Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Mucit çilingir

> 1 <

tma
Rock Out..!

grup tuttuğum takım
Binbaşı Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 3330 ileti
Yer: Antalya
İş:
Kayıt: 04-05-2007 18:19

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #246924 17-08-2007 10:17 GMT-1 saat    
Kayseri'de emekli çilingir Durdu Kayaaltı, kapılar için “daha güvenli” olarak nitelendirdiği ve kendi geliştirdiği dikey kilitlenebilen anahtar sistemi için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdu.

Durdu Kayaaltı (75), mesleğe 15 yaşındayken ağabeyinin yanında başladığını, bir süre yurt dışında çalıştıktan sonra 1985 yılında Kayseri'ye dönüp, emekli olduğunu söyledi.

Çocukluğundan beri yeni şeyler üretmeye hevesli olduğunu anlatan Kayaaltı, mesleğiyle ilgili bazı anahtar sistemleri geliştirdiğini kaydetti.

MERMİ PATLATAN ÇELİK KASA

Kayaaltı, 15 yıl önce çelik kasa kapısına yerleştirdiği mermi patlatan sistemle adını duyurduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu sistem, kasa açılmak istendiğinde 2 kez ses etkisi yapan kurusıkı mermi patlatıyor. Bu sırada yedek güvenlik kilidi devreye girerek, kapının açılmasını güçleştiriyor. Girişim devam ederse, mekanizma bu kez bayıltıcı gaz püskürten 3 kurusıkı mermi daha patlatarak, hırsızı etkisiz hale getiriyor. 6 yıl süren çalışma sonucu geliştirdiğim sistem çok karmaşık ve maliyetli olduğu gerekçesiyle ilgi görmedi.”

Kayaaltı, evler için 400 ihtimalli, şifreli kilit sistemli kapı zorlandığında 1 milimetrelik esnemede alarm çalan sistem de geliştirdiğini anlattı.

SON BULUŞUNA PATENT ALMAK İSTİYOR

Almanya Mucitler Derneği üyesi de olan Kayaaltı, kapı güvenliğini daha da artırdığını iddia ettiği yeni bir anahtar sistemi daha geliştirdiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Günümüzde yaygın kullanılan kapı kilitleri, yere paralel olarak kilitleniyor. Geliştirdiğim sistemde ise mekanizma dikey çalışıyor ve levye gibi aletlerle kapının zorlanıp, açılmasını imkansız kılıyor. 2-3 aşamada kilitlenen kapı, anahtar tek tur çevrildiğinde açılarak, ev sahibine kolaylık sağlıyor. Kilitlerken 3 tur, açarken 1 tur çevirmek yeterli oluyor. Bu sistem için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurdum.”

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


Eski nick: 07mert
> 1 <