007 Ödülü''ne layık görülenlerle, 1947 mezunlarına plaket verdi. 1947 mezunu Fahri Tuncer ise 60 yıl sonra diplomasını rektörden aldı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer de törene gönderdiği mesaj ile üniversitenin 234. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

AA

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


FuRKaN216

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 7836 ileti
Yer: lere tükürmeyin tükürülcek o kadar surat varken:D
İş: de bu benim profilim:)
Kayıt: 13-12-2006 18:56

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#206547 13-05-2007 11:55 GMT-1 saat    
Bunlar hala hangi yüzle konusuyorlar sasiyorum yillarca ülkeyi yediniz bitirdiniz simdi kalkmis akil veriyorlar ülkenin sizin vereceginiz akila ihtiyaci yok birak siyasetle ilgilenmeyide öbür tarafda nasil hesap verecegini düsün öbür tarafda demokraside care tükenmez sözün gecerli olmayacak

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <