Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

'Mümkünü yok Anayasa Mahkemesine gidemez'

> 1 <

TheMaLi!

grup tuttuğum takım
Çavuş Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 409 ileti
Yer: i Belli Deil
İş: HaBeRcİ
Kayıt: 26-03-2007 17:00

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #207492 14-05-2007 18:19 GMT-1 saat    
'Mümkünü yok Anayasa Mahkemesine gidemez'

Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal TBMM'nin aldığı erken seçim kararının Anayasa Mahkemesine götürülmesinin mümkün olmadığını belirtti.
14 Mayıs 2007 20:59
Yazı boyutunu büyütmek için
'Mümkünü yok Anayasa Mahkemesine gidemez'

Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP) Genel Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal TBMM'nin aldığı erken seçim kararının Anayasa Mahkemesine götürülmesinin mümkün olmadığını belirterek, ''Ama bununla ilgili yaptıkları birtakım yasalar var. Onların Anayasa Mahkemesine gitmesi mümkün'' dedi.

İstanbul Barosunca, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Anayasa Değiklikleri'' konulu panelin ardından soruları yanıtlayan Mümtaz Soysal, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorular üzerine, ''bu noktada derhal seçime gidilmesi gerektiğini'' savundu.

Soysal, Meclis'te erken seçim ilan edildiğini anımsatarak, ''İlan edilen kararın Anayasa Mahkemesine karar olarak gitmesi mümkün değil. Meclis kararıdır. Ama bununla ilgili yaptıkları birtakım yasalar var. Değiştirdikleri yasalar var. Onların Anayasa Mahkemesine gitmesi mümkün'' diye konuştu. Yargıçlardan oluşan ve yargı organlarından biri sayılması gereken Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) bu değişiklikler hakkındaki görevine değinen Mümtaz Soysal, şunları kaydetti:

''(Artık Meclis kararına gerek yok, derhal seçimin asgariye indirilmiş bir zaman içinde yapılması gerekir) demesi lazımdı. Hukuk dünyasının bu konuda tepki göstermesi gerekirdi. Yargı, (Hayır, Meclis'in birtakım yetkileri vardır) sonucuna vardı. Ama usulünce bu sonuca varabilmesi, bütün o değişikliklerin yapılabileceği zamanın olması gerekir. Yargı, (gerekli zaman yoktur) diyerek bunu önleyebilirdi. (Derhal seçime, 30, maksimum 40 gün içinde gideceksiniz) diyebilirdi.'' Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süheyl Batum da YSK'nın seçim sürecinde yapacağı şeyin bir tespit kararı olduğunu belirterek, ''Tespit kararını vermek kolaydır. 102'ye göre Cumhurbaşkanı seçilmediğini tespit edecek ve de derhal erken seçime gidecek. İktidara, TBMM'ye erken seçim kararı aldırmadan bunu yapmak lazım. Meclisin fesih olamayacağı, ama erken seçim kararının neye malolacağını iyi düşünmek gerekirdi'' dedi.

Meclis'in bugünkü durumda ancak güncel konularda karar verebileceğini ileri süren Prof. Dr. Batum, ''Bu Meclis, çok yaşamsal, hayati konularda, örneğin Anayasa değişikliği paketi gibi konularda karar veremez. Sistemi değiştirecek, çok önemli konularda paket hazırlamak en azından etik açıdan doğru değil'' diye konuştu.


AA

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <