Üye Girişi
x

Giriş Başarılı.

Yanlış Bilgiler.

E-mail adresinizi doğrulamalısınız.

Facebook'la giriş | Kayıt ol | Şifremi unuttum
İletişim
x

Mesajınız gönderildi.

Mesajınız gönderilemedi.

Güvenlik sorusu yanlış.

Kullandığınız Sosyal Medyayı Seçin
Yeni Klasör 8 yıldır sizin için en güvenli hizmeti veriyor...

Teknoloji dünyasındaki son gelişmeler ve sürpriz hediyelerimiz için bizi takip edin.

Hükümet duble yol rekorunu kırdı

> 1 <

FuRKaN216

grup tuttuğum takım
Albay Grup
Hat durumu Cinsiyet Özel mesaj 7836 ileti
Yer: lere tükürmeyin tükürülcek o kadar surat varken:D
İş: de bu benim profilim:)
Kayıt: 13-12-2006 18:56

işletim sistemim [+][+3][+5] [-]
kırık link bildirimi Kırık Link Bildir! #275166 28-11-2007 16:56 GMT-1 saat    
TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü soru önergelerini yanıtlayan Yıldırım, 2003 yılında başlatılan bölünmüş yol projesinin süratle devam ettiğini belirtti. Son 5 yılda bölünmüş yol yapımına önem verdiklerini vurgulayan Yıldırım, 2007 sonu itibariyle ülke genelinde 2003 öncesinde yapılan yolların 2 katından fazla bölünmüş yol yapımı gerçekleştirildiğini ifade etti.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun kendisine laf atması üzerine Yıldırım, ''Rakamlar yalan söylemez. 2002 sonunda Malatya'da 38 kilometre bölünmüş yol vardı. Son 5 yılda ise Malatya'da 120 kilometre yol yapıldı'' dedi. Yıldırım, Türkiye genelinde bin 461 şantiyede yol çalışmalarının devam ettiğini, projelerin eldeki imkanlarla sürdürüldüğüne dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Karayolları ağında 63 bin 500 kilometre yol bulunuyor. Bunun 33 bin kilometresi vilayetten vilayete geçen yol, 30 bin kilometresi de bir vilayet içinde başlayıp o vilayette biten yoldur. Bu yollar; ilçeleri bucaklara, köylere bağlayan yollardır. Eldeki imkanlarla bu yolların standardını kısa sürede tamamlamaya imkan yoktur. Karayolları mevzuatında bir düzenleme yapacağız; bu düzenlemenin ardından mahalli idarelerin de işin içine girmesiyle bu yolları çok daha hızlı şekilde bitirip hizmete sokma gayretinde olacağız. Bitmesi muhtemel yollara ve fiziki ilerlemesi daha müsait yollara öncelik vererek çalışmaları sürdüreceğiz.''

Tarihi yapıların ve köprülerin onarımının Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu çerçevesinde yapıldığına dikkati çeken Yıldırım, yasanın, bölgenin yerel ve mahalli idarelerinin işbirliğiyle yapılmasını hükme bağladığını hatırlattı. Yıldırım, bu çerçevede tarihi köprülerle ilgili çalışmaların Karayolları Genel Müdürlüğünün mali ve teknik katkısıyla sürdürüleceğini bildirdi.

''DENİZDEN DOLGUYLA YAPILACAK HAVAALANI...''

Ordu'ya havaalanı yapılıp yapılmayacağı sorusunu da yanıtlayan Yıldırım, 553 kilometrelik Karadeniz Sahil Yolunun yüzde 98 oranında tamamlanarak hizmete girdiğini hatırlattı. ''Giresun'un doğusunda Trabzon, Ordu'nun batısında Samsun var. Bu iki ilde de havaalanı bulunuyor'' diyen Yıldırım, Giresun'dan Trabzon'a, Ordu'dan Samsun'a yaklaşık 1 saatte ulaşılabildiğine işaret ederek, Karadeniz Sahil Yolu'ndan önce bu illere 2.5-3 saatte gidilebildiğini, ancak bugün ulaşımın daha kolay hale geldiğini söyledi.

1998 yılında Ordu ile Giresun arasında havaalanı yapımının gündeme geldiğini, Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre uzaklıktaki Gülyalı mevkiinde denizden dolgu yapılarak bir havaalanı projesi fikrinin ortaya atıldığını anlatan Yıldırım, dış krediyle yapılması planlanan ancak gerekli izinler o dönemde sağlanamayan projenin Hazine tarafından 2001'de yatırım programından çıkarıldığını belirtti.

Konunun 2003 yılında tekrar gündeme getirildiğini bildiren Yıldırım, ''Kısa vadede Trabzon ve Samsun Havaalanlarıyla bu ihtiyaç gideriliyor. Ama 2008 itibariyle bu projeyi tekrar gündeme alıyoruz ve orta vadede bunun yapılması konusunu değerlendireceğiz. Çünkü denizden dolgu yöntemiyle yapılacak bir havaalanı... Kamu kaynaklarının dikkatli kullanılması lazım'' diye konuştu.

Trabzon Havaalanında uçak seferlerinin artması nedeniyle pistin yıprandığını belirten Yıldırım, Trabzon'a ikinci bir pist yapılmasının orta vadede gündemde olduğunu açıkladı.

Denizden dolguyla yapılacak ikinci pistin maliyetinin 400-500 milyon YTL civarında olduğuna işaret eden Yıldırım, Ordu'ya havaalanı projesinin bundan çok daha yüksek bir maliyete sahip olduğunu ifade etti.

Yıldırım, ''Bu projeyi eldeki kaynaklar ve ihtiyaç öncelikleri çerçevesinde değerlendireceğiz'' dedi.

Genel Kurulda sözlü sorular için ayrılan sürenin dolmasının ardından, Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun Tasarısının görüşmelerine geçildi.

AA

Bunu ilk beğenen siz olun

Hata Oluştu


> 1 <