Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Köksal Toptan, 24. Meclis Başkanı

> 1 <

FuRKaN216

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 7836 ileti
Yer: lere tükürmeyin tükürülcek o kadar surat varken:D
İş: de bu benim profilim:)
Kayıt: 13-12-2006 18:56

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #244338 09-08-2007 12:49 GMT-1 saat    


AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, TBMM'nin 24. başkanı oldu. TBMM Genel Kurulunda yapılan ilk tur oylamaya 535 milletvekili katıldı. 450 oy alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Toptan, yeni Meclis başkanı seçilirken, diğer aday MHP Antalya Milletvekili Tunca Toskay 74 oy aldı, 7 oy boş çıktı, 4 oy da geçersiz sayıldı. Toptan, Meclisin yeni başkanı olarak 2 yasama yılı görev yapacak.

Toptan, 385 oyla, bu güne kadar en yüksek oyla seçilen Meclis Başkanı Refik Koraltan'ın rekorunu kırdı.

TBMM İçtüzüğüne göre, Meclis başkanlığı için bir yasama döneminde iki kez seçim yapılıyor. İlk seçilenin görev süresi 2, ikinci devre için seçilenin görev süresi ise 3 yasama yılı oluyor.

Ancak 23. Dönem parlamentosu için yapılan seçimde milletvekilleri 1 Ekimden önce işbaşı yaptığı için ilk yasama yılı 2 ay süreceğinden yeni seçilecek Meclis Başkanı ve Başkanlık Divanı üyeleri sadece 1 yıl 2 ay görevde bulunacak. Daha sonraki dönem ise 3 yıldan daha uzun sürecek.

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK, İLK TBMM BAŞKANI

23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı olan Mustafa Kemal Atatürk, bu görevi 3 yıl 6 ay 5 gün sürdürdü. Atatürk'ün ardından Meclis başkanlığına seçilen Fethi Okyar, 1 yıl 21 gün görev yaptı. Meclis tarihinde en uzun süre başkanlık görev yapan isim, Abdülhalik Renda oldu. Renda, 1 Mart 1935'te aldığı görevi 5 Ağustos 1946 yılına kadar sürdürdü ve 11 yıl 5 ay 4 gün ile en uzun süre Meclis başkanlığı yapan kişi unvanını aldı. Renda'yı, 10 yıl 4 ay 4 gün ile Kazım Özalp, 10 yıl 5 gün ile Refik Koraltan izledi.

MİLLİ MÜCADELENİN ÖNEMLİ İSİMLERİ BAŞKANLIK YAPTI

Meclis başkanlığı yapan isimler arasında milli mücadelenin önemli isimleri Kazım Karabekir ve Fuat Cebesoy da bulunuyor. Karabekir, 1 yıl 5 ay 21 gün, Cebesoy ise 10 ay 1 gün bu görevi yürüttü. Eski başbakanlardan Şükrü Saracoğlu 1 yıl 6 ay 21 gün, Fuat Sürmen ise 3 yıl 11 ay 9 gün görev yaparken, 1960'lı yılların ikinci yarısında Meclis başkanı olan Ferruh Bozbeyli, 5 yıl 1 ay 9 gün ile en uzun süreyle bu görevde bulunan 4. isim oldu. Bozbeyli'den sonra Sabit Osman Avcı (2 yıl 11 ay 17 gün), Kemal Güven (3 yıl 6 ay 17 gün), Cahit Karakaş (2 yıl 10 ay 24 gün), Necmettin Karaduman (3 yıl 11 ay 25 gün), Yıldırım Akbulut (1 yıl 10 ay 15 gün), Kaya Erdem (1 yıl 10 ay 29 gün), Hüsamettin Cindoruk (3 yıl 10 ay 15 gün), bu görevi sürdürdü.

EN KISA SÜRE SEZGİN GÖREV YAPTI

TBMM başkanlığını 2 ay 7 gün yürüten İsmet Sezgin, 23 Meclis başkanı arasında bu görevi en kısa süre yapan kişi oldu. Sezgin'in ardından bu göreve seçilen Mustafa Kalemli, 1 yıl 8 ay 12 gün, Hikmet Çetin, 1 yıl 7 ay 2 gün, Yıldırım Akbulut 1 yıl 4 ay 10 gün, Ömer İzgi ise 2 yıl 15 gün görev yaptı. Son iki dönemden beri Meclis başkanlığı görevinde bulunan Bülent Arınç, 4 yıl 8.5 ay süreyle 1970 yılından beri bu görevi en uzun süre yapan isim oldu.

KÖKSAL TOPTAN KİMDİR?

TBMM'nin 24. başkanı olan AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Devlet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür Bakanlığı yaptı. 1943 yılında Rize'de doğan Köksal Toptan, ilk, orta ve lise eğitimini Zonguldak'ta tamamladı.

1966 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Toptan, bir süre serbest avukatlık yaptı.

Adalet Partisi teşkilatının çeşitli kademelerinde görev alan Toptan, Belediye Meclis üyeliği de yaptı. Köksal Toptan, 1977 yılında Adalet Partisi'nden Zonguldak Milletvekili seçildi.

TBMM Adalet ve KİT Komisyonu üyeliğinde bulundu. Toptan, 1979 yılında kurulan Süleyman Demirel Hükümetinde Devlet Bakanlığına atandı. Bu görev 12 Eylül 1980 Askeri müdahalesine kadar devam etti. 1983 yılında kurulan DYP'nin kuruluş ve teşkilatlanma çalışmalarına katılan Toptan, 1986 tarihinde yapılan ara seçimde ve 1987'de yapılan genel seçimde Zonguldak'tan milletvekili seçildi.

DYP Grup Başkanvekilliği de yapan Toptan, 1991 genel seçimlerinde DYP'den Bartın Milletvekili olarak parlamentoya girdi ve Milli Eğitim Bakanlığı'na getirildi. Toptan, bakanlığı döneminde açık lise, açık öğretim gibi ilklere imza attı ve Türk Cumhuriyetlerinden onbinlerce öğrenci getirterek, Türkiye'de eğitim görmelerini sağlattı.

1993'te yapılan DYP kongresinde genel başkanlığa aday olan ancak seçimi kaybeden Toptan, bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı görevinden ayrıldı. 1995 yılında bir süre Kültür Bakanlığı yapan Toptan, aynı yıl yapılan seçimlerde yeniden Bartın milletvekili seçildi. Toptan, 1999'da yapılan milletvekili seçiminde Bartın'dan aday oldu ancak bu kez seçimi kaybetti. Köksal Toptan, 2002 ve 2007'de yapılan seçimlerde AK Parti'den Zonguldak milletvekili adayı oldu ve seçimleri kazanarak parlamentoya girdi.

ÖZEL HAYATI...

TBMM'nin 24. başkanı olan Toptan, Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesinde eğitimini gördüğü sırada lisenin Kültür-Edebiyat kolunda görev aldı ve bu dönemde yerel basına yazı ve şiirler yazdı. Aynı dönemlerde Zonguldak'taki 'Maden Mektebi'nin kapatılmaması için düzenlenen eylemlere katılan Toptan, konuyla ilgili kompozisyon yarışmalarında dereceye girdi. Maden Mektebi'nin kapatılmaması için mücadele veren Toptan, Milli Eğitim Bakanlığı döneminde Zonguldak'a üniversite kurulmasını sağladı. Hayal ettiği avukatlık mesleğine ilk adımı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak gerçekleştiren Toptan, üniversitede okurken öğrenci dernekleri ile Türk Talebe Birliği hareketleri içinde yer aldı. Avukatlık stajına İstanbul'da başlayan Toptan, babasının rahatsızlığı nedeniyle stajına Zonguldak'ta devam etti.

Askerliğini Sarıkamış'ta yedek askeri hakim olarak yapan Toptan, ilk olarak 1977 yılında milletvekili seçilerek Meclise adımını attı. Köksal Toptan, 12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra hakkında çeşitli davalar açılan Süleyman Demirel'in avukatlığını üstlendi ve bütün davalar beraatla sonuçlandı.

Toptan, parti kurucusu olma yasağı getirildiği için 1983 yılında kurulan DYP'nin kuruluş ve teşkilatlanma çalışmalarına gayri resmi olarak katıldı. Köksal Toptan, evli ve 3 çocuk babası.


AA

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Milliyetçi

grup tuttuğum takım
Cezalı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 209 ileti
Yer:
İş:
Kayıt: 26-07-2007 23:16

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#244366 09-08-2007 14:49 GMT-1 saat    
Vatana millete hayırlı olsun.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


the rasmus

grup tuttuğum takım
Çavuş Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 438 ileti
Yer: Kayseri
İş: Half-Life
Kayıt: 16-06-2007 05:02

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#244374 09-08-2007 14:59 GMT-1 saat    
hayırlı olsun

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


whitewolf
Teşkilat-ı Mahsusa

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3678 ileti
Yer: cehennem
İş: Selçuk İnşaat
Kayıt: 08-05-2006 04:36

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
#244445 09-08-2007 17:27 GMT-1 saat    
hayırlı olsun zaman bize ne gösterecek bakacağız

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Dedem Saltuk Buğra Handan bu yana Türk-İslam ülküsü demişim ona O yüzden ülkücü denilmiş bana Geçen geçsin ben vazgeçmem davamdam

Biz Bu Vatanı Üç kuruşa Peşkeş Çekecek Bir Neslin Evlatları Değiliz Biz Odasında Kuranı Kerim Var Diye Saygısından Uyuyamayan Osman Gazilerin Mısır Seferinde Çölü Atına Binmeyipte Önümde Muhammed Mustafa (A.S.V.) Yürürken Ben Ata Nasıl Binerim Diyen Yavuz Selimlerin Hocasına Saygısından Önünde Ezilip Büzülen Fatihlerin İhanetle Suçalnıp Sürgün Edilen Fakat Yanında Bir Tek Hazine Malı Götürmeyen Ve Öldüğünde Cenazesine Borçlarından Haciz Konulan Sultan Vahdettinin Evlatlarıyız Yakışmaz Bize Vatan Giderken Bayrak İnerken Ezan Susarken Yaşamak Ey İnsan Titre Ve Kendine Gel!!!

Hedefimiz İLA-Yİ KELİMETULLAH

topraktan gelen gölgeme toprak çekilince
günler bu heyulayıda ergeç silecektir
rahmetle anılmak ebediyet budur ama
sessiz yaşadım kim beni nerden bilecektir


Eyvâh! Beş on kâfirin îmanına kandık;

Bir uykuya daldık ki: cehennemde uyandık!

Mehmedim,sevinin ,başlar yüksekte!
Ölsek de sevinin,eve dönsek de!
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte!
Yarın elbet bizim,elbet bizimdir!
Gün doğmuş ,gün batmış ,ebed bizimdir


Ey Tenperver Nefsim! Sen Kendini Ne Zannediyorsun Ki; Cennet Tabiki Ucuz Değil Cehennem Dahi Lüzumsuz Değil!

---bizki ustasıyız vatan sevmenin---
---yarın elbet elbet bizimdir gün doğmuş gün batmış ebed bizimdir---
---türklük bedenimiz islamiyet ruhumuzdur ruhsuz beden cesettir---
---Şu istikbal inkılabı içinde en yüksek gür sada ( ses ) islamın sadası olacaktır---
---Allaha Vatana Bayrağa Kurana Ve Silaha yemin olsun Şehitlerim Gazilerim Ve Başbuğum emin olsun---
---İman hem nurdur hem kuvvettir.Evet hakiki imanı elde eden adam kainata meydan okuyabilir ve imanın kuvvetine göre hadisatın tazyikatından kurtulabilir.(bediüzzaman said nursi) ---




bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) hackerim diyenler alın size kapak olsun



bağlantıyı göster (facebook ile) bağlantıyı göster (klasik üye girişi ile) hackerim diyenlere buda ikinci kapak olsun
> 1 <