Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Yerleştirdiği bomba ailesini öldürüyordu 4 Eylül 2007

> 1 <

Blade IV

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 8324 ileti
Yer: İstanbul
İş:
Kayıt: 22-05-2006 06:51

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #253915 04-09-2007 07:38 GMT-1 saat    
Yerleştirdiği bomba ailesini öldürüyordu 4 Eylül 2007


Van'ın Başkale İlçesi'nde, geçen çarşamba günü güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada öldürülen 'Fırat' kod adlı terörist Suat Karadaban'ın cenazesi ailesine teslim edildi. Teröristin cenazesi, Van merkeze bağlı Bostaniçi Beldesi'nin DTP'li belediyesine ait resmi plakalı cenaze aracıyla Van'ın Başkale İlçesi Devlet Hastanesi'nden alınıp, Erzurum'un Tekman İlçesi'ne götürüldü. Terörist Karadaban'ın, ilçede son 3 ay içinde güvenlik güçlerince imha edilen 5 uzaktan kumandalı bombayı döşediği belirlendi. Bölgenin mayıncısı olarak bilinen teröristin, Albayrak Köyü'nde 9 kişiyi kaçıran grubun lideri olduğu ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'ne Nisan ayında düzenlenen roketatarlı saldırıyı gerçekleştirdiği de ortaya çıktı.

YERLEŞTİRDİĞİ SON BOMBAYA AİLESİ TAKILDI

Başkale Devlet Hastanesi'nden cenazeyi alan araç ve aile fertlerinin içinde bulunduğu konvoy, Van'a hareket etti. Teröristlerin öldürüldükleri çatışmadan kısa süre önce Başkale İlçesi Albayrak Köyü yakınındaki Bebleşin Jandarma Karakolu bölgesine de düzenekli uzaktan kumandalı bomba yerleştirdikleri belirlendi. Konvoydaki araçlar, bombanın yerleştirildiği bölgeye gelince güvenlik nedeniyle durduruldu. Güvenlik güçleri tarafından çevrede alınan önlemlerin ardından, bomba etkisiz hale getirildi. Teröristin döşediği bomba yüzünden yolda 1 saat bekleyen ailesi, cenazeyi götürüp Erzurum'un Tekman İlçesi'nde toprağa verdi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Yapılan inceleme sonucunda öldürülen 'Fırat' kod adlı terörist Suat Karadaban, PKK terör örgütüne 9 yıl önce katıldığı, Irak'taki kamplarda bomba eğitimi aldıktan sonra İran ve Türkiye arasındaki sınır hattında bulunduğu ortaya çıktı. Her türlü bomba düzeneği konusunda uzmanlaşan Karadaban'ın, Başkale İlçesi'nde son 3 ay içinde güvenlik güçlerince imha edilen 5 ayrı uzaktan kumandalı mayını döşeyen kişi olduğu belirlendi. Teröristin, Albayrak Köyü'nde 9 kişiyi kaçıran grubun lideri olduğu, İlçe Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi'ne Nisan ayında düzenlenen roketatarlı saldırıyı gerçekleştirdiği ve bugüne kadar güvenlik güçleri ile çok sayıda çatışmaya girdiği de kaydedildi. Karadaban'ın örgüte katılmadan önce hırsızlık, gasp ve adam yaralama suçlarından 11 ayrı sabıkasının bulunduğu ve arandığı da anlaşıldı.

Bu arada aile ile birlikte teröristin cenazesini almak için Başkale Devlet Hastanesi'ne gelen, daha önceden kesinleşmiş hapis cezası bulunan Erzurum'un Tekman DTP İlçe Başkanı Sertaç Öztürk de güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Sertaç Öztürk, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <